Демерджиев поиска оставката на зам.-директора на Гранична полиция

Мигрантите в автобуса – сирийци, властите знаят откъде са влезли у нас
25 авг 2022 11:38, Красимир Ангелов
169
Демерджиев поиска оставката на зам.-директора на Гранична полиция
Снимка: БГНЕС

Причина за тежкия инцидент в Бургас, при който автобус с нелегални мигранти помете патрулка и уби двама полицаи, е недокрай прецизно изпълнение на функциите на Гранична полиция. Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница, заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Бургас.

Още по темата
"Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си", уточни още вътрешният министър.

Имам големи претенции към Гранична полиция и ще взема мерки, закани се Демерджиев, който поиска оставката на Моллов.

Директорът на "Гранична полиция" Деян Моллов бе понижен преди дни, като на неговото място бе назначена досегашният му заместник Росица Димитрова, а на самия Моллов възложен ресор "Охрана на границата".

По време на брифинга в Бургас стана ясно, че в автобуса е имало 47 мигранти. Превозното средство е идвало от посока Созопол. Мигрантите са от Сирия.

Иван Демерджиев съобщи, че властите знаят откъде са влезли чужденците – район, пресечена местност, който не е достатъчно обезпечен с техника.

Единият загинал полицай е на 43 години, командир на отделение от Първо районно с 18 годни стаж. Вторият загинал е също от Първо районно със 7 години стаж в системата.

Властите съобщиха, че към момента е задържано едно лице. Издирва се още едно.

Задържано е едно лице, което не е от групата, за което имаме данни, че е участвал в превоза. Издирваме още едно лице, за което също имаме данни, че е участвал в превоза и е бил в автобуса. Въпросните лица са сирийци със статут на бежанци, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Ангажиран е целият ресурс на Окръжна прокуратура Бургас, каза от своя страна окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков беше ПРАВ , пълна смяна в МВР , на всички началници !Мислите ли че за тези курсове на бежанци не се е знаело , ама падат пари , и шефовете си затварят очите , и си пъхат най-безочливо парите в джобчето , но сега има ГАФ , и се разсмърдя . Както има лаф "ШИЛО В ТОРБА НЕ СТОИ ДЪЛГО'' ...
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където и да разровиш в дакаверите и назначенията на Кирил Петков все мирише. Трябва много яко да се чегъртат калинките на ПП, които бяха назначени на работа в държавната администрация през последните седем месеца.Никога вече ПП!
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз това си мисля, де.....Щото иначе - учиш, квалифицираш се, градиш кариера, обаче един назначен служебно да ти е началник казва - "Бегай"От къде тоя навик всякакви началници да се изживяват като чорбаджии? Намерили му лесното......Ами то утре в съда прокурора, за да му е по-лесно може да заяви, че вместо да разследва и доказва ще държи заподозрен докато признае....Като не признава си е негов проблем.Майтап бе, братче - това държава ли е вече?!?!?
128
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 година
До АнонименИзглежда претенциозният министър не е наясно или иска обществото да чуе велики приказки от него! Моллов не е гл. прокурор, че да му искаш оставката! Подчинен ти е - уволнявай го, понижавай го, само спазвай законовия ред да има проверка от комисия, дисциплинарно производство, обяснения, предложения! Ако е за рейтинг, Бойко знае как - излиза пред камерите и заявява възмутен до костите на мозъка си - Разпоредил съм, виновните незабавно да бъдат уволнени! Което няма как да се случи!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де- чисто процедурно, като не специалист по административно право да питам- министъра иска, висшия офицер не дава.И какво става? МВР не е частна фирма, министъра е държавен служител и той, та...... И какво става ако се запъне? Щото пък - ама и полицаи ,дето като им кажеш "Чиба" и бягат.....
126
2
 
5
 
! Отговори
Киро сота преди 1 година
Моллов е корумпиран,за пари ще продаде и дъщеря си
125
1
 
