Румен Овчаров за "Магнитски": Ако имам да кажа нещо, ще кажа

Той призова да бъде "освободен" от медиите
11 фев 2023 11:20, Йоана Цонева
63
Румен Овчаров за "Магнитски": Ако имам да кажа нещо, ще кажа
Снимка: БГНЕС

"Освободете ме. Ако имам да кажа нещо, ще кажа". Така Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП, коментира попадането на името му в списъка "Магнитски".

В последната възможна минута той дойде на 50-ия конкрес на левицата, който се провежда в НДК в столицата днес. На десетките въпроси на медиите към него, той поиска само да влезе в залата.

Близо 900 делегати все още се събират в зала 3 на Националния дворец на културата. Току що на събитието пристигна и лидерът на БСП Корнелия Нинова. До момента са регистрирани 557 делегати, което е половината и заседанието може да започне, съобщи тя.

НС на БСП започна с двата химна - българския и европейския. Социалистите се изправиха на крака. Нинова декларира, че левицата изразява съпричастност към народите на Турция и Сирия и поиска от държавите в ЕС да отблокират санкциите срещу Сирия, за да може да се помогне на сирийския народ.

Конгресът започна, председателстван от Георги Свиленски в първата му част, на втората председател ще е Атанас Зафиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
14
 
8
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Тоя Американски закон не важи в ЕС. Те удрят такива които им пречат да осъществят злите си интереси . Румен Овчаров и шефа на АЕЦ са против Американските тецове които ни ограбват. Малинов пък е Русофил -там нещата са категорично ясни. При Горанов е предупреждение към Борисов да спязва повече Американските интереси. Очаквам в най скоро време и Костадин Костадинов в списъка - той също се противопоставя на тяхната хегемония!
24
2
 
8
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Я един по един взеха да изкачат ....
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам че правеха сериозни далавери с ядреното гориво и с отработеното ядрено гориво. За това сега и вият да не се сменя руското.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора РАЗБЕРЕТЕ,докато България не вкара в затвора и не отнеме имуществото 200-те фамилии който разграбиха България и в голямата си част са преки проводници на руското влияние у нас,държавата ни не я чака нищо добро и хората в нея бял ден няма да видят!
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продаде най- стратегическия отрасъл -енергетиката ни, на Русия. Зависими бяхме от петрол, газ, ядрено гориво и то на завишени цени. Тоя е за бесилото, не да си милионерства.
20
5
 
3
 
! Отговори
Един преди 1 година
Не оправдавам никого, но поредна порция санкции по закона Магнитски затвърждава впечатленията, че ограниченията се налагат под политически натиск. Нито на Европол, нито на МВР, нито на Прокуратурата са предоставени доказателства.
19
3
 
10
 
! Отговори
да кажа преди 1 година
тоя отдавна трябваше да е в затвора , но се питам защо не е .
18
4
 
9
 
! Отговори
Кво ше каже: преди 1 година
Р.Овчия, бееееее......хаха
17
5
 
7
 
! Отговори
Я. Дачков преди 1 година
Най-корумпираната страна в света, в която депутатите директно се пазаруват от корпорации и приемат закони без да ги четат, и това е легализирано, ... страна, чийто вицепрезидент е уволнил главния прокурор на Украйна, ...която е окупирала без никакво право петролните, житни и водни залежи на Сирия, сваля и качва правителства, реди българския кабинет и взема каквото си поиска та тази страна има нахалството да вади списъци на корумпирани българи!
16
2
 
5
 
! Отговори
do 23 Я. Дачков преди 1 година
Клатят ли се на коча мдете? Ама не падат. Муахаххааааа.
15
4
 
5
 
! Отговори
РОвч преди 1 година
Страна, взривила икономиката на Германия ахахахахахахахахахахаАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
14
8
 
8
 
! Отговори
Я. Дачков преди 1 година
Страна, която взриви икономиката на Германия и запуши устата на всички западни правителства и медии по този въпрос, страна, която се държи като нагла мутра от 90-те, да размахва списъци с виновни, е в тотален морален фалит. Да го знаят нейните клакьори тук. Това е приключило, мъртво.Гледаме жестове на зомби с претенцията на глобален стражар, който не си дава сметка, че никой вече не го е грижа за него. Дори е комично.
13
13
 
10
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Стига с това кланяне на чужди велможи, закони и не знам си какви още разппореждания, които превърнаха България в колония!
12
2
 
19
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
САМО БЕБЕТАТА НЕ ЗНАЯТ ЗА ВРЪЗКИТЕ НА ГОРАНОВ С ВАСИЛ БОЖКОВ И ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА, КОЙТО БЕШЕ ОБЛОЖЕН С ПО- НИСКО ДДС ОТ ХРАНИТЕ, ЛЕКАРСТВАТА И УЧЕБНИЦИТЕ!!! ДОБЪР СИ Е ЗАКОНЪТ МАГНИТСКИ. ТОЧЕН Е! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОЛИГАРСИ...:))))
11
4
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Да махнат санкциите срещу Сирия - поиска Нинова. Днес Алгафари каза, че е имало доста помощи за Сирия преди санкциите, но тези помощи НЕ са достигали до хората, а са усвоявани от съвсем други хора и групировки. Затова и са били въведени!
10
17
 
9
 
! Отговори
Тревка преди 1 година
"Магнитски" е америнска измислица за репресиране на неудобни лица и вкарването им в някакъв измислен забранен списък. Всяка държава може да си изработи такъв закон и да вкара в него всички които не харесва!
9
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво да каже човека закона магнитски е чист репресивен закон както едно време по усмотрение на някой полицай без съд можеше да те вкарат за шест месеца в затвора и така до живот по шест,по шест
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо вътре няма в списъка тези които нанесоха щети не само на бюджета а на всеки от нас като за по-малко от 2 години ни направиха 2-3 пъти по-бедни?
7
16
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Закони като Магнитски нямат място в България и в други държави, извън територията на държавата, която го е създала. Законът се използва за полтичиески натиск и шантаж!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради теб едва плащах тока в ония години