Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората

Играта с първия и втория мандат интересувала само ПП
29 апр 2023 11:58, Елка Василева
143
Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората
Снимка: архив, БГНЕС

"Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред БНТ.

Още по темата
По думите ѝ съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите.

Попитана защо от ГЕРБ са определили като шега спрягания списък с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори: "Ние имаме за цел да спрем конфронтацията и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма".

Играта с първия и втория мандат интересува единствено "Продължаваме промяната", смята Сачева. Според нея ПП не могат да приемат, че сами имат 39 депутати и не са получили повече вот на изборите.

"С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения", каза Сачева.

Докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет.

Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели - евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции и др. Имат различия в това как тези цели да бъдат постигнати, уточни Деница Сачева.

"Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента", каза тя.

„Трябва да търсим начини за сближаване на нашите гледни точки. Това минава и през това да не се излъчват противоречиви личности. Не търсим път за кариерно развитие, на който и да е. Ние нямаме кардинални различия по теми, по-скоро имаме различия как да бъде постигната една или друга цел. Нямаме фундаментални различия, които да са непреодолими. Не трябва да гледаме на политиката като игра. Това е животът на хората. Трябва да има сериозен дебат, а не замеряне с несериозни тези“, категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: ГЕРБППДеница СачеваДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
5
 
! Отговори
Сачито преди 1 година
Политиката не е игра, това е живота на хората, който вие успяхте да провалите за 12 год мазно лелче!
39
1
 
2
 
! Отговори
До преди 1 година
Коментар 48,не си прав,мазен е от филийки,а соджука е получавал от Добрич.тая гуша не е от трушия.
38
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Всички от Гепи...впрегнати да спасяват Банкянският...феномен,та Сачева и тя няма...почивен ден...горката.
37
1
 
5
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Пп-дб вече сте ни също толкова гнусни като мутрата гербераст, който 13 години граби, мачка, рекетира, изнудва и поръчва де що има българи, строи магистрали убийци, превзе чужди бизнеси, а накрая пазвантите му пребиха протестиращите младежи пред министерски съвет и се гавриха безнаказано с едно протестиращо момиче! Страданията на всички българи падат на вашата съвест национални предатели и *** гнъсни! Радевото юмруче, което сутеньорства между пп-дб и герберастите е новия символ на предателството и измамата!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТаяВидинското сочно месце, не беше ли от ИТН, Боко е изведе на кафенце и оназ приприпка като ученичка в редиците на гърбавите :)))
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ пак Няма да " управлява"!!!-:))))
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крали, крали и пак искат да крадът , това е шайката нечало с мазния дрът тлъст суджук от Банкя
33
1
 
4
 
! Отговори
От хората преди 1 година
И това го казва човек,който непрекъснато играе. Срам.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиката, де...белано е за да живеят и грабят политиците. При един Т.Ж. имаше всичко. За 45 години направи България цветуща. Вие за 34 години разграбихте всичките й активи. Нали за това крещяхте по площадите.....Строи се за богатите, почивки за богатите, строят богатите, живеят си живота богатите....а ние прос...толюдието им гласуваме охолния живот. За депутатите има увеличения на заплатите/защото са ви малко-да се задавите дано/, а за пенсионерите 70 лв. са много. Бо..клуци, популисти!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сарайско-библиотекарска слугиня с татко от ДС!
30
1
 
3
 
! Отговори
Я преди 1 година
Мисли за здравето си,че от напъни очните ябълки ще хвръкнат.
29
11
 
2
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Руските трррролове грухтят против Сачева!!! :))))
28
3
 
4
 
! Отговори
Тая преди 1 година
Е следващата която ще отиде при фидоса,Сачева,вече имат едно ново попълнение от видинско.младо, сочно не много у.м.н.о.
27
3
 
9
 
! Отговори
Хората преди 1 година
Сачева , животът на хората не е да гледат цирковете ви , наглостта ви, алчността ви , с които искате отново да ограбите българите ! Вие сте престъпници и мястото ви е в затвора ! Всичките 240 дупедавковци !!! Всички !!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се готвят швейцарските и офшорните банки.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е проблем ...
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популистки фрази,кой вярва на политиците днес?Аз не познавам такива хора.Вярата е в двете ни ръце.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли ***, мусуро мазна, а като убиваха хора и цели родове в България през Бойковото управление, ти къде беше?
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са в банкова паника . Хората си искали парите . А тука кога да очакваме включване - Обща паника на банковите клиенти.Безотговорните действия на топ мениджърите на банките, които зарязаха дяловете си и изостриха паниката.Бизнес моделът на банката се оказа неустойчив на влиянието на общия негативен фон след краха на SVB.Финансовото състояние на банката все още може да се стабилизира, ако паниката на кредиторите и инвеститорите спре. Това е възможно например при предсрочна продажба на банката (най-вероятно на безценица).
21
2
 
14
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Има ли поне един нормален човек в тази партия герб? То само прости и крадливи цър вули...