Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!

Хора, които не разбирали от военно дело, ни въвличали в ескалацията
708
Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отсече, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

Още по темата

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно - партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас", коментира той по повод заплахите на десните, че го чака импийчмънт заради изказването му в Брюксел.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и диалог", посочи президентът.

Според него основна задача на служебния кабинет е да гарантира неотслабването на въоръжените ни сили.

„Що се отнася до изказванията на бивши депутати, нека не забравяме, че 48-ото НС се саморазпусна от страх и нежеланието на нито една от политическите сили да поеме ръководството на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция, не прие предложението от служебното правителство закони, които облекчаваха пътя ни към Шенген и еврозоната и не прие предложената програма за реалната модернизация на армията“, коментира държавният глава.

Радев коментира и новия списък „Магнитски“.

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма и всяка помощ отвън е добре дошла, но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас и тя започва с приемното на закони и политическите партии да се ангажират с реалното им изпълнение“, каза той.

Според него трябва да  се вземат мерки и приоритетна задача пред следващия парламент е приемането на закони, които да водят към реална борба с корупцията.  

Радев смята, че този нов списък ще повлияят и на резултатите от предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
5
 
9
 
! Отговори
Радевчето играе преди 1 година
На сигурно.Хем не му се ще да се опари от огъня,хем му се иска да извади печени картофи от там!Няма как да стане и увъртането всъщност е липса на позиция!Или си за едните и стоиш твърдо зад тях,или си зад другите.Два пътя тука няма.Но на него какво му пука?!Личната питка е опечена,трети мандат не може да има по Конституция,децата са правилно насочени,личния живот е добре,да му мислят от простолюдието!
483
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Коза - Бе, вярно е това, което казваш, очевидно е още, че припознатият "вожд" К.П. не се отличава с интелект и политическа зрялост! Все пак някои от обкръжението му могат да му набият в к a н ч e т o някои известни добри политичвски практики.
482
9
 
6
 
! Отговори
Коза преди 1 година
Само ще припомня, че ПП е проект на Румен Радев. Кирчо Петков му беше служебен министър.
481
11
 
5
 
! Отговори
няма такава коалиция преди 1 година
Има възможност да се получи много стабилно правителство по схемата ГЕРБ - ПП -ДБ! Тогава в БГ-то ще настъпи известно спокойствие. Иначе изборните игрички няма да престанат!
480
10
 
9
 
! Отговори
Радев преди 1 година
е кандидат на БСП , тва не трябва да се забравя! Крим е Руски! за който не му е ясно комунистите управляват БГ 70 години под една или друга форма, за тва и сме там където сме - икономически, политически и т.н.
479
11
 
9
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Не ми харесва двойствената игра на Радев за кого винаги съм гласувал. Всички негови кабинети са изготвени от Козяк 16 а не от него. Те доразсипаха образованието на пълно, здравеопазвене и СС. Всички печалби от България се изнасят на вън . Само от златото се губят милиарди на година а това са много високи пенсии и облаги за народа. Само ние нямаме медицински хеликоптери.Само Възраждане в комбина с русофили и Атака биха оправили тази държава.И изгонване на всички американски агенти от тук.
478
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци и Русофили ,ако сте за Путин да го дддууххаттеее!!!
477
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като гледам Руснаците и те не струват ,не само Путин.Много неприятни хора.Поен тези които познавам,а пак те се починяват на Путин.Американците поне не са оввце.Сами симизбират овчаря.В Русия са като робите.
476
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Радев. Адмирации за позицията на президента
475
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румбаата ще го духххааааа!!!Българите все още помнят мизерията на България ,когато беше партньор на Русия.В последните 12-15 години пак сме партньор на Русия и виждате на къде вървим.Най-малко виждате на какво прилича София.Цялата е на дупки.А при едно по-силно земетресение,ще трябва да се радваме ,ако ни се размине като в Турция.Но едва ли ,при това ниво на корупция....
474
7
 
19
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Щирлиц Е, президентът избра страна - тази на българите и България. Нещо неясно?
473
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той не е от Козяк,а директно от Кремъл.Ти се радвай,но товите деца няма да се радват,като започнеш да се редиш на опашка за виза за работа в Европа.Българина е един голям уреооддд. Той е анти-САЩ и анти-ЕС,а ходи там да изкарва пари.Говори за лошия Запад ,а от там се храни.Говори за добрия Изток и Русия и никой не е отишъл там да работи или учи.На богатите комунисти,даже и на тези в Русия децата им учат в Европа и САЩ и от там си купуват автомобили,яхти,самолети..Много проклет и гллупав народ
472
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са хора като всички други хора по света ,лошото е че тяхния Путин се възприема за император.Мислеше ,че може да завладее света с газа и петрола. Но явно няма да му се получи.САЩ го спряха.Много се радвам за това.Лошото е че завладява държави все още.Ние сме една от тях, Унгария е втора.Виждам че и в Италия действа добре....
471
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румбата се опъна на краварите и гледам де що *** на заплата има, всички в хор го оплюват. Аз се кефя, че поне един политик в България не е на пряко командване от "Козяк".
470
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да промиват мозъците,като свърши храната,народа започва да мисли със стомаха си!!! А като мисли със стомаха ,тежко на Путин,Орбан,Бойко и Радев.В Турция го видяха и дадоха жертви.Това е мили хора.В Турция загинаха толкова хира ,заради корупцията на Ердоган.Ако у нас стане същото земетесение,ще имаме жертви умножени поне по 5.Знаете ли как се взимат разрешителни у нас.Путин иска корумпирани политици.Той таканвладее държавите като България,Турция,Унгария....Жертви ли искате и глад????
469
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България се управлява от Путин над 12 години!!!
468
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин направи войната в Украина!!!Целата беше сваляне оъ власт на Зеленски(демократите) и назаначаване на негов човек,който да се подчинява,нещо като Орбан,Радев,Бойко,Ердоган итн.
467
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правете разлика между Путин и Русия.Путин е диктатор.Той започва с промивките от детската градина,след това с медииите и политиците.Там няма свобода никаква.Абсолютно затъмнение и пропаганда.Ние вървим в същата посока.Трябва незабавно да бъде отстранен Радев и четата му от ГЕРБ,БСП,ДПС.Махнем ли тях,ще махнем и всички форми на патерици,ВМРО,Възраждане,ИТН и всички други изчадия на Путин.
466
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е човек на Путин.Това е.Не само той. Има много други политици,включително ГЕРБ,БСП и ДПС.Как само за България и Унгария важи това ,което казва Радев,а за Македония не важи?Да не говорим за Германия,Англия,САЩ,Франция и цяла Европа.Болни продажни мозъци.Тук става въпрос за човешка и морална преценка.С изказването си Радев ,подкрепя войната.Европа и САЩ са срещу войната,затова са за Украина.Ако не се спре това Путин ще продължи.Той е започнал от над 20 години не е от 2022г.!!!
465
9
 
12
 
! Отговори
Име преди 1 година
Руснаците са ни освободили - това е факт и не са лоши хора. НАТО не си спазиха уговорките и се пльоснаха много близо до границата на Русия. Руснакът е чувствителен на темата - геноцид, защото и това се приказва.