Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО

Това би означавало война НАТО-Русия, посочи президентът
379
Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това би означавало война НАТО-Русия, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Прага.

Президентът визира декларацията, подписана преди дни от лидерите от Източна и Централна Европа, в която се призовава за бързо приемане на Украйна в алианса.

Още по темата
„Аз ще продължа да бъда отговорен към българските граждани. Като президент и върховен главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това да се прикрива“, добави той.

Радев разкритикува "Демократична България" за изявеното от ръководството ѝ намерение още в първия ден след свикването на новия парламент да внесе предложение за изпращане на военно-техническа помощ на Украйна.

"Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, Демократична България бърза да тласне страната ни във войната още преди дори да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна", каза Радев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
5
 
19
 
! Отговори
Viva_Sorors преди 1 година
Христо Иванов, Соломон Паси, Атанас Атанасов, Росен Плювналиев, Боко Тиквата, Къре Пъп*то, Асенчо, няколко дежурни "политолози" натовци за артелчици и Ленчето парапетката, десетината платени "тр.ол.чета" пишешти тук - всичките на фронта в украина, поне да има некаква полза от тех...
254
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев си мисли,че нещо зависи от него.Големите атове ще се ритат и без неговия подпис.
253
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конюнктурата се промени много лошо за Крадев. Всички червенотиквеници ще направят всичко възможно за да не се вдига цената на газа през зимата. Вдигне ли се цената, Крадев ще го отнесе заради Гълъба и шайката му, които отказаха 6те танкера, пред президенството ще има хиляди. А невдигането цените през зимата е в пряк конфликт със поставените задачи от Кремъл. Разбирате ли, че Крадев вече е матиран и му остават броени месеци, най-много година докато бъде жертвоприношен по един или друг начин.
252
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигнато юмруче изплиска лигена дай на военен власт и му гледай сейра Радев ти скоро няма да си президент приятел на мафията и путин е няма как да те търпим Довиждане
251
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най слабия и кух президент си имаме започна много да ми лази по нервите
250
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ватенка това не е президент срам и позор да се кланя на матрьошките
249
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** да си подава оставката за нищо не става да си събира багажа и да излита от президенството вече ме е срам от тоя страхлив зелен чорап
248
8
 
9
 
! Отговори
Къде е изненадата преди 1 година
зеления чорап нищо умно не би направил.
247
6
 
12
 
! Отговори
ДБ от САЩ преди 1 година
Какво се хващате на Ицката от ДБ, че искал да праща оръжия. ДБ е партия на САЩ! Ицката е служител на САЩ!
246
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позицията му е правилна. Никак не бързаха да направят Украйна член на НАТО през последните 30 години, а сега изведнъж се разбързаха дефакто да вкарат НАТО в конфликта. При това с нелепи предложения за ускорено членство. Сякаш нямат търпение да запалят световна война.
245
12
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Абсолютен позор е тоя потен ***. Кой знае с какво презрение са го гледали останалите на срещата в Прага и са го подритвали да се маха нанякъде.
244
7
 
3
 
! Отговори
Рундьо преди 1 година
До края на годината ще обявя война на Русия, мобилизация и български момчета ще бъдат пращани на смърт в боя с Путин!
243
8
 
9
 
! Отговори
777 преди 1 година
Едно умно нещо и ти да направиш Румене!
242
4
 
16
 
! Отговори
666 преди 1 година
Е па Ристе от ДБ, като толкова иска да помага на Украйна, да се пише доброволец. Аман от ***, на които последния проблем им е добруването на България!Ристе със 7% от гласували 38 много , много да не се обаждаш, че ще подириш Славча!
241
9
 
6
 
! Отговори
ИТН преди 1 година
Две години вървяхте като стадо след човек , който прилича и се държи като Палпатин.Това е резултата - страхът води към омраза, омразата води към гняв, гневът води към Тъмната страна..а там ви чака Путин
240
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основното е защитата на Родината, самоубийствено е да се правим на по праведни от папата, тези които искат да се замесват в тои конфликт да ходят и да си чупят главите. Тези които подкрепят едната или другата страна не могат да се наричат Българи, защото застрашават по този начин Родината, сиреч те са национални предатели. Радев е прав.
239
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен:Че кой се натиска за Шенген.Твоя работодател може би.Англичаните гледам яко са го закъсали дето напуснаха ЕС.А горките Швейцарци откога се молят да ги приемат.Ужас!
238
17
 
6
 
! Отговори
до 278 преди 1 година
Господине , ако излезете от руските мрежи ще разберете , че няма фронт за войниците от НАТО. НАТО още не е почнала да воюва с разпадащата се Матюшка..Но бойците на тихия фронт като Радев, воюват с.. НАТО.
237
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом мнозинството сте толкова отвратени от Запада, защот се натискате за Шенген.Както ви казаха - живеенето и ходенете из Европа е привилегия , не право.Излезте от ЕС, излезте от НАТА - ще имате няколко дни да се порадвате на глупостта си преди някой да ви стъпи на врата. И този някой няма вече да ви пита дали искате или не искате.
236
9
 
8
 
! Отговори
До 281 преди 1 година
Украинците и сами се справят много добре с това да чистят руските ска па ня ци. Ние трябва да си изчистим нашата си коч инка от такива като теб.