0
 
! Отговори
ЕДИН ЧОВЕК преди 1 година
УЖАС
124
1
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
До Бау... Имаш един плюс от мен ;) Но аз не бих си жертвал хората... По добре да пишат доклади и да ходят в съда отколкото да умират.... Не съм фен на САЩ,но евала им правя,че там полицая е съдия!!!! Като каже ""Don't move!!!" значи,че няма да мърдаш иначе си застрелян!!! Ако и нашето мевере бачкаше така тоя рейс щеше да е спрян още около Созопол или най-късно при Атия и тия момчета щяха да са живи....
123
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Оставки трябва да има и на по-високи нива, защото тези надолу, по области изпълняват разпорежданията им и би следвало да са дали и инструкции за безопасност( а не да хвърлят момчетата в огъня, след като е имало време и друг начин за реакция). Жалко за тези млади хора.
122
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 година
До Вуйчо ВаньоЕдното ,,защото", е защото едни момчета стреляха по едни рибари и още ги влачат по дела! Второ, ще поставиш шипове и нещо такова, и след това автобуса като се забие в някоя спирка и помете 10 души, точно ти ще разсъждаваш - На тия военни не ли им дойде на акъла, че ще предизвикат такава катастрофа?
121
0
 
6
 
! Отговори
всички преди 1 година
като се почне от министъра на МВР , от гранична ,от РПУ Бургас трябва да си подадат оставка. Или закривайте държавата!
120
1
 
5
 
! Отговори
Пенсилвания преди 1 година
Браво на Румен Радевата чета.!Изчегъркаха всичко
119
2
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Аз пак да попитам!!!! От Мичурин(Царево) до Бургас са минимум 70минути път... Седемдесет!!!! Имало е БАЯ време за реакция. Защо шефа на бургаското РПУ не е наредил да сложат шипове на пътя??? Защо не са стреляли по шофьора на рейса?!?! Защо са ги пуснали в Бургас?!Можеше да стане много по голяма касапница.Шофьора е стрелял след катастрофата и сега го търсят.ТОТАЛЕН ПРОВАЛ на бургаската милиция.И с кой акъл ще застанеш с тая шкодичка пред 10тона рейс?!? Как ще го спреш?Лека им пръст на момчетата
118
0
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Моллов! Кандидатирай се за депутат и след месец си министър! И ще осъдиш министерството за незаконно уволнение! Абе, гледай да изкараш до изборите бе, Дерменджиев! Абе, това адвокат като стане министър не мисли как да свърши нещо полезно, а как да защитава престъпниците и доунищожи служителите! Пърдон - г-н Емануил Йорданов бе съвсем друг човек и министър!
117
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е полицаите в България да спрат да гледат Холивудски филми и да не вживяват в ролята на американски полицаи. Жалко за момчетата. Такива автомобили се спират със специални вериги и шипове. Ама от къде пари за тези неща, след като за 12 годишното управление на ГЕРБ държавата ни беше съсипана.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвам ,че Деян няма да се огъне. Преди 20 години в Търново не завършваха мекици, а мъже:-)
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Деян трябва да му каже - " Ааааа,не. Случайник в системата, да иска оставки щото така се сетил.Като искаш - назначи проверка, анкетна комисия в парламента, сигнал в прокуратурата за неизпълнение на служебни задължения давай. И кажи какви бяха тия ротации в последните дни." Министър паднал от небето,ще се изживява като чорбаджия.Искател, разбираш ли......
114
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Аз пък искам оставка на цялата ви така наречена демократична държава! Сетне, защо имало още носталгия по бай Тошо!? Как Деян Моллов да накара изпратени там и обгрижвани лично от министъра и гл. секретар командировани от вътрешността полицаи, да охраняват, а не да спят в палатки, да си правя софри и да чакат да ги натоварят като министри и доставят в хотела и обратно? Назначихте вашта не знам каква е за директор - да подава оставка тя! Моллов отидеот Елхово и задържа в Софийско убиеца преди време
113
1
 
4
 
! Отговори
аб преди 1 година
Каква полиция, какви пет лева, бе, дилетанти? Къде са спец службите ни, които следят "кой с кого ляга и кой с кого пил кафе"!
112
1
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Съгласен съм с поисканата оставка,но искам да чуя и мнението на призованият да си подаде оставката.Също така искам да знам колко етнически българи служат в Гранична Полиция и колко от малцинственните групи. Оатавки много трябва да има и в Граничните служби на Турция и Гърция.А ДЕМИРджиев(я какво интересно турско име!!!) не трябваше ли да привика посланникът на изхвърлящата в България бежанци държава? Защото трафикът започва от Турция и Гърция.Именно там е организационният център.