ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО

Те настояват за военно-техническа помощ за Украйна
5 окт 2022 16:45, Нели Христова
459
ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Веднага след свикването на 48-ото Народно събрание парламентарната група на “Демократична България” ще внесе решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, съобщиха от обединението в позиция.

"Демократична България" категорично настоява президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад гърба на обществеността позиции по ключови за евроатлантическата принадлежност и достойнство на страната въпроси.

Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отказа да се присъедини към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация срещу противозаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този свой акт и едва впоследствие обяви мотивите си за него.

Още по темата
Отказът да положи подписа си под съвместния документ заедно с лидерите на 9 страни от Централна и Източна Европа е всъщност отказ България да изрази пълна, включително военна, подкрепа за Украйна, отказ да заклейми и поиска съд за престъпленията на агресора, отказ да подкрепи суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Българският президент трябва да разбере, че няма легитимност сам да се произнася по стратегически за България избори и да поставя под съмнение нейната евроатлантическа ориентация. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с легитимното политическо представителство на формациите от новоизбраното 48-о Народно събрание в него и той да обсъди рамката на позициите на българската държава по всички въпроси, свързани с войната срещу Украйна и политиката на Кремъл към ЕС и НАТО. Окончателната дума по нея има единствено Народното събрание.

От ДБ заявяват, че е позорно България, заедно с Унгария, единствена да не подкрепя Украйна с пряка военна помощ. Това става особено наложително, след като Путин анексира 15% от територията на нападнатата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
1
 
4
 
! Отговори
Дебили и Боклуци(ДБ) преди 1 година
Партия от *** с дебилни предложения и още по-дебилен електорат.
289
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ БЕШЕ ПРЕДЛОЖЕН НА НИНОВА ОТ РЕШЕТНИКОВ-ВСИЧКИ СА ГЛЕДАЛИ НЕГОВОТО ИЗКАЗВАНЕ! НООООО В МОМЕНТА Е ПРАВ!ИМА ВИНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА! ИМА ВИНА ЗА ИКОНОМИКАТА ,ЗАЩОТО ДОВЕДЕ КИРЧО С ДИАГНОЗА/според ГЪЛЪБОВА/ И КОКОРЧО С ДЕЛО ЗА КРАЖБА И ПОВЕРИ ХАЗНАТА НА .......ИМА ВИНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ СЪСИПАЛИ БСП!НООО ЗА УКРАЙНА В НАТО ДНЕС Е ПРАВ!
288
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕРВЕН ГЕНЕРАЛ И КОМИНТЕРНОВСКИ ВНУК ПО-КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТА
287
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То трябва да си малко извъртян, че да гласуваш за дб и да им подкрепяш заучените фрази и глупости. Тия само обират субсидията от изборите и спамят всичко и всекиго.
286
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мнение от сорта Пинокио президент е също толкова вредно колкото и мнението на самия Пинокио и кликата им. Никой няма право да разводнява важна тема !
285
7
 
2
 
! Отговори
ПИНОКИО ПРЕЗИДЕНТ! преди 1 година
Пинокио като стане президент, тогава да се изказва по въпроси, които не са от неговата компетенция.
284
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния лозунг. Нито Радев работи за Русия нито Русия е пропаднала. Нямаш аргументи. Само лозунги по опорки това е.
283
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писанията срещу Радев са под формата на сорросоидни лозунги но без никакви аргументи. Така ги учат във фермата.
282
4
 
1
 
! Отговори
миличкия запад преди 1 година
Сега ако запада беше подкрепил тезата на Путин за специална военна операция, то Украйна нямаше да е във война и можеше да я приемат в нато, ето защо е бил тоя зор да изкарат че е война за да не я приемат и Путин да я довърши напълно...
281
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да отварям статии които започват с видео нито самото видео, не мога да слагам знаци дори и коментари но Рекламата за нея няма пречка. За нея няма забрани и пречки. Рекламата си пада точка !
280
7
 
8
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Радев е руски шпионин. Няма начин, той работи за пропадналата Русия.
279
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да сме много внимателни и за едно известно време да спрем с глупостите. Ситуацията е много напрегната и е по добре от България да няма излишно напрежение. Радев е едно към едно Меркел.
278
2
 
1
 
! Отговори
Юда преди 1 година
До 295.Пробвай тук с минуса:)) може и да хване:) а може ако желае и др да хване. Юдейско:) хайде успех с минусите:))))
277
1
 
1
 
! Отговори
зеления разрушител преди 1 година
Ген. Наско и Ицхак кво се оеняват .... да се товарят на зеления разрушител и да правят десант в Крим .
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минуса ми за Юда не се хваща не знам защо.
275
5
 
6
 
! Отговори
Скитник 13 преди 1 година
Ами Радев се вижда толкова често с Митрофянова последните дни тъй като личи по всичко че имат явно общи и наболели теми за коментар.
274
7
 
4
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Ейй много войнствен народ бря. Някой като гледам как пишат все едно са им пратили повиквателни и са на фронта па даже се чудя как още не са под хванали пак атома:)) Мишки-такива като вас на фронта Путин си има достатъчно ама не карат влака. Плашите хората с глупостите си а наивниците ВЕРВАТ.Ква мобилизация кви 5 лв, кой кога и каде ще ви праща вас и на какъв фронт:))) Оръжие на Украйна пращат всички а не само БГ,а тук гирултията е по голяма от помощта.х драскачи невежи
273
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния ако това което си написал за Радев е лъжа подлежиш на наказателна отговорност. Както и поръчителите на лъжата.
272
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимката неволно говори и то много. Каквото позирало такова излязло.
271
12
 
5
 
! Отговори
Радев е руски пудел преди 1 година
Радев е руски пудел. Така и не обясни защо се вижда последните дни толкова често с Мутрофановская.