Плевнелиев и Паси започват преговорите за кабинет

Те ще разговарят днес с ГЕРБ-СДС и "Български възход"
22 окт 2022 08:19, Елка Василева
50
Плевнелиев и Паси започват преговорите за кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще се проведат днес, съобщиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Още по темата
В 10:00 часа на разговори са поканени ГЕРБ-СДС, а от 13:00 часа -  "Български възход". Срещите ще се проведат в зала "Запад" на Народното събрание. Писмени откази за срещи са получени официално от "БСП за България" и "Продължаваме промяната".

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на първата му пресконференция след парламентарните избори. Борисов обяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство.

Срещите на контактната група бяха отложени с два дни, докато не бъде избран председател на 48-ото Народно събрание. В петък със 139 гласа "за", 73 "против" и 27 "въздържал се" народните представители избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България" и "Български възход". Против предложението гласуваха от "Продължаваме промяната"  и "Демократична България", "Възраждане" се въздържаха. С неговия избор беше сложен край на тридневното първо заседание на 48-ото Народно събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...тези( преговори) са свършили преди да са започнали...
8
0
 
26
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
Тази контактна група няма никакъв статут. Кого по дяволите представлява? Пък и няма кой да разговаря с измекярите Плевнелиев и Паси. Много лош избор - тези двамата нямат работа не само в парламента а и в България.Освен в някой затвор за да чукат камъни.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо точно тези персонажи назначиха да водят преговори за ново правителство? Да не би да кривнем от правия глобалистки и евроатлантически път. Няма да гадая кой ги е назначил и от какво козе място, защото знам. Само не ми говорете, че сме независима и суверенна държава, която сама си определя съдбата.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двамата еврольольовци, които ако има справедливост ще чукат камъни с Костов в Белене поне 30 години.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори те е смешно вече!!!!!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Пак питам преди 1 година
Защо няма една дума в " медиите" за протестите в европа, мисссиркккки?
3
0
 
15
 
! Отговори
Каби.нет преди 1 година
Нови опити за разделяне на сеното от сламата.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пacитo шe kaзвa "шaлoм"...
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И вдичко ще завърши така ... хвана ли се за ръце и осъзнали колко се обичат