Керемедчиев: Русофилските партии набират скорост

Служебният кабинет взима дългосрочни решения, странно е
22 авг 2022 22:38, Александър Попов
136

"Определено залитаме към Русия още от първия момент, в който падна правителството на Кирил Петков. Още след връчването на мандата на ГЕРБ и БСП, при връщането им, първата реплика на Румен Радев беше, че страната е оставена в тежка икономическа криза по отношение на енергийните доставки", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR".

Според него русофилските партии набират скорост.

"Русия участва активно в нашия политически живот. Вижда се и от този изказ, който е в полза на Русия - забавеният износ на военна техника за над 1 млрд. лв. за Украйна, отърваването от старото съветско оръжие, газа - всичко това навлиза в решаваща фаза. В момент, когато България за пореден път е подтиквана от западните си партньори да се откъсне от руската зависимост", подчерта Керемедчиев.

Той изрази изумление, че служебното правителство, което ще бъде на власт 2-3 месеца, взима дългосрочни решения.

"Каквато и коалиция да има, ще има такава, вероятно ще има кратък живот, но този парламент ще сформира някакво правителство. Тяхно трябва да бъде решението", убеден е бившият дипломат.

Както и в това, че преговорите с "Газпром" няма да доведат по-ниска цена на газа за България.

"Това няма да намали цената на газа. Русия за 1 г. е вдигнала 4 пъти цената, на която доставя газ на Унгария. Ако ние си мислим, че ще имаме по-преференциални цени от тази близка до Путин страна, много се лъжем", коментира Керемедчиев.

Очакванията му са най-потърпевши от високите цени да бъдат бизнесите, чието производство зависи от синьото гориво.

"Инфлацията ще се увеличи. Когато ставаш неконкурентоспособен - освобождаваш работници. Есента очаквам недоволството на гражданите да се развие, което ще се отрази на изборите и на начина, по който ще се гласува", прогнозира бившият зам.-външен министър.

Вижте целия разговоро във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Милен Керемедчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
5
 
! Отговори
Ванко преди 1 година
Керемидата казва истината. Само ако сте ограничен русофил може да не ви хареса. Други истини от които ще ви заболи: Русия губи войната, руската армия е пародия. Руската икономика е пародия. Русия не произвежда нищо освен газ, петрол и калашници. Руснаците имат стандарта и заплатите на Бангладеш. На герба на Щатите има орел който държи светкавица. Скоро ще разберете как ще се отрази тази светкавица на Русия.
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плоска керемида. За нищо не става освен за евроатлантическа слуга. Когато се смени посоката на вятъра ще обърне палачинката и друга хвалебствена песен ще запее.
79
0
 
10
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
По времето на комунистическия тоталитарен режим освен, че до границата да отиде човек трябваше да има открит лист от Мвр и Дс. А турската и гръцката граница имаше и минни полета. А тази част на България бе пълна с гранични застави. Другарите ни пазеха много яко от гнилия запад.Всеки опит за бягство се наказваше със затвор Защо имаше корекоми и показни магазини. Само на нова година пускаха банани и портокали,а за другарите имаше всичко
78
4
 
11
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
През април Русия спря газта за България и Полша въпреки, че бе превела парите за доставката. От тогава Газпром непрекъснато изнудва държавите от Ес. България плаща най скъпата руска газ от всички страни от Ес. Тези високи цени са благодарение на Бсп,Дс, Дпс, Възраждане,Абв, Атака, Вмро. Всичките до един от агентурата на Русия в България . Русия им плаща по 4 хиляди лева всеки месец, а на някой повече за да работят за нея. Това са хората от тези партии които предават родината си за няколко среб
77
1
 
4
 
! Отговори
пак ли бе преди 1 година
Славяните се появяват по времето на Екатерина Велика!Тя е дълга и широка и има материали колкото щеш!Който иска да чете!
76
1
 
