БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС

Смесеното гласуване се превръщало в червена линия
183
БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта коя е червената линия между левицата и ПП и ДБ.

"ПП не искат да преговорят с нас за мандат. Тяхна воля, ние не насилваме никого, но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. ПП и ДБ с тази заявка блокират възможността и за промяна на модела, за който се борят и каква е причината – смесеното гласуване, което е най-демократичното и това се превръща в червена линия и тази истерия буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот", коментира тя.

Според нея разговорът за промените в Изборния кодекс е на много висок тон и вече е започнало лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.

"Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем разумни решения. Щеше да е много добре, ако спорехме така по социалната тема, но не става“, каза Нинова.

Тя обвини ПП и ДБ, че са задали истеричния тон.

"Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", отсече соцлидерката.

Според нея новината на деня е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген.

"Декларация до всички страни в ЕС. Тази декларация беше приета без гласовете на ПП и ДБ, които се самоназоваха проевропейски партии. В социалната комисия по предложение на ПП отпадна от дневен ред обсъждането на Закона за семейни помощи за деца, великата социална програмата на ПП се самоопроверга с това гласуване, това е за проевропейските и социолно ориентирани колеги от ПП и ДБ", отбеляза Нинова.

Тя упрекна още ПП и ДБ, че си позволяват да лепят етикети като „статукво“ на партиите, които подкрепят промените в Изборния кодекс.

"И да се гнусят от тази ситуация, но да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за новите самолети за ВВС и военната помощ за Украйна. Значи не е проблем да въвличат страната във войната, но е статукво, когато се гласува за друго", скочи още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Реалист 39, По тази логика да фалшифицираме изборите ли а ?Страшно мислене, толкова и за 7те месеца "провалена държава". Държавата драги ми смехурко малограмотен беше провалена от 12 годишното управление на ГЕРБ-ДПС и останалите муцуни. Сега искат да си циментират следващите 10-15 години за да дерибействат и крадат на воля и да си харчат паричките а ти си бъркай в нослето от мизерия ....
37
3
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До мдааа. Уф, тая втръснала мантра. Ама айде сега ти, тарикат, обясни как ще се фалшифицират резултатите като във всяка комисия има представители на ВСИЧКИ ПАРТИИ. А машините пипат ли се, пипат ли се, а?
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път импексова е права.
35
1
 
5
 
! Отговори
Всички преди 1 година
В Сибир
34
7
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Кирчо и Кокорчо май ше дадат фира на изборите , като ИТН ---ОСТАВИХА БЪЛГАРИТЕ С НАЙ-ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ , НА ГЛАД , СТУД , С ВНОС НА ТОКА И СКЪПИТЕ ГОРИВА----ВЕЧЕ СТАНАХА АБСОЛЮТНО НЕНУЖНИ И ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.....?!
33
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До ъххъ. А управлението на Порно Програмата хареса ли ти? Че съсипаха страшно държавата само за 7 месеца. Айде свали си променливите очила.
32
10
 
10
 
! Отговори
зАз преди 1 година
ПъПъ съ оказа "вирусъ" който разби политическото статуквото, но и провокира тежката политическа, и енергина криза у Бг! За съжаление така наречените "партии на промяната" предизвикаха повече хаос отколкото единение!
31
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще съм последния адвокат на ПП и ДБ, ама в случая са прави. БСП просто иска да върне машинациите с купен и корпоративен вот. Както това иска разбора се и ГЕРБ и ДПС - все партии с огромни финансови ресурси и влияния на местно ниво, които могат да си позволят изборни манипулации в големи размери, което с машините ако не невъзможно е в пъти по-сложно!
30
7
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-БСП узакониха фалшифицирането с на изборите с хартиените бюлетини !Да ни е честито на всички .....
29
8
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 11. Хе-хе, тоя ГЕРБ го разпадате от 10 години, а той си е все така силен. И тотално си в грешка, ако си мислиш, че без Борисов ще се случи нещо с тях. Има много силни фигури там, които ще поемат щафетата.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се забрани в България , НС , Президент , президентство , Премиер и кабинет ... Чакаме новият посланик на САЩ , който е спец по колониалните въпроси в Изтока , нека той да ни управлява , блгарите не могат да управляват , ВИЖТЕ ПАРЛАМЕНТА ---ПАК !
27
3
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 9 - колко щеше да е добре ако вярно ни управляваха от САЩ а не тея хибридчици - руски невестулки, които се правят на про-европейци но ги тегли яко към КремЪла!
26
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБер преди 1 година
Долната прокажна Нинова пак иска да се намърда ....
25
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
отиваме на избори 2023 г това което сега е в нс за нищо не става
24
2
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ ПП -Кирчо и Кокорчо , защото те цял живот са следвали максимата на Ленин , че ---"УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА Е ЛЕСНО НЕЩО --С ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ И ЕДНА ГОТВАЧКА"----те така са възпитавани.....!
23
6
 
8
 
! Отговори
ъхъъ преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-БСП мафията се споразумя за изборите, следва ново 20 годишно робуване !
22
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
До 5. Е, с кого да се съобразяваме тогава според теб? С мнозинството или с малцината луди? И как пък точно ти реши кои са свестни и кои не? Ти кой си и какъв си всъщност?
21
3
 
3
 
! Отговори
мира преди 1 година
Ами като не ви се иска да скъсате с порочния модел и се съюзявате с баш мутрите никой не ви е крив, значи така искате а парадирахте че сте извън това жалка картинка сте Ние знаехме ама си помислихме че сте евосоциалисти вече почнали да се грижат за Бг и народа а се оказа че е пак PA за почвчр гласове . Няма да стане с вашата хария вашето говорене за разбиране след като сте твърдо с Путинчо лудия
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФЪФ Бг никога няма да има демокрация и свобода , докато ни управляват от през-океана .Пак ли сме ''независима и демократична държава ,... А ?
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това НС няма как да е работещо поради простата причина, че е нелигитимно. Хората се отвратиха от кръвожадни политици и не гласуваха. Последните години народа вижда само едно от политиците, как защитават единствено интереса на олигарси и икономически кръгове срещу тлъсти комисионни и привилегии, колкото по-тано се разпусне, толкова по-добре за народа.