Ще оставят ли партиите Радев да вади "горещите кестени" от огъня?

Имаме гадна ситуация в страната, на фона на гадната ситуация отвън
Обновена: 7 окт 2022 10:03 | 7 окт 2022 10:03, Росен Стойчев
77
Ще оставят ли партиите Радев да вади "горещите кестени" от огъня?
Снимка: БГНЕС

Три дни след като ГЕРБ обявиха, че създават контактна група за преговори за кабинет, се очаква отговор на „Продължаваме промяната”. Същевременно президентът Румен Радев призова партиите да поемат отговорност.

„Не мисля, че някоя от водещите партии се натиска да прави правителство в момента”, коментира пред Нова социологът от „Галъп” Първан Симеонов.

„Партиите ще оставят Радев да вади кестените от огъня. И ще му кажат: „Ти преяждаш с власт””, заяви социологът. „Имаме гадна ситуация в страната, на фона на гадната ситуация отвън.

Още по темата
Имаме гласоподаватели, които не искат да гласуват, и политици, които не искат да управляват. Партиите играят играта – кой да е най-малко виновен за евентуалните нови избори”, коментира още Първан Симеонов. „Ако направят правителство пътьом, ОК. Този мигач, който дава Христо Иванов към ГЕРБ, трябва много плавна крива да опише този завой, за да стане. Трябва да мине доста време и може би още едни избори, за да стане възможно това. А „Продължаваме промяната” трябва да откажат. Това е чудесно за тях. Виждате, че те не се разпаднаха на тези избори. Ако добре си играят картите, могат да излязат на по-добра позиция на следващи избори”, коментира Симеонов. Данните от екзит пола сочат, че мнозинството избиратели искат правителство.

Според Асен Агов има няколко пречки.

„Президентът генерализира. ДБ и ПП имат ясни цели. Тоест това е заявка за управление. Само че нямат числото, защото не са се справили на изборите като хората", коментира Асен Агов.

„Виждам истински цугцванг, което е термин от шаха, при който нямаш полезен ход, но си длъжен да местиш”, коментира Ивайло Нойзи Цветков. „Имаме обединение срещу Борисов, имаме разговори за експертно правителство. Ако не направят правителство, идват нови избори”, коментира Ивайло Цветков.

„Кампанията беше свирепа. Но забравихме, че преди това имаше нещо друго – ГЕРБ, ДПС и ИТН свалиха правителството на ПП”, коментира Йово Николов. „С ДБ има натрупвания във времето. През 2016 г. Христо Иванов беше министър в правителството на Борисов. Именно ГЕРБ и ДПС провалиха неговата съдебна реформа, след което той си подаде оставката. Този факт – участието на „Да, България” в правителството на Борисов, беше силно експлоатиран и в продължение на 4 години Иванов беше силно атакуван, че е провалил съдебната реформа. Тези натрупвания във времето са пречка. Когато Борисов предлага на ДБ и ПП съдружие – тези натрупвания не позволяват стъпки към разбирателство. Смятам, че вървим към нови избори”, заяви Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
0
 
! Отговори
мислете преди 1 година
Който иска президентска република значи иска управление на печелившите Борисов или Костадинов фурашките свършиха.
61
1
 
3
 
! Отговори
Промяната преди 1 година
Утре като ви обяват мобилизация боко моко просто киро ще ви се струват бели ядове !
60
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 1 година
Боко, бъди МЪЖ!!! С мека китка "парапета" дръж!!!
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкоу ! На трети бензина тряяше да е с лев надолу ! ЛЪЖЕЦ!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах тази начетена физиономия ...
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години Ахмед Доган коментира по негов адрес Той не разбира политиката, но пък я усеща и успява да се настани в нея. Усеща ли към момента какво му се случи обаче?Кабинет на ГЕРБ ще трябва да вади кестените от огъня. Кризата е отвъд възможностите на Борисов. Със сигурност ще обере негативите от случващото се. Това го усетиха от ПП и категорично заявиха нежелание за преговори с партията на Борисов. Остава му ДПС, а официална коалиция ще го срине в очите на собствения му електорат.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво станЪ : Герб спечели изборите , а бензинЯ и нафтата пак тръгаА на-нагоре !Нали уш , *** 2 лева !
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам , защо повече трябва да се коментира един , примитивен , бивш , ''вожд'' , измислен ''генерал'' с КАФЯВИ чорапи , ...който е съгласена на всичко , само и само да отърве затвора !
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГЕРБ.. Какви са резултатите от управлението на герб със ДПС-Доган - Пеевски : България , най-бедна и най-корумпирана държава !!!За 13г. дългът стана 38 милиарда , откраднати от герб , ДПС и шайката ... Да не говорим и за ПРИСВОЕНИТЕ ПАРИ ОТ ЕС !ТОВА СА ''РЕЗУЛТАТИТЕ'' , гербаджийчета !
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо , държавните служители и Факултето , ... съставяйте *** !
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце, нещо си прЕтиснен , що !
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато гласуват машини вместо хора, това е резултатът. 60% от българите отказаха мълчаливо да участват и мълчанието им трудно може да се разчете като знак на съгласие, защото едни почти 4% директно казаха, че днешните политици не стават, че им нямат доверие. Днешните претенденти за властта ни предлагат по много от същото - корупция, орязване на социалните програми, частен бизнес с държавни пари, плюс директно участие в чужда война. Луди политици превръщат човека в машина за лай на.
50
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Баце щом е избрал ястребите Паси и Плевенлиев то е ясно че си свалил гащите пред САЩ и скоро ще ни вкарат като Украйна във войната която не е наша ! Да ти таковам ценностите !
49
3
 
5
 
! Отговори
СТАВАМЕ ДВАМА преди 1 година
До Анонимен "...защото 89-та не изтрепахме мръсните комунисти" __ И АЗ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ПРЕЗ 89-та НЕ ПУСНАХМЕ ТАНКОВЕТЕ ДА ВИ РАЗКЪРШАТ!..
48
4
 
5
 
! Отговори
Верно бе преди 1 година
Боко наистина е заприличал на безмозъчна, противна, мазна, гнусна, дърта, миризлива,отвратителна лоена топка.
47
8
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
КЛОУНИТЕ- ПП+ РАДЕФ И КОМПАНИЯ ДА ОПРАВЯТ КАШАТА КОЯТО ЗАБЪРКАХА С ЮМРУЧЕТО!!!АААААААААААА????
46
1
 
3
 
! Отговори
Ау преди 1 година
До Анонимен 49. Е нали се гласува и в чужбина ве...
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв държавен апарат имаме само ! Според ЦИК , при преброяването , бройката в България на населението е към 6.5 млн. , а по списъка за гласуване , бройката е нараснала на над 7 млн. .
44
4
 
3
 
! Отговори
Той Руменчо преди 1 година
каквото можа извади, да речем Боко от нафталина.
43
9
 
14
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Радев да беше мислил за последиците, като си вдигна юмрука!!! То има Господ! Радев ни забърка тази каша, сега да я оправя. Неподготвен вдигна обществото на бунт и ни докара на власт пълни неграмотници! Да си сърба кашата сега и да я оправя, и той плю и викаше мафия, сега се усети обаче, че не е бил прав. Хак да му е! Бабикян, Хаджито, ИТН, всички тидоха в канала..., губим пари от евросредствата за възстановяване, утре ще се събудим с 1 000 000 безработни, ако няма правителство.