Експерти с оценка: Радев ще сбърка, ако възобнови преговорите с "Газпром"

Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно
175

Очаква се държавният глава Румен Радев да издаде указ, с който да разпусне 47-ото Народно събрание и да насрочи предсрочните парламентарни избори през октомври.

"Има всякакви предизвикателства пред България в момента. Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно. Не само поради конституционните ограничения пред него, а просто поради факта, че има много неща за правене и всичките са спешни", коментира политологът Явор Сидеров в "България сутрин".

Още по темата
"Хаосът го предизвика Радев, когато на времето излезе с този юмрук и каза, че ще изгони мутрите, ама не видях да е прогонил някого. Единствено успя да скара всички тези протестиращи до такава степен, че да не могат да се траят един друг. Успя да се изпокара много грозно с тези, които го издигнаха за президент. Успя да се скара с ДПС и не остави никакви шансове за разговори помежду им заради това, че той искаше да ръководи държавата чрез нормално избрано правителство, но да са марионетки", заяви пиар експертът Нидал Алгафари.

Той добави, че Радев е инсталирал във властта "Продължаваме промяната" и те са ни докарали до най-тежката криза, която ще преживеем.

"Личности в служебни кабинети би било чудесно, ако можехме да имаме, но ние ако можехме да инсталираме личности в служебни кабинети, щяхме да можем и в редовните парламенти. Последните 3-4 парламента показват друго - отсъствието на личности. Служебното правителство е преход между една несъстояла се власт и следващата. Служебното правителство предполага компетентни хора", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Алгафари който и да е начело на служебното правителство, Радев ще управлява и ще прокарва политиката, която смята, че е най-правилна. Опасенията на част от обществото е, че ще се опита да ни върне към отношения по-близки с Русия. Той поясни, че служебният кабинет ще изпълнява желанията на президента.

Сидеров изтъкна, че диверсификацията е приоритет номер 1 и ако Радев възстанови преговорите с "Газпром", ще сбърка много. По думите на пиар експертът най-важното назначение в служебния кабинет ще бъде на министъра на вътрешните работи, защото ако той ще действа като Бойко Рашков или ще бъде отново той, това ще постави съмнения честността на изборите.

"Това, че си въобразяват, че като събереш нещо механично, то ще се умножи, не е така. Коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде много добра за 4-5 фигури в ДБ, които ще намерят своите избираеми места, защото те са на ръба дали ще влязат в НС. По-силно е, когато ти имаш електорална тежест в НС и да я дадеш след това в някаква коалиция", настоя Алгафари.

Според Алгафари лидерите на политически формации дотолкова са се намразили един друг, че залагат на карта не само тяхната партия, но и целия национален интерес на България.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да сме по- католици от папата! Най- грозното тук е едно мазно раболепие пред стопанина! Ама много грозно и при комунизма и сега. Същите реторики, същите клетви и навеждане. Това е грозно. Да се придържаме към една европейска среда поне и да не се изхвърляме, че доста си личи...
69
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сте се нахранили добре, изкъпали сте се, ако в дома ви е топло и уютно - значи сте родени в Русия. Провървяло ви е със страната.
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доган е хитър, гледа да остане в сянка, но явно тези анализатори са платени от него :))) Какво значи това, че е успял Радев да ядоса ДПС, те какви са, некаква управляваща партия ли ? :))) Ако има желание, само с щракване ще ги закрием напълно, ама нали уж сме толерантни :))
67
7
 
24
 
! Отговори
В никакъв случай преди 1 година
Не трябва да ни е добре! Трябва да ни е зле щот така казал некой ди Бай Дан. Абе вие нормални ли сте?
66
4
 
21
 
! Отговори
ъцз преди 1 година
пикая върхи подобни експерти
65
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой им плаща на тези, Америка за България ли? Пънат се като магарето на моста, само и само да угодят на Козяк. Не ги интересува, кое е най-доброто за България. Наколенкаджии, многооо сте елементарни. Лобистките ви интереси лъсват.
64
4
 
26
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 година
Спрете да пишете смешки. Какви експерти могат да са политолог и пи ар. Говоря в сферата на икономиката. Защото икономиката зависи от газта, а не от бръщолевенията на някой си Алгафари.
63
3
 
19
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
Големите анализатори много добре знаят истината, че хората са разделени в позицията си за Русия. Много я мразят, много я обичат. Същото е за САЩ, СЗО, пландемията.
62
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпромчикът винаги говори за скъпия втечнен газ и никога колко точно е "евтин" руският газ
61
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Тодор Живков страната е управлявана само от предатели, с едно-единствено изключение - Жан Виденов
60
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия доставя близо 200 милиарда куб/м годишно на ЕС. Дедушка Джо обеща, че ще докара еленджи на европейците да се греят, е не 200 милиарда кубика, ами 15 милиарда, и не е ясно от къде ще ги намери, но и това е нещо. Азербайджам също може да достави 7-8 милиарда куб.м. и обещаха на Урсула да "помислят" дали може да се удвои до 2027. Катар и Алжир отказаха - нямат повече капацитети. Тоест ЕС не може да разчите на повече от 20-25 милиарда кубаметра газ, при условие че се откаже от 200 милиарда кубаметра руска газ.
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямото бебе в държавата е Бойко Борисов.
58
3
 
26
 
! Отговори
Край, решено 2 точки преди 1 година
Край! Европейската комисия реши! Мият се само две точки от тялото, един път в месеца през топлите месеци, а през зимата веднъж на два месеца. Останалите критични точки се пръскат обилно с дезодорант и парфюм за да не миришат.
57
20
 
4
 
! Отговори
хайде стига преди 1 година
Хайде стига моля ви се с тези путински манипулации, в Германия и на запад винаги е имало в градовете уорм-ъп щационен за да спят зимата на топло бедните германци, това е нормално на запад, хайде стига моля ви се с тези путински манипулации.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Успя да се скара с ДПС", това още повече ме кара да симпатизирам на Радев :))) Що не отбележат, че успя и да се скара с Нинова, а това за мутрите е много труден процес, понеже мафията се е внедрила във властта :))
55
4
 
24
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
От къде ги намерихте тия юнаци с криви калпаци?Ами че те са пълни гл..уп..аци!
54
6
 
32
 
! Отговори
да ви и ба ко та преди 1 година
сега по добре ли е да питам тез експерти? те фабрики ползващи газ с хиляди работници имат ли??? те ще им плащат обезщетенията за безработица скапаните експерти! единственото правилно е да се подпише с Газпром за 3 г и нешата ще се кротнат. Нито един бизнес няма да е против, нито някой ще протестира, освен Америка срещу България!
53
4
 
9
 
! Отговори
хахахахахаах преди 1 година
Иво Христов - опитвало се проблема да се прехвърли от болната на здравта глава! АЛООООО, професорееееее, болна глава кави проблеми ще реши? мисли преди да говориш.
52
4
 
20
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ще изстудуваме и изгладуваме зимата, и после идва пролетта и няколко топли месеца когато ще гладуваме на топло.
51
14
 
5
 
! Отговори
До Уорм Ъп Холс преди 1 година
Стига с тези манипулации. Такива станции за стопляне е имало винаги в Германия и нямат нищо общо с газовата криза. Те са предназначени за бездомни хора и клошари които през всяка зима мръзнат на улицата независимо от това има ли газ или няма. руснаците първо да стигнат германците, пък после да обясняват колко е зле на запад. Средностатистическата рускиня би дала всичко за да се ожени за немец и да избяга от путинския рай.