Борисов отговори на Гешев: Аз не съм в позиция да предлагам посланици

Лидерът на ГЕРБ убеден, че трябва да бъдат приети важни закони
Обновена: 15 май 2023 11:25 | 15 май 2023 11:25, Росен Стойчев
280
Борисов отговори на Гешев: Аз не съм в позиция да предлагам посланици
Снимка: БГНЕС

"Аз не чух Румен Радев, не чух Атанас Атанасов, не чух Асен Василев, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН. Само аз съм му виновен. От каква позиция ще му предложа посланически пост." Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след изказването на главния прокурор Иван Гешев.

"Нито съм говорил, нито съм се чувал с прокурор.

Още по темата
Обадих се само на Гешев да изразя съчувствие към него и семейството му.  Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват от държавния глава. На нито един прокурор и съдия не съм се обаждал. Не съм изпращал съобщения", категоричен бе бившият премиер.

"Аз още повече съм убеден, че законите, които казахме, че трябва да бъдат приети, ще бъдат приети. Убеден съм, че има сили, които като видят, че може да се състави правителство, започват да действат. Две или три години се иска оставката на Гешев. Когато госпожа Габриел го каза, ние станахме лоши. Вашите опорки, че някой ни покрива, се оказаха грешни", заяви още Борисов и продължи:

"Колко години мъкнат това с Барселона? Аз къща там нямам. Още повече сме убедени, че трябва да се направи правителство. Махането на Гешев става от Висшия съдебен съвет. Аз с никого не съм разговарял. На никого не съм давал указания.

Защо не каза нищо за Румен Радев или за Христо Иванов. Не каза за никого. Каза само моето име. Аз влияние от ареста ли имам? Това влияние е заслужено с избори"

"И повторен арест не ме плаши. Ние чакаме самият Гешев, който каза, че до седмици ще има решения по дела. Каквото си преценят, това да решават.  Ние ще се опитаме да направим правителство и реформа. Казали сме същото, което всички останали", обяви още председателят на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
10
 
! Отговори
Герен преди 11 месеца
КОЛКОТО И ДА ТИ ДАДЪТ ГОДИНКИ У ЗАТВОРА СА ТИ МАЛКО. МАНИПУЛАТОР, ПРИБЛИЖЕН НА МАФИЯТА ПОДЪРЖАЩ 12+ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ ОЛИГАРХИЯТА И КРАДЕЦ И УБИЕЦ НА БГ. НАРОДА. И НАЙ ВЕЧЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА. И НАЙ НАЙ ВЕЧЕ НА МЛАДИТЕ. ПРОГОНИ ГИ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЗАБРАВИХА ЩО Е РОД И РОДИНА. МОЛЯ НЕ ГО ПУСКАЙТЕ ТОЗИ...,
160
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борисов прекали.
159
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
152 Когато се обърне каруцата, пътища много. Сега всички се обвиняват и всички са шпиони на някого. А истината е проста и се знаеше от самото начало, правителство без ПП. Лицата от ПП,ДБ финансирани от преследвани, от закона лица и фирми, трябваше да получат обвинения от главна прокуратура.Тогава щеше да се преговаря с хора, които не са обвързани с криминала. Стана комично, да се въртят в нета компроментиращи записи и снимки срещу Христо Иванов, Кирил Петков, а те да нямат обвинение.
158
1
 
13
 
! Отговори
Цирк Буш преди 11 месеца
Бойко, ела в цирка и народът ще идва да те гледа
157
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Буци шкафчетата Буци къде скри парите , парите и златото къде ги скри Буци
156
1
 
15
 
! Отговори
ИВАНЕ КАЖИ СИ???!!!. преди 11 месеца
ГОДИНИ АЗ И ЦАЦАТА ТЕ ПАЗИХМЕ А ТИ НИ ОПРАВИ С ДВЕСТА И МЕ ОСТАВЯШ НА ГЛАДНИТЕ ***.
155
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не си в позиция,но го правиш.Ортак с дявола ставаш,но себе си не предаваш.
154
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ах ти колко си гаден и подъл кръгъл суджук от Банкя
153
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Един прозорлив политик би трябвало да знае, че с некадърниците и лъжците от ПП,ДБ, правителство неможе да има. И ако стане, то е обречено на голям провал, с неописуеми щети за всички. Доказано. Знае се, кой и какви пари стоят зад ПП,ДБ. Защо беше това срагачество пред несоразуметията в политиката от ПП,ДБ?
152
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борисов е предател , шпионин в полза на САЩ.. Хванали са яко за топлите ,ако не слуша ще му конфискуват накрадените пари.
151
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И как искате, уважаеми госпожи и господа политици, да приемат България в Шенген, с тази флора и фауна в парламента?
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Навремето имаше един филм....Виж Кой Говори...с Джон Траволта. Борисов явно още не го е гледал.....
149
0
 
14
 
! Отговори
Е,знаем, че преди 11 месеца
Нямаш къща в Барселона.Ти и дете нямаш там.
148
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не става дума за посланици, Гешев не го е искал, а за несправедливата "покана" към Гешев да си подаде оставката. Слагачеството на Борисов пред шарлатаните от ПП,ДБ мина всякакви граници.
147
2
 
5
 
! Отговори
Кой преди 11 месеца
Кой е бил най много на власт има най много отговори за сделки,самоделки и чужди лелки......с златни каделки ../?
146
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интересно как се доказва преданост към американците. Нисък и по-нисък поклон, или според Алеко Константинов, целувка на онова или на по-онова място.
145
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Буци, крайно време е да се замислиш за скривалище. В затвора също става. Присъдата на Йоцич изтича юни 2025, това е малко време, а може и да го съкратят още за добро поведение.
144
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Бойко беше запахтян, разривът в отношенията им с Гешев е ясен, ясно стана и за пореден път, че Герб и Доган действат в комплект...
143
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази душа ла@$няна никога не виновна:не знае,не познава,за първи път чува...а бе бохлук
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре инструктиран в САЩ и получил подкрепа от мощното еврейско лоби командващо света Гешев прозря как става спасяването на кожата на един прокурор.Гешев каза че ще натиснат Enter ако не ликвидира делото Барселона Гейт.Но осигурил си мощни покровители Гешев го раздава ербап и започна да нарича лицето Бойко Методиев Борисов като основен заподозрян.С това той отиде в лагера на своите основни опоненети ПП и ДБ.Предстоят интересни времена.Кой кого но ако има Магнитски 3 с Бойко и ГЕРБ е свършено.