Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората

Играта с първия и втория мандат интересувала само ПП
29 апр 2023 11:58, Елка Василева
143
Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората
Снимка: архив, БГНЕС

"Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред БНТ.

Още по темата
По думите ѝ съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите.

Попитана защо от ГЕРБ са определили като шега спрягания списък с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори: "Ние имаме за цел да спрем конфронтацията и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма".

Играта с първия и втория мандат интересува единствено "Продължаваме промяната", смята Сачева. Според нея ПП не могат да приемат, че сами имат 39 депутати и не са получили повече вот на изборите.

"С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения", каза Сачева.

Докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет.

Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели - евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции и др. Имат различия в това как тези цели да бъдат постигнати, уточни Деница Сачева.

"Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента", каза тя.

„Трябва да търсим начини за сближаване на нашите гледни точки. Това минава и през това да не се излъчват противоречиви личности. Не търсим път за кариерно развитие, на който и да е. Ние нямаме кардинални различия по теми, по-скоро имаме различия как да бъде постигната една или друга цел. Нямаме фундаментални различия, които да са непреодолими. Не трябва да гледаме на политиката като игра. Това е животът на хората. Трябва да има сериозен дебат, а не замеряне с несериозни тези“, категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: ГЕРБППДеница СачеваДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млъкни ве гербава калинка такава, точно гербавите напраихте Варна да мяза на гето, мръсотия навсякъде, селяни навсякъде, чалга навсякъде....няма и помен от романтичния и красив град Варна :)))
19
2
 
18
 
! Отговори
Герб са гадове преди 1 година
Правилно Сачева политиката не е игра вие доказахте, че не можете да водите политика. След вашето некадърно и разбойническо управление България си остана най бедната и корумпирана държава. Преди да поемете управлението това бе Румъния но след вас ние сме последни по всичко.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много предизборно изказване.. кога сте мислили за хората бе ***.
17
1
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
не сте позиция и заповате да го осъзнавате:))) твърде бавно обаче...по ислямски образец:)))
16
3
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Туркиня долна !
15
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Интересно защо ГЕРБ започнаха преговори с най-невъзможния потенциален партньор ПП/ДБ вместо да преговарят с тези,с които свалиха правителството и направиха "хартиената" коалиция? Явно са разбрали,че отново са в изолация,не могат да направят правителство и само безцелно тупкат топката.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие какво правите всичките,играете игрички под диктовката на англосаксите?Ето такива с ви партньорите.Френската телевизия пусна репортаж за огромната мрежа от педофили във Великобритания.Около 1400 заподозрени, включително 76 политици, 43 артисти и 35 журналисти; 100 000 деца са били въвлечени в педофилската мрежа.
13
0
 
6
 
! Отговори
Гади ми се преди 1 година
Да, политиката е животът на "нашите" хора. Нормалните хора, кучета ги яли...
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме кьрджалииската гугутка
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов ги пуска една след друга. Десито след това Сачева , а за следобед ви е приготвил Теменужка .
10
1
 
7
 
! Отговори
Гадове преди 1 година
.....който вие ограбихте и унищожихте.
9
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сачева какво направи за хората докато беше социален министърКажи поне едно нещо - освен , че уреди ричко и компания да получават пари на ръка от дьржавата и намалено ддс
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиката бил живота на хората? Какъв виц само! Живота на хората си върви и без политика.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков в момента е единствената пречка пред развитието на страната. Този човек трябваше отдавна да бъден арестуван и затворен заради всичките си престъпления срещу българите!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА ЛИ? ДОБРЕ.
5
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Може да е немит ричко ама искяри нсмаление на ддс покрай сачева
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - Дбави това, че покупките на нови жилища в САЩ спадат с темпове ПО-ВИСОКИ от тези през 2007-***, а америкянците виждат едни от най-високите лихви на XXI вел, които не спират да се увеличават и не знам, ама трябва да сме слепи, *** да не виждаме какво идва.
3
3
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Като видя сачева и си спомня за соц и политика ми се приисква да се бях родил куче в бьлгария или поне ресторантъор като любимият и ричко мазнея
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е, но задният фон мяза малкo на синьото меню на PlayStation ... Понякога ни се дава знаци ...
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една американска банка може да фалира.Калифорнийската First Republic Bank може да стане четвъртата американска банка, която фалира за два месеца. Сривът й може да се окаже най-големият след финансовата криза от 2008 г. - до последния момент това място беше заемано от фалиралата през март Silicon Valley Bank.След публикуването на финансовите отчети за първото тримесечие на 24 април стойността на акциите на банката падна с рекордните 64,5% до 5,69 долара за два дни. В сряда Нюйоркската фондова борса спира търговията с акциите на банката 16 пъти. Сега компанията струва малко над 1 милиард дол