Димитър Стоянов: България няма излишно оръжие

Ако го подарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения
16 окт 2022 10:29, Росен Стойчев
151
Димитър Стоянов:  България няма излишно оръжие
Снимка: БГНЕС

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна.

Още по темата
Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира пред Нова евентуалния износ на оръжия към Украйна.

И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.


Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов.

Военният министър свърза кибератаката към сайтове на български институции със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.  „Те са свързани действия, не е случайно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка страната ни не е участвала във взривовете. А хакерската атака беше отбита успешно”, увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гражданин -Всички в НАТО дават. Отговора е му правилен. Честен отговор. Дадохме каквото има. Дори първи дадохме РПГ-тата за отбраната на Киев бяха наши. Още преди Панцерфауст и Джавелн. Сега няма вече. На хардия да, но състоянието на материяла не става. Ако не вярвате елате и вижде складовете, ако мислите че скрапа ще ви е полезен, ваша работа?
90
14
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Тъжно и обидно е, че такъв човек е български военен министър! Мрънка като ученик на поправителен.
89
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Отговорът на български държавни ктрябва да бъде "България е за мир и няма да даде оръжие", а не "България няма излишно оръжие"! Аман от ... меко кадано странни хороа, заемащи висши ръководни длъжности. Липсват държавници!
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което могат да направят е поръчка към военните ни заводи. Те работят и могат да издадът нова продукция на стари съветски оръжия. Вярвам му че оръжието на армията вече е раздадено и това което е останало в складовете масово е неизправно. При толкова години анархия, ми това е положението. Сещам се за взривовете преди години в челопечене, с които военни прикриваха липси.
87
5
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 1 година
Украйна , Грузия, Сирия ...... и т.н. са все страни със суверенна армия ,мислиш ли че са по добре след бомбандировки от `братска` Русия
86
8
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До ????..........Коя друга държава наряза ракетити си при влизането в НАТО.............. Аре стига с тези ракети. Имахме 24 ракети, голям праз. Това атаката сте много зле, честно.
85
12
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, тоя руснак няма какво да писка. Като го гласува парламента, ще изпълнява ще не ще :)))))))))))))))))))))))))))) Ще им пратим тежки гаубици да бомбят руските пpaceтa.
84
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно!
83
8
 
13
 
! Отговори
???? преди 1 година
Коя друга държава наряза ракетити си при влизането в НАТО???Освен България.............за друга не се сещам!!А генерали и офицери.................с лопата да ги ринеш!!Ама като Волен Сидеров пее от 20 години,че сме колония.............вие му викате,че е луд!!!
82
5
 
10
 
! Отговори
до българин преди 1 година
никакъв българин не си,американски лакей по ти отива
81
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 83 СТАВА ! МАКАР ,ЧЕ СЪМ ВЕЧЕ СТАР И БОЛЕН БОЙНИЯ ОПИТ СИ Е БОЕН ОПИТ ! НО НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ВИ ОТСТРЕЛЯМ КАТО ВРЕДЕН ДИВЕЧ ! ВСЕ ПАК БЪЛГАРИ СМЕ ! ИСКАМ БГ НАТОВЦИТЕ В УКРАЙНА НЕ ДА ЛАЯТ ПО МЕДИИТЕ!
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей големи експерти сте по оръжията хахаха сигурно повечето дори в казарма не сте ходили
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма суверенна армия................гарантирано от НАТО...............за това трябва да благодарите на циониста и антибългарин Соломон Паси!!!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Споко Ти явно си на нещо доста силно :)
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Дайте го на Украйна и поискайте от САЩ модерно оръжие" - То хубаво да им го дадем но 2 неща: Оръжието трябва да е изправно - сиреч да работи. 2. Замяната съветско за западао оръжие не работи както обещаваха в началото. И Словаците и Полша ревът. Ние мисля си дадохме вече повечето изправно оръжие още в началото на войната и то без замяна. Гаубици, танкове (не се шуми но е така) Дори СУ-та им дадохме на части. Сега това което е останало по складовете е спорно до колко работи.
76
2
 
2
 
! Отговори
До SS преди 1 година
Става , стига и ти да се мобилизираш за каузата на другаря Путин. Хем ще проверим от един и същ фронт , от коя страна е по вероятно някой да се върне .
75
7
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Украинците сами ще се справят с руските окупатори! Като гледам, по-скоро Путин я е закъсал! Изпраща нова порция 220 хиляди за пушечно месо! Половината от войската с която нахлу, вече даде фира! Така че "русофили", не чакайте! Даже и поданство дават, ако оцелееш една година!
74
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
ДАЙТЕ ГЕНЕРАЛИ ? ОТ ТЯХ ИМАМЕ МНОГО В ИЗЛИШЪК ?
73
5
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, боеприпасите свършват, Русия е загубила бойната техника, санкциите я затрудняват. Заради санкциите в Русия има недостиг на резервни части и вече има проблеми с производството и ремонта на бойната техника. Руските военни са принудени да свалят чиповете от съдомиялните машини и да ги инсталират на ракеите. Украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и кървавият диктатор Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага.
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 . .Не става въпрос за мобилизирани , а за доброволци....Наемници...!! Има разлика нали!