ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат

"Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза"
21 май 2023 12:12, Красимир Ангелов
144
ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат
Снимка: БГНЕС

Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС. Това се казва в резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ.

Агенция БГНЕС публикува нейния пълен текст:

Още по темата
"Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза, за която 12 годишното управление на Бойко Борисов носи основна отговорност.

Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС, осигуряване на парламентарно мнозинство за правосъдна реформа, процес по възстановяване на правовата държава, приемане на България в Еврозоната и Шенгенското пространство.

Отчита, че радикална, коренна промяна в българската политика няма да се случи бързо, лесно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дългосрочно и последователно политическо усилие и постигане на обществено съгласие за оздравяване на съдебната система, медийната среда, независимите регулатори и установяване на истинска, свободна, пазарна икономика и честна икономика.

Това усилие изисква запазване и продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията ПП-ДБ за предстоящите местни и европейски избори, и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г.

ПП ДСБ има последователна позиция за необходимостта от радикална съдебна реформа още от създаването си. Поради което, оценяваме като недопустимо и скандално случващото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни мерки за привеждането ѝ в състояние да прилага закона еднакво спрямо всички", се казва в резолюцията на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
21
 
! Отговори
Биляна преди 11 месеца
Боже,Боже,това нещо,което е абсолютно без полезно диктува какво да се случва в България?! До кога плямпачите ,ще са във властта?! С какво са полезни на България а?!
83
1
 
21
 
! Отговори
Кралица Елизабет преди 11 месеца
Можете да облечете човек с генералска униформа, но от това той няма да стане нито генерал, нито интелектуалец. Той ще си остане рефлективно нищожество, опитващо се да потисне комплексите си с успешна кариера.
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те лъжат, че искат втория мандат. Не го искат. Знаят се какви са и ще се провалят тотално. Искат само да се измъкнат сухи ако може, да си поддържат обичайната реторика и да нахъсват хората, за да спечелят София и Пловдив - това им е заданието от техните спонсори. За целта е важно да няма редовен кабинет и те това е игричката на ППДБ.
81
2
 
22
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Какво експертно правителство с мандат на тотално провалила се и фалирала за нула врема страната с мамините и таткови синчета , хора от ДС и бувши комунисти и участници във възродителния процес , срещащи се с олигарсите по джипки и телефони? За нищо не ставате шарлатани , мошеници и доносници , забравили какво сторихте и докъде доведохте страната!
80
4
 
18
 
! Отговори
Бай Танас преди 11 месеца
Танас ще да е най-големия убавец в ДСБ щом са го избрали за лидер и току го изтипосват по медиите. Какви ли са останалите им членове ?!?
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв лузер трябва да си - да имаш осигурено котституционно мнозинство за съдебна реформа и да откажеш. Няма логика, няма здрав разум. Оказва се, че всичко ви е било фишеци и димки. Сега просто се гласите да овладеете София, а реформата изобщо не ви е приоритет. Но ще видим, ще видим, може и за кметските избори да се спънете и да си останете дежурните лузери, които пак ще ругаят хората, че не ги избират
78
5
 
8
 
! Отговори
Геи бракове, джендър преди 11 месеца
Какво мисли г-н Атанасов за факта, че българките евродепутати гласуваха "ЗА" Истанбулската конвенция и я подкрепиха единодушно.Еднствен Агел Джамбазки от ВМРО е гласувал "против". Как си обяснява това национално реателство?Смята ли, че съществува опасност след промени в Конституцията да се намери вратичка и тази заплаха да стане реална за България?
77
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хорааа, влязоха в политиката откровени шарлатани и ще погубят България , а ни е само една !!! Трябва да се действа.
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДСБ - тези от цялостно мозъчно ампутираните ли са? Виждам почасово нарастване на феновете на Копейкин. Започвам и яз силно да премислям!
75
2
 
18
 
! Отговори
Ник преди 11 месеца
Тия са доволно *** и нагли...
74
19
 
4
 
! Отговори
значи вГЪЗраждане преди 11 месеца
значи *** ще играя с кворума за да подкрепят прикрито крадеца Боко.
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Решението е, шут в гаазо, и аре, чао
72
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Вие сте като излезли от приказката на Елин Пелин - "Умник Гюро с умници другари" Лика-прилика сте със селската банда на Гюро и по акъл сте 1 към 1 .
71
7
 
9
 
! Отговори
НЯМАТ ШАНС !! преди 11 месеца
ПП и ДБ нямат шанс за победа над ГЕРБ! Ако разгледаме индивидуалните двубои между тях,аз виждам как Кирил Петков губи с нокауд от Стъки,а генерал Атанасов от ФК Левски! Дебелогъзия Буцан доволно потрива Кунки и плаща кат за световно!
70
2
 
22
 
! Отговори
Върл Левскар преди 11 месеца
Стъпило магарето на моста и се запънало .Ама да ги наречеш магарета е обидно за животното .
69
1
 
21
 
! Отговори
анонимен келеш преди 11 месеца
Тоз и той от промяната,че и Бойко Рашков и той:)>:):)
68
19
 
3
 
! Отговори
Агрономов преди 11 месеца
Дебелият Буцан е като троскот,махаш му едната тревичка след ден изникват три! Трябва му Раундъп,пардон Гешев,само тогава чакай резултат! Да подкрепим осъзналия се главен прокурор,той обеща да работи за народа!
67
1
 
14
 
! Отговори
00014 преди 11 месеца
Необходима е пълна симбиоза - джудже, ***, гном, елф и ще станем център на света ..... Подземният, закъдето сме тръгнали от мераците на ДБ.
66
3
 
30
 
! Отговори
Само не разбирам преди 11 месеца
Защо трябва експертно правителство с втория мандат, а не да се направи с първия? Нали са експерти??? А, сетих се! Защото експертите с втория мандат ще са наши хора, на кокорчо, Киро Ицо и Наско! И ще може експертно да погребем държава, а ние ще си заделим една хубава думичка и да си изкараме старините някъде на топло! Ама толкова сте нелепи! Четете се като отворена книга!
65
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Явно сте минали през Карлуково, но резултата е нулев.