Рунд 3: Депутатите ще опитат да изберат шеф на НС, ще успеят ли този път?

Продължават неяснотите около контактната група на ГЕРБ
36
Рунд 3: Депутатите ще опитат да изберат шеф на НС, ще успеят ли този път?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За трети пореден ден депутатите ще се занимават с въпроса кой да е председателят на 48-ото НС. Два поредни дни те не успяха да се справят със задачата. До патовата ситуация се стигна, след като още в първия работен ден кандидатите на ГЕРБ Росен Желязков и на ПП Никола Минчев не успяха да съберат нужната подкрепа. В четвъртък двете най-големи парламентарно представени политически сили оттеглиха кандидатурите си. Така се стигна до избора между Йордан Цонев от ДПС и Кристиан Вигенин от БСП. Нито един от двамата обаче също не получи достатъчно гласове „за“. Завъртя се и името на Вежди Рашидов, който е най-възрастният депутат. Той пък сам оттегли номинацията си.

Още по темата

Заради създалата се ситуация продължават неяснотите около контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС, която трябва да преговаря с останалите парламентарно представени партии.

Първоначално за днес имаше насрочени разговори, но заради блокиралата работа на парламента процедурата се бави.

Вчера единият от двамата излъчени медиатори – Росен Плевнелиев – обяви нов график за срещите, като писмен отказ до момента са изпратили само от „Продължаваме промяната” и от БСП, но реално повечето партии обявиха, че няма да разговарят с ГЕРБ.

Единствено ДПС и „Български възход” са склонни на някакви дебати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: парламентпредседател
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това в нс е брак за нищо не става отиваме на избори 2 рашидов да се махаот стола защото е подигравка с народа
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Традицията е най-голямата парламентарна група да излъчи председател на народното събрание. Какъв е този инат от ПП не мога да разбера. Да си опозиция не означава, че трябва да провалиш Парламента. Това е народния вот! Проумейте го!!!
5
1
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
За пореден ден и път народните избраници ще се изплюят в лицето на народа. За пореден път ще докажат , че нищоправенето и схемите са най важни, а народа великия избирател.. да се спасява както може. Всичко е потънало в мизерия к анархия..от най дребната административна службичка в малък град до най голямата служба в голям град. Всичко живо работи за личен интерес. До кога народа ще търпи тези гаври не ми е известно? Но в НС са добре.. и да си в залата и да не си заплатата върви и всичко е супер
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно се вижда че ГЕРБ е единствената свястна партия с адекватни хора дето искат нещо да свършат. Всичко друго е от кол и въже събрано да спъва
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искахте избори, бе, гербаджии?! На ви! Вече е ясно, че няма смисъл да се гласува за вас след като и председател не можете да изберете 3 дена!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ всеячески ще се опитат да няма парламент, защото след това ще бъдат потопени!
1
4
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Съчма ли съм гюле ли съм съчма ли съм гюле ли съм :)))