Свиленски: Радев удря по БСП по-силно и от Борисов, учудващо е

Молбата ни е да не се занимава с БСП следващите два месеца, заяви той
Обновена: 3 авг 2022 16:16 | 3 авг 2022 15:24, Александър Попов
304
Свиленски: Радев удря по БСП по-силно и от Борисов, учудващо е
Снимка: БГНЕС

Очакваме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма как да има, молбата ни е да не се занимава с БСП през следващите два месеца, заяви Георги Свиленски от БСП на пресконференция в централата на партията.

Основният ангажимент на служебния кабинет е да провежда изборите, съветвам ги да видят дали няма проблем с машините, да видят договорите. Вместо да се занимават с това, което им е вменила Конституцията, те се занимават с реваншизъм към един от участниците в изборите, продължи Свиленски.

Още по темата
По думите му, държавата не е в някаква нестабилност, в каквато се опитват от президентската институция да внушават на българското общество.

Свиленски съобщи, че в първия ден след встъпването в длъжност на служебния кабинет е уволнен от НКЖИ заместник-изпълнителен директор на дружеството, който е член на левицата.

Как точно с уволнението на директор на НКЖИ ще възстановяват стабилността в държавата, попита Свиленски.

Тези хора започват с реваншизъм към членове на БСП. Няма да позволим успехите да бъдат неглижирани само и само БСП да бъде използвана и да отиде на изборите с някакво петно, особено от президентството, подчерта Георги Свиленски, добавяйки, че левицата е дала всичко от себе си Румен Радев да влезе на „Дондуков” 2.

От брифинга на „Позитано” 20 стана ясно, че в петък Националният съвет на БСП ще даде старт на предизборната кампания.

В отговор на въпрос Георги Свиленски заяви, че не може да каже дали се предвиждат наказания срещу членовете на Националния съвет, които станаха министри.

Всеки член на Националния съвет трябва да бъде лидер в тази предизборна кампания. Въпросът е как като членове на МС ще участват така, че БСП да спечели изборите. Как в другото си амплоа те ще осигурят честността, прозрачността на изборите, когато са членове на ръководен орган партия, отвърна Свиленски и продължи: Ако някой мисли, че Корнелия Нинова или някой се събира някъде и решава - това е внушение. Националният съвет решава. Аз искам поне двама министри да ми се включат в кампанията и да раздават листовки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът си прави служебен кабинет, който трябва да върши работа, а не да подпира топките на сл.премиер. Нинова да си търси Киро и Кокорчо и с тях да се бори на изборите с/у ББ и компания. Няма какво да скача Свиленски: идват избори, там да се борят за власт. Съюзиха се с Киро и направиха де що има бели. Сега пък и дЕдо Боце иска неруски газ..Вместо да обикаля БГ да ходи по Африка и да търси газ за закупуване! Това ГЕРБ, БСП, ДБ, ДПС, Възрожденците и те да ходят да търсят газ, мързели такива!
140
0
 
12
 
! Отговори
Льольо преди 1 година
Вас народа какви удари ще ви нанесе, бедна ви е фантазията! Само се молете да не стане анархия в държавата, че тогава няма кой да ви опази от тълпите, отнася се за всички партии. То бива гавра, бива ама вие го прекалихте
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен187 А ,ти ще си ближеш ,поне го измии
138
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиленски, все някой ви е виновен. би трябвало да се срамувате от участието си в коалиционното правителство на кирчо и кокорчо. Поради безхаберие и некадъриене не осигурихте необходимото количество газ. Сега служебното правителство се чуди как да спасява положението.
137
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиленски, сами се унижавате с това държание и приказки. Изобщо не можете да се сравнявате с Радев, защото в пъти ви надвишава във всяко едно отношение. По добре си замълчете, за да не се излагате повече. Изпийте по една една студена вода и отдайте енергията си за изборите, защото хората се отблъснаха от вас.
136
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
предишното правителство остави страната без газ, сега радев им виновен
135
12
 
9
 
! Отговори
Нищо лично преди 1 година
пРезидента се напъва отново да вкара газпром в играта. Така е наредил водещия го офицер. Какво от това, че до 1 година в ЕС ще се забрани руския газ и петрол и поне още 10 години кремъл ще е зад желязна завеса. А ако успее и нас ще ни набута зад тая завеса.
134
0
 
24
 
! Отговори
Гуню преди 1 година
Учудващо било, не иска да го завлечете на дъното, където сте се запътили.
133
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сеяндурче и оная сеяндурка унищожиха партията. На този на онази няма ли кой да им каже че феновете им ги псуват като хамали. Знаят ли че ако хванат 4 % щее цяло чудо.
132
1
 
13
 
! Отговори
Чичо Митко преди 1 година
"Мамо,дядо Наско ми взе вафлата"!
131
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев никога не е симпатизирал на БСП, просто Нинчето го покани, като си мислеше, че може да го върти на пръста си, голема грешка от нейна страна :))
130
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев,Йотова,Нинова и БСП са комунисти, марионетки на Москва.Как с комунисти на власт ще просперира държавата ни,винаги ще сме на дъното.
129
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадев е фашист! БСП трябва да скочи срещу този клеветник и слуга на американците.
128
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че нали и вие започнахте по същия начин?! Реваншизъм и смяна на всички отговорни постове!! Сега ревете! Дано върнат и специализираната прокуратура и купят повече рубли..
127
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев иска да остане с висок рейтинг, докато Боко още не си е хвърлил червената книжка :))) Какво толкова има за учудване :))
126
10
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Писал съм ви отдавна тука. Рундю е мер/завец в червата. Ще тагли ножа на БСП-то без да му мигне окото :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Търкалям се от смях тука...
125
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този свиленски е съвсем неадекватен. Говори глупости като Нинова, к още не може да се съвземе след сдаването на властта. Такива крайни хора са вредни. Съскат отровно, не могат да прикрият злобата си. Радев им виновен за техните дребни душички.
124
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
"Честни избори с машинките на Мадуро? Този вярва ли си? И Баджо би трябвало да знае, че Радев не само удря, ами и ***! Навик му е още като шеф на ВВС! Да пита пиарката му!
123
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е антибългарска партия и отдавна трябваше да бъде забранена .Една от най- големите грешки на тази партия и на Нинова е Радев като президент,защото всичко,което в момента става в страната е негово творение.Той да не се прави сега на спасител,а да си поеме отговорността.
122
2
 
22
 
! Отговори
ИМА ЛИ СОЦИАЛИСТИ.. преди 1 година
НЕ.... ИМА САМО КОРУМПИРАНИ НИНОВА, КИРО, БОЙКИКЕВ, РАДЕВ.....