Радев на едно мнение с ПП: Не може да има правителство на всяка цена

Той все пак настоява да се направи всичко възможно за сформиране на кабинет
Обновена: 31 окт 2022 10:17 | 31 окт 2022 10:15, Нели Христова
57
Радев на едно мнение с ПП: Не може да има правителство на всяка цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Продължават консултациите при президента Румен Радев. На среща днес с него са депутатите от "Продължаваме промяната".

"Искам да ви поздравя с постигнатия резултат. С гласа си българите показаха и ви отредиха отговорна роля в 48-то НС и важно място в политическия дневен ред. Но отново избирателите не заложиха на една политическа сила и това явно е знак за всички политически партии, че е нужен диалог, нужни са усилия за намиране на ефективни решения, а не само поредните предизборни обещания и зацикляне в нови избори", заяви Радев.

"Аз абсолютно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни и безпринципни договорки. Но в същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог. Ще държа да изчерпим докрая всикчи опции за съставяне на правителство и в тази връзка бих искал да чуя вашата оценка за хода на диалога за съставяне на правителство", допълни той.

Държавният глава попита ПП дали биха подкрепили правителство на първия мандат и при какви условия. "Около какви идеи бихте търсили обединение и от кого, ако стигнем до втория мандат", попита още Радев и уточни, че правителството има множество отговорни задачи - "трябва да вземе ред отлагани от няколко парламента решения, които българските граждани чакат".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
17
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Радев да каже какво прави Лукойл в президенството и какви ангажименти е поел. Срещу какво е ясно, не е нужно да се обяснява.
11
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече имаше правителство "на всяка цена" и се видя подлостта на чалга-политиците.Герб и дпс-то се юрнаха и го свалиха.Сега пак иска Бойко да е на всяка цена... Няма да стане! Крадци, мошеници, чалга-плужаци и *** предатели нямат място в парламента. Президента си знае работата!
10
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 Възраждане никъде няма да ходят, те тепърва идват
9
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са политически неграмотни хора. Случайници, некомпетентни и зависими от червената олигархия лица, има в много сектори у нас. Но най- много те са в политиката и правосъдието.
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да не се лъжем...убиецът на демокрацията са онези където сеят раздори,а не Радев.Той няма никаква вина,че политиците не могат да се разберат по между си!Между другото вчера в Чехия на протеста разнасяха ковчези.Да ви е познато?Няма значение дали е на Путин,Бойко или друг....подчерка е същия!При нас сатанистите от рано са се пробвали да инсталират марионетки преди да се подпали войната в Украйна.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство трябва да има, иначе на избори. Не е работа на служебен кабинет, да внася и приема бюджета. А без него неможе да функционира държавата. Парламентът да приеме поправки в закона за избори и да се насрочи дата за избори. Ако немогат, по егоизтични причини да съставят кабинет.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се направят сериозни изводи. Идват и местни избори. Докато столицата и градовете са в клещите на ГЕРБ и Демократична България а всички други сме разделени, няма да има промяна, а бъдещето все го отлагаме.
5
6
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аморални хора няма да управляват българия избори 2023 г докато случим насвестни хора позор за тези които са гласували за пп
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами иска той да управлява държавата
3
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев много бави връчването на мандата, нарушава конституцията, да го връчва и да се разваля седянката и да ходим на нови избори. Време е за Възраждане!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може това което ти Създаде в миналия Парламент беше точно такова Правителство на всяка цена за да се изчегърта ГЕРБ ,И затова то се и саморазпадна. СЕГА ПЪК ДРУГА ПЕСЕН ПЕЕШ убиецо на Демокрацията
1
8
 
19
 
! Отговори
Бегемот преди 1 година
Вмирасания зелен чорап защо се обажда? Кой му търси мнението?