ДПС иска европейски и по брюкселски да е профилът на кабинета

Движението имало експерти, ако се стигне до вариант да се търсят от тях
Обновена: 15 май 2023 11:55 | 15 май 2023 11:52, Камелия Цветанова
108
ДПС иска европейски и по брюкселски да е профилът на кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Профилът на кабинета трябва да изглежда европейски, по брюкселски, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на срещата с ГЕРБ и номинираната за премиер Мария Габриел.

Той поздрави ГЕРБ за избора на кандидат за министър-председател, която е българския еврокомисар.
Карадайъ пожела успех на мандата за съставяне на правителство, който ще вземе днес Габриел.

"За да решаваме проблемите на хората, имаме нужда от инвестиции. От 2007 г. основите инвестиции у нас са на база европейските средства, а в момента България закъснява с оперативните програми, с Плана за възстановяване и устойчивост. Около 60 милиарда лева заделени в Брюксел за  България от 2020 г. една стотинка не е целенасочено усвоена“, посочи той.

Още по темата
Според него освен експерти, министрите трябва да познават Брюксел добре, а не тепърва да се учат на компетенциите на съответните органи в ЕС.

"Те дори трябва да имат пряка комуникация не само с еврокомисари и евродепутите, а и с по-ниски нива в Брюксел, за да се отпуши час по-скоро този процес на инвестиции, но и ние в България трябва да си свършим работата, за да можем да използваме този ресурсите предвидени за нас“, посочи Карадайъ.

"Ние от ДПС имаме самочувствието, че имаме експерти в почти всички сфери на обществено – политическия живот и то нелоши експерти, нескромно казано. Така, че ако стигнем до ситуацията да търсим експерти за правителство, ние ще вземем своето отговорно поведение с разум да решаваме и и този проблеми", каза той.

Според него решаването на всички кризи минава през разрешаването на политическата.

"Ние обещахме на избирателите си да направим всичко възможно за изход от политическата криза, защото след пандемията, войната в комшиите има редица проблеми, които чакат да бъдат решени, но преди да преодолеем политическата криза, няма как да преодолеем и останалите кризи“, коментира лидерът на ДПС.

Той посочи приоритетите на ДПС – спиране на обедняването, ефективното използване на целия ресурс от ЕС, достъпно здравеопазване, качествено образование, предвидима среда за развитие на бизнеса, устойчиво законодателство, съдебна реформа, която да гарантира независимостта на съдебната система, а не смяна на отделни персони с цел да се овладее съдената система, подкрепа за малкия и среден бизнес.

"Това, което поставихме като приоритетите най-общо се припокриват с нашите, това са същите неща като съдържание", обърна се той към представителите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Анонимен/90 "Профилът на кабинета трябва да изглежда БЪЛГАРСКИ! БЪЛГАРСКИ! БЪЛГАРСКИ!!!" - що? 90% гласуваТЕ да слугуваТЕ на Брюксел. Естествено, че ще е брюкселски.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Профилът на кабинета трябва да изглежда БЪЛГАРСКИ! БЪЛГАРСКИ! БЪЛГАРСКИ!!!
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев Турция помагала всячески на Сталин,помагала всячески и на Хитлер,и то от сърце без никакви лъжи то ест всички европейци да се изколят взаимно.........Лъжците били Рузвелт,Чърчил,Сталин,Хитлер и сие чужди на религиозния униат Чингиз Хан
81
0
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Възстановихме нормалността:)))
80
0
 
4
 
! Отговори
158 преди 1 година
Поради някакви причина, ДПС винаги получават голям пай от баницата с европарите.. А бедните да го духат..
79
7
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Дали ви харесва или не, но ДПС е най про-ЕС партията у нас. Това е Факт. Друг е въпросът, че не вдявате какво е ЕС и гласувате за него... щот сте про'с'ти, некадърни и мързелини, че даже "европейска МРЗ" не можете сами да си заработите.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете го тоя небългарин от главната новина!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КАМЕЛИЯ ЦВЕТАНОВА - авторът на тази статия. Г-жо Цветанова, вие и вашите колеги непрекъснато пускате статии с правописни и граматически грешки. Моля, проверявайте си статиите преди да ги пуснете да се четат! Поддържайте, моля, нивото на тези статии. Това показва и какво е отношението ви и към съдържанието на статиите и въобще на ценностите ви като хора и професионалисти. Стремете се към съвършенство! Всяка подробност има значение. Уважавайте себе си и читателите си!
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия кога станаха европейци ))а не искате ли брюкселско зеле
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя точи зъби за власт.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези политици наши,всички искат европейски,брюкселски,натовски и незнам какво си правителство и незнам какви си ценности да се изповядват,а НИКОЙ от тях не иска БЪЛГАРСКО правителство да защитава интересите на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ...
73
0
 
7
 
! Отговори
мозък личинка преди 1 година
Що за глупости? По брюкселски да бъде кабинета или по-брюкселски? Искаме нещо по-така, и всички да сте на власт. Нека винаги да има власт за нас!
72
1
 
7
 
! Отговори
Инж+ преди 1 година
ДПС иска по "европейски", ама си могат само по "анадолски". Но тия, дето гласуват за тях, правят белята!!!
71
0
 
7
 
! Отговори
За ДПС преди 1 година
Са гласували най-много безработни.Ето така решават проблема на хората,след като 30гидини са в НС .Държат електората си бедни и неграмотни,за да гласуват под строй.
70
0
 
1
 
! Отговори
Ввв преди 1 година
споко ва шъ има кво да крадете стига дръбкате глупости..докато изпълнявате нареждания на брюкселсите .коп....ои шъ има и за Вас да крадете
69
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Я ДА СЕ МАХАТЕ С ВАШИТЕ МЕРАЦИ ДЕПЕСАРСКИ ГЕРБ ЩЕЛИ ДА ПОДКРЕПЯТ ! ПП-ДБ, ВЪЗРАЖДАНЕ И БСП ИМАТ 124 ДЕПУТАТА И ВИНАГИ ЩЕ БУТНАТ ГЕРБ КАБИНЕТ! СЕГА ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ БСП АКО БСП ОТКАЖЕ НА ГЕРБ КРАЙ С МЕРАЦИТЕ АКО ЩЕ И ЗА 1 МЕСЕЦ ДА ИМА КАБИНЕТ АКО СЛУЧАЙНО ВЪЗРАЖДАНЕ ГЛАСУВАТ ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ НА КАБИНЕТА ГЕРБ+ДПС НО ЩЕ СИ ИЗГУБЯТ ПОЛОВИНАТА ЕЛЕКТОРАТ АКО ВЪЗРАЖДАНЕ ГЛАСУВА ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ НА КАБИНЕТ ОТКРИТО С ДПС КАКТО Е СЕГА!
68
0
 
3
 
! Отговори
Сам Боха преди 1 година
.... и накрая така да се извърти профилът , че пак да си остане азиатски ! Докато Д(п)С си стоят в управлението на държавата , нищо добро няма да видим !
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Fesundar tebe nikoi ne te pita mnogo ti se e vryskara na vrata raslabila
66
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А пък според мен, кабинетът трябва да е проЕрдогански.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък искаме Бай Тошо да се върне и всички да гниете в Белене, семействата ви избити, а всичко открадното последните 33 години конфискувано.