Димитър Стоянов: България няма излишно оръжие

Ако го подарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения
16 окт 2022 10:29, Росен Стойчев
151
Димитър Стоянов:  България няма излишно оръжие
Снимка: БГНЕС

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна.

Още по темата
Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира пред Нова евентуалния износ на оръжия към Украйна.

И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.


Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов.

Военният министър свърза кибератаката към сайтове на български институции със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.  „Те са свързани действия, не е случайно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка страната ни не е участвала във взривовете. А хакерската атака беше отбита успешно”, увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята е не да даваме каквото ни е излишно , а да даваме за да не се налага ние да го ползваме защото се видя ,че Путин няма да се спре ако постигне някакъв успех в Украйна.Не се спря след Чечня,не спя след Грузия, не спря след Крим той е просто военнолюбив параноясъл диктатор . Да не говорим ,че можеше както Полша да заменим на изгодни цени съветското си оборудване за НАТО-вско , но тогава хора като Корни нямаше да намажат комисионни
70
0
 
5
 
! Отговори
Пенкилер преди 1 година
Не оръжие...нека сме от тези дето пращат политици ...гледам в говореното има смелчаци!!!
69
1
 
5
 
! Отговори
Да бе, преди 1 година
...затова военните заводи работят с пълна пара на три смени! Е ,и изпращаме за Чехия , и Полша! Да не си помислите че е за Украйна!
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS Объркан си.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В армията има повече генерали отколкото редови войници
66
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
И ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ДА ДАДЪТ ЛИЧЕН ПРИМЕР И ДА ОТИДАТ НА ИЗТОЧНИЯТ ФРОНТ ! ХАЙДЕ ГОСПОДА -БИВШИ ДРУГАРИ !
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно. България има СТАРО оръжие. Дайте го на Украйна и поискайте от САЩ модерно оръжие охльови. Слепи ли сте в Украйна, какво става .... руското оръжие е пълна катастрофа срещу западното.
64
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Вярно е !Бг няма излишно оръжие ! Даже имаме нужда от ново и модерно ! Бойна ни техника е морално остаряла,или амортизирана ! ОБАЧЕ ? ИМАМЕ В ИЗЛИШЪК ГЕНЕРАЛИ ! ХРАНТУТНИЦИ ! ОТ ТЯХ МОЖЕМ ДА ДАДЕМ ! ДРУГО НЕ !
63
0
 
8
 
! Отговори
deq преди 1 година
Не се прави на ощипан, България не изнася оръжие, а боеприпаси, може би сме най-големият производител в Европа.
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Море от трупове - мобилизирани руснаци се разбунтуваха и избиха десетки свои.Истинска касапница се е случила вчера на руски военен полигон в Белгородска област, която граничи с Украйна.Там двама или трима от новомобилизираните за участие във войната в Украйна са открили огън срещу своите. Според информацията от руските официози са били застреляни най-малко 11 войници, а са били ранени други 15. Очевидци обаче разказват в Телеграм, че става дума за 22-*** убити и 16 тежко ранени.
61
4
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Може да им подарим чертежите на F-16 :D
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Капиталист От комунистите определено трябва да се очистим, и така и ще стане след срутването на Империята на Злото, което вече е неизбежно. След това сте наред вие :))))
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сержант Публична тайна е, че военните академии са развъдници на русофилство. Още оттам ги почват. Там не преподават хора, които не са с три проверки за надеждност от ГРУ и ФСБ. Съответно, всичките ни висши офицери са купени и трижди покръстени в руския "мир". Наскоро тоя дето го закопчаха за изнасяне на държавни тайни се оказа, че бил женен за рускиня. СлучаЕност, ви казвам.
58
5
 
4
 
! Отговори
Капиталист преди 1 година
За всичко е виновен комунизма. България требе да се изчисти от комунистите и да ни дойде един як капитализъм за да заживееме богато като капиталисти.
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много бързо забравиха всички как захариева призоваваше за запазане на правата на бесарабските българи 2017 до 2020. Вече сме правили грешка с македония зелю им подари сто танка едно време
56
7
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
В армията комунизма е жив. Половината уж са натовски войници, а като чуят Русия, им се отварят ду.....та. Все още има много военни на високи длъжности, верни на Москва. Тези хора са против всичко ново. Всячески упорстват против смислени реформи. За толкова години МО е най реформираната структура с резултат НУЛА. Разни дечица, приятелчета, любовници на големите в армията станаха сержанти и офицери дори. Закони сменяха в тяхна си полза. Само рязане от дъно, би променило нещо. Много е зле работата.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкъсвани между страх и слугинаж - много труден избор на местните т.нар. политици
54
1
 
7
 
! Отговори
Но пък имаме преди 1 година
излишни политически продажници! ПъПъ ***,Герпф, ДъПъСъ,Стефан Янки, БКП, МВРО, НФСБ и куп други верни пудели на Козяк! Да вземат оръжие и да ходят да защитават " братските укронацита с трепят ***! В същото време България изчезва със страшни темпове и след 20 години ще сме малцинство в собствената си родина,докато защитаваме разни евроатлантически ценности, за които нито един пудел от Козяк не може да даде ясна дефиниция на тези ценности!Нито веднъж не се поинтересуваха какво става в Бг!
53
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е зле защото 45 години социализъм и Путин и пречат да се развива.
52
0
 
9
 
! Отговори
Стоянчо преди 1 година
Да се чуди човек как и защо имаме силен военно-промишлен комплекс, който изнася оръжие за цял свят, а армията ни е с въоръжение от 70-години.