Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на откриването на НС

Посланикът на Беларус също няма да е в списъка с гости
Обновена: 13 окт 2022 14:16 | 13 окт 2022 14:15, Нели Христова
473
Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на откриването на НС
Снимка: БГНЕС

Евроатлантическото мнозинство надделя. Посланиците на Русия и на Беларус няма да бъдат канени на откриването на Народното събрание. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след днешната среща на парламентарно представените формации по казуса, предаде репортер на БГНЕС.

Администрацията на парламента няма да изпрати покани към тези посланици, уточни Атанасова и добави, че не очаква админситрацията на НС да не се съобрази със становищата на политическите сили.

Ние, като държава, бяхме обявени за неприятелска страна от Руската федерация, въпреки че руският посланик нито е обявен за персона нон грата, нито има други последствия. Не очаквам нито сериозно влошаване на отношенията между двете държави, а считам, че България трябва да защити националния си интерес. Националният интерес на България е да отстоява европейските ценности, каза Атанасова.

Ние сме част от Европейския съюз и като достоен и лоялен член сме наясно от коя страна трябва да бъдем в тази война, ние избираме страната на Украйна и казваме "не" на агресията, "не" на войната, заяви Атанасова.

От своя страна Надежда Йорданова от "Демократична България" заяви: "Задължителен списък за поканени няма. Преценка на страната домакин е кой да бъде поканен."

Тя изрази удовлетворение, че мнозинството партии са подкрепили позицията им.

"Русия е страна агресор, който нападна свой съсед. България остро осъжда този акт. В този случай България ще се държи достойно и ще заяви ясно своята позицията", каза още тя.

Йорданова съобщи, че ПП, ГЕРБ, ДПС са подкрепили ДБ в позицията Елеонора Митрофанова да не бъде канена в парламента следващата сряда. „Възраждане” са възразили. „Български възход” показаха становище да се придържаме към общата европейска позиция, добави Йорданова

ДБ ясно заявява, че основна евроатлантическа ценност е върховенство на правото и институции чисти от корупция, заключи Йорданова

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" побърза да отбележи, че обединението по Митрофанова не е индикация за бъдещи политически решения.

"Това е административно решение за тържественото заседание, което ние призоваваме да не се политизира излишно и да се отвлича фокуса", каза още Гюров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
14
 
19
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Не само в Парламента, от България да се изгони тази мисирка.
330
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не направите един рефрендум " За и против Русия" ! На русофобите ще им се изцъклят очите от резултата!!!!!!!!!!
329
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, страхотна е.
328
9
 
26
 
! Отговори
хахахах преди 1 година
Голямо геройство!Медиите защо мълчите, че този вампир беше поканен от Радев и присъства на честването на съединението тази година????Толкова помия изля срещу нас тази тетка, Руската империя е била категорично против Съединението,НО защо трябваше да се огъзим И на тази ***!
327
7
 
13
 
! Отговори
5 ЗА 4 ПАК ИЗБОРИ преди 1 година
МИТРОФАНКАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ПУТИН У НАС. КУП ОБИДИ, МАКЕДОНИЯ, КИРИЛ И МЕТОДИ, 3 МАРТ, 6 СЕПТЕМВРИ, НЕПРИЯТЕЛСКА ДЪРЖАВА, ВЗРИВЕНИЯ КАМИОН, КОЙТО НИ ГО ПРИПИСВАТ - ВСИЧКО СРЕЩУ НАС? ОТ 2 ГОД. ПУТИН ЧРЕЗ РАДЕВ НИ ДЕСТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА И ВЕЧЕ НИ НЯМА НА КАРТАТА! ПРИ ББ ИДВАХА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ И СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ, А БОЙКО ПРЕЗ ДЕН БЕШЕ В БРЮКСЕЛ. СЕГА СМЕ ЕДНА ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ И В ЗАДЪЛБОЧАВАЩИ СЕ КРИЗИ!
326
4
 
7
 
! Отговори
ПП = БСП преди 1 година
ЗАЕДНО.. ЗАЕДНО.. ЗАЕДНО.............. КАКВО СЕ СЛУЧИ....??
325
9
 
14
 
! Отговори
НАТОВСКИ ПЕНСИОНЕР преди 1 година
ТАКА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ ОТ КОИ Е? ПОВЕЧЕТО СА ЗА ЕВРОПА И НАТО, КЪДЕТО ЧЛЕНУВАМЕ И КЪДЕТО НИ Е МЕСТОТО. ДВЕ ПАРТИЙКИ - БСП И ВЪЗРАЖДАНЕ ГРЕЙНАХА В ЧЕРВЕНО И АНТИБЪЛГАРСКО!
324
2
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 346: Бойко, като опитен политически спекулант, подложи тази динена *** на ПП и ДБ. Хайде сега да ги видим. Могат ли да мислят държавнически?. Май не. Трябва обязателно да покажат че те са не по-малко русофоби и евроатлантици от Бойко и ГЕРБ. А това, че има дипломатическа традиция, това, че сме канили посланикът на САЩ дори когато се водеше войната във Виетнам, това за нашите г'аньовци няма значение. Както изглежда, и от това НС правителство няма да произлезе. А ще полагат клетва да служат на народа.
323
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не седнат да мислят как ще решават проблемите и как правителство ще сглобяват, ами голям зор кого да поканят и кого не в Парламента. Още правителство не могат да съставят, ама зор да си мерят евроатлантическите ценности. И защо изобщо трябва да канят когото и да било? Да ги видят хубаво хората какво представляват, все едно не е известно.
322
11
 
19
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
До Анонимен 333: Възраждане и БСП се оказаха единствените партии, която служат на България. Всички други служат на чужди интереси. А полагат клетва да служат на българският народ.
321
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо трябва да канят някого ??? И без това тоя парламент няма да просъщствува дълго.С тия си действия дпутатите само доказват зависимостта си от други държави,било Украйна,Русия САЩ.Това е подмазвачство,не е политика.
320
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще отиде Митрофанова или не няма значение. Тя знае че в нови парламент всички без ПП и ДБ са наши ребята.
319
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това никак няма да попречи на Вовата да смачка фашистите
318
1
 
13
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Поканата не е персонална, тя е към целия дипломатически корпус!
317
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЦИРКНапълно прав сте. Циркът е пълен. След като не канят руския посланик, коректно е да не бъде поканен и украинския посланик.
316
10
 
22
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Какво ли да прави руската посланичка в този парламент, където болшинството депутати са продажни българофоби! Ако присъства, ще се унижи!
315
6
 
3
 
! Отговори
То оставаше преди 1 година
И с кифтета и водка да я гостят.Боко 2 милиарда закопа с турски поток.Не върви Камунизъма нещо,а и Путин няма да минава Дунава се чува!
314
8
 
10
 
! Отговори
до 336 гъ-зомий... преди 1 година
Запознати сме с традициите на сибирската империйка да изт-ребват хора . Вар-варите друго не могат .
313
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая защо все още не е из-го-нена от България ?
312
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да поканиш Митрофанова в НС и все едно Костя Копейкин да покани В.Марешки на рождения си ден.