4
 
! Отговори
за чудене си е преди 1 година
До toti Случайно да си чувал думичката "кльон"?И да знаеш за какво служи?И да знаеш колко човешки тела пробива едновременно куршум от калашник?И колко отпуск получаваха тези,които убиваха бегълци?Голямо чудене те чака!!!
75
1
 
9
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Аман от невежи и неграмотни същества. Някой виждал ли е поне един жив славянин в България. Славяните са били около три процента и отдавна са асимилирани от прабългарите още от времето. Миналата година италианският научен институт Ренци съвместно с български учени доказаха с изследване на фосили и други находки, че българина има дълбок тракийски корен. Така, че много моля стига с тези комунистически клишета и руска пропаганда с която ни заливаха и продължават да ни заливат от Русия и Позитано 20.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 81 ЗАЩОТО ПО ВРЕМЕТО НА СССР НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ТЕ ПУСНЕ НА ЗАПАД,А ТИЯ КОИТО ПОСМЕЕХА ДА ИЗБЯГАТ ОТ ПРЕКРАСНИЯ ЖИВОТ КОЙТО ЖИВЕЕХМЕ БИВАХА РАЗСТРЕЛВАНИ НА ГРАНИЦАТА БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ...ЕТО ЗАЩО
73
0
 
5
 
! Отговори
не питай нас преди 1 година
До toti Попитай тези,които заминаха там,направиха семейства и живеят нормален човешки живот!И нямат никакво намерение да се връщат!От кого всъщност напуснаха и защо!?
72
11
 
6
 
! Отговори
Бачо преди 1 година
Ами към кого да залитаме,ние сме славяни както Русите.Не сме англосакси ,няма и да бъдем.Точка.
71
6
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
омръзна ми от пишман анализатори всеки бръщолеви нещо и накрая останахмебез газ хаиде спрете се с глу-пос-тите които изричате и вземете мотиката никои неви слуша
70
9
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Чудя се понякога,кога ни е било по добре по времето на СССР или с ЕС .....и стигнах ди ИЗВОДА ЧЕ !!!- преди нико не бягаше на запад,а сега 2 мил.са навън да търсят препитание..ЗАЩО !!!
69
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно както и останалите национални предатели, крадци и мошеници Кирчо, Кокорчо, ***, Лоренцо и сие, така и този празноглав, некадърен и продажен случайник бълва лъжи и глупости за да оправдае хаоса до който правителството му докара държавата само за 6 месеца. Нагло лъже че Русия вдигнала цената на газта на Унгария 4 пъти, когато те имат 30 годишен договор и плащат най-евтината газ. Опитва се с лъжи да прикрие престъплението на правителството да продава руска газ през посредник с 30% отгоре
68
13
 
13
 
! Отговори
Маринела преди 1 година
Путин е бил на 40 години през 1989 г. Той е бил един посредствен чиновник на КГБ в Дрезден. Никога не е разбирал от икономика или военно дело. Разбирал е от корупция, дребни далаверки и източване на държавния бюджет. И нашите умници в България решиха да последват този "светъл, руски пример" за 20 години. Затова сме най-бедни в Европа.
67
4
 
1
 
! Отговори
До" Реалиста&qu преди 1 година
Прочитайки неграмотно написания ти коментар,се убедих,че говориш за себе си.
66
4
 
7
 
! Отговори
Обяснението за преди 1 година
собствената ти некадърност е "русофилството"?!?Безгръбначно трансатланДическо мекотело, самозабравило се продажно получовешко същество!
65
6
 
8
 
! Отговори
не преди 1 година
инфлацията и беднотията набират скорост
64
14
 
17
 
! Отговори
Алберт преди 1 година
СССР се разпадна сам за ужас на "мозъците" от КГБ. И се оказва че Путин нищо не е разбрал и сега Русия ще се разпадне по подобен начин.
63
15
 
20
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Повечето русофили не са стъпвали в Русия и не са виждали руската мизеря с очите си. В сравнение с Русия, България е Швейцария. Руснаците които искат да живеят в Германия са милиони. Германците които искат да живеят в Русия са двама души.
62
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с гола пропаганда маймуни не се ловят вече, КеремидПаша