Експерти с оценка: Радев ще сбърка, ако възобнови преговорите с "Газпром"

Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно
175

Очаква се държавният глава Румен Радев да издаде указ, с който да разпусне 47-ото Народно събрание и да насрочи предсрочните парламентарни избори през октомври.

"Има всякакви предизвикателства пред България в момента. Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно. Не само поради конституционните ограничения пред него, а просто поради факта, че има много неща за правене и всичките са спешни", коментира политологът Явор Сидеров в "България сутрин".

Още по темата
"Хаосът го предизвика Радев, когато на времето излезе с този юмрук и каза, че ще изгони мутрите, ама не видях да е прогонил някого. Единствено успя да скара всички тези протестиращи до такава степен, че да не могат да се траят един друг. Успя да се изпокара много грозно с тези, които го издигнаха за президент. Успя да се скара с ДПС и не остави никакви шансове за разговори помежду им заради това, че той искаше да ръководи държавата чрез нормално избрано правителство, но да са марионетки", заяви пиар експертът Нидал Алгафари.

Той добави, че Радев е инсталирал във властта "Продължаваме промяната" и те са ни докарали до най-тежката криза, която ще преживеем.

"Личности в служебни кабинети би било чудесно, ако можехме да имаме, но ние ако можехме да инсталираме личности в служебни кабинети, щяхме да можем и в редовните парламенти. Последните 3-4 парламента показват друго - отсъствието на личности. Служебното правителство е преход между една несъстояла се власт и следващата. Служебното правителство предполага компетентни хора", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Алгафари който и да е начело на служебното правителство, Радев ще управлява и ще прокарва политиката, която смята, че е най-правилна. Опасенията на част от обществото е, че ще се опита да ни върне към отношения по-близки с Русия. Той поясни, че служебният кабинет ще изпълнява желанията на президента.

Сидеров изтъкна, че диверсификацията е приоритет номер 1 и ако Радев възстанови преговорите с "Газпром", ще сбърка много. По думите на пиар експертът най-важното назначение в служебния кабинет ще бъде на министъра на вътрешните работи, защото ако той ще действа като Бойко Рашков или ще бъде отново той, това ще постави съмнения честността на изборите.

"Това, че си въобразяват, че като събереш нещо механично, то ще се умножи, не е така. Коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде много добра за 4-5 фигури в ДБ, които ще намерят своите избираеми места, защото те са на ръба дали ще влязат в НС. По-силно е, когато ти имаш електорална тежест в НС и да я дадеш след това в някаква коалиция", настоя Алгафари.

Според Алгафари лидерите на политически формации дотолкова са се намразили един друг, че залагат на карта не само тяхната партия, но и целия национален интерес на България.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 114 - Споко, бре, никой няма да ти заличи поста, ама няма и да те похвалят от нащо Външмо министертство ))) Относно газа - нищо лично, просто бизнес! И ето че немцие го разбраха това и сега се чудят как да заобиколят собствените си )тези на ЕС) санкции. В Брюксел има цяла армия чиновници, които иначе по цял ден нищо не праят, а сега са доста заети именно с това - как да си заобиколят собствените санкции! Е и БГ ще ги заоболи, след Италия, Холандия, Германия. Ще стане, до зимата има 3 месеца
109
5
 
22
 
! Отговори
Ние сме си загинали преди 1 година
И с Русия и без Русия. Затова по - добре да сме с Русия.
108
3
 
25
 
! Отговори
Митака преди 1 година
А вие, ще умрете от студ , слугинажиииии долни
107
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 105 Руската пропаганда в действие- внушава се страх и паника у населението. Без руската газ сте загинали. Без Русия не можете- това внушават. Това са платени списвачи, активирани само под статиите за Русия. Погледни другите статии с друга тематика- коментарите са 10-20-30 и виж под статия за Русия- над 100 бр. Вероятно ще заличат поста ми.
106
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата тази гигантска ИТ индустрия няма да работи на запад по банални причини - средната класа изчезва, всички стават бедни, а на бедния който няма пари за топла вода не можеш да продадеш, ще престане да работи рекламния бизнес, всеки ще си държи телефона по 5-8 години, а може и да се върнат с бутоните, защото с екран ще бъдат твърде скъпи да се продават, изобщо живота силно ще се измени.
105
12
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ще се развием супер като 80те години, тогава ЕС бяхме СУПЕР РАЗВИТИ без руска газ, ще се върнем 80те и ще си живеем кто 80те СУПЕР РАЗВИТО.
104
4
 
19
 
! Отговори
Урсата (разбирай САЩ преди 1 година
Каза, че Путин е виновен.
103
17
 
7
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ЕС няма да студуваме и обедняваме. ЕС е добре без руските енергии, ЕС минава на зелени възобновяеми енергии. Това за обедняването и студуването са руски хибритки. Ние българите живеем добре в ЕС със САЩ и НАТО.
102
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
107 Махай се в роZия, там ще работиш за желираното джудже!
101
7
 
35
 
! Отговори
българин преди 1 година
Не желаем,да работим за Американската икономика!!
100
3
 
22
 
! Отговори
Зеле с ориз и гъби. преди 1 година
Ножа опря до кокала.. Какви политики и интереси, сега трябва да се оцелява заради едни, които легнах с други.. Не стига, че са и ранени отзад, а и продължават да ни обеждават, че няма да боли.. Кой дявол ги прати?
99
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука в " коментарите" всичко е в бъдеще време- " ще гладувате, ще студувате, ще си ликвидирате икономиката" и все лошото е за ЕС, у роzия всичко цъВти и връZва! Странно какви руски врачки са изпълзяли от дебрите на Нрб то...и един въпрос имам- КАК ТАКА З. ЕВРОПА БЕШЕ СУПЕР РАЗВИТА ДО 89 ГОДИНА БЕЗ РУСКИ ГАЗ И НЕФТ? ИЛИ И ПРЕЗ СТУДЕНАТА ВОЙНА ЕВРОПА Е " ЗАВИСЕЛА" ОТ ГАЗЪ НА РОZИЯ,???????
98
31
 
7
 
! Отговори
червен задник преди 1 година
Сега ще лъсне червения рубладжийски *** на Радев!
97
6
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
До Парите не миришат Ти да не си мислиш, че Русия ще ти продава газ на ниски цени?
96
2
 
19
 
! Отговори
Киро парцала преди 1 година
Привърженици на крайните решения и изказвания няма как да Експерти. Само глупец е уверен в нещо докрай.. Експертите ги канят за интервюта само ако са удобни с мненията си, това вече и баба Радка го осъзнах.
95
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смех. Неграмотните възрожденци се изказват експертно за експертите. Майтап да става. Като при Болен Сидеров.
94
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Споко - А дано верно ти е споко. Някои яки капаци сте пуснали и на очи, и на уши. Намерил кого да цитира, големият умник Борел. Тя, Европа, затова е на такова дередже, от умни политици като тоя.
93
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо да не ги подновят? По голямата част от Българите искат Риска газ бре пишман " експерти"!!!
92
6
 
22
 
! Отговори
На кой му пречи преди 1 година
Руското влияние. Близък народ и Освободител на България. Много страхливи станахме. Или на хармериканските гейове им пречи и те дават пари и на нас да ни пречи. Айде по - сериозно.
91
4
 
18
 
! Отговори
От такива преди 1 година
"екс-перди" сме на това положение!Обаче е демократично някакси да плащаме руски газ с посредници. Евроатлантически ценности, Сър!