ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат

"Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза"
21 май 2023 12:12, Красимир Ангелов
144
ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат
Снимка: БГНЕС

Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС. Това се казва в резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ.

Агенция БГНЕС публикува нейния пълен текст:

Още по темата
"Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза, за която 12 годишното управление на Бойко Борисов носи основна отговорност.

Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС, осигуряване на парламентарно мнозинство за правосъдна реформа, процес по възстановяване на правовата държава, приемане на България в Еврозоната и Шенгенското пространство.

Отчита, че радикална, коренна промяна в българската политика няма да се случи бързо, лесно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дългосрочно и последователно политическо усилие и постигане на обществено съгласие за оздравяване на съдебната система, медийната среда, независимите регулатори и установяване на истинска, свободна, пазарна икономика и честна икономика.

Това усилие изисква запазване и продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията ПП-ДБ за предстоящите местни и европейски избори, и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г.

ПП ДСБ има последователна позиция за необходимостта от радикална съдебна реформа още от създаването си. Поради което, оценяваме като недопустимо и скандално случващото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни мерки за привеждането ѝ в състояние да прилага закона еднакво спрямо всички", се казва в резолюцията на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
23
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ на прокурор преди 11 месеца
Разберете! Докато мафията не влезе в затвора,България няма да се оправи! Брътвежи от сорта ,,Само ПП и ДБ могат да се спраяват с проблемите на България,,са безсмисленни! Ако бях на мястото на Христо Иванов и Кирил Петков,щях на 100% да съм зад главния прокурор! Такъв момент историята дава веднъж на 20 години! Сега е момента Буцан да бъде изправен пред Темида! Той е проблема на България,а не Гешев,той назначава ,той уволнява! Махне ли се мутрата,България я чакат по добри времена!
63
4
 
28
 
! Отговори
Ганди85214 преди 11 месеца
Атанасов и Рашков са ариергарда на Промяната,единия тъпоум ник ,другия алкохолно недоразумение, като и двамата са захранени с комунистическа захранка
62
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Умник ще да го е измъдрил това решение. А за последиците мислихте ли, ако изобщо мислите? И дали и останалите партии, а най-вече народът мисли така?
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видяхме правителство на коалиция от 4 партии. Преди да се разпусна 48-мото, експерти казаха, че след избори, пак ще е същото. Дали не можеха да ги съберат тези експерти от 4 партии? То ние може да не разбираме, ама помним. "ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула..." Формули се "създават" и за отклоняване от вярното и кратко решение.
60
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Танасе- май е време за пенсия вече?! Почна да говориш глупотевини. ПП и експерти:)))))))))))))))) къде са бре?
59
3
 
38
 
! Отговори
Тия преди 11 месеца
..май, си живеят в някаква паралелна реалност? Танас още преди да си е отворил устата, и вече се знае какво ще каже! Примитивна демагогия! И на най-наивните вече стана ясно, че играят за служебните и за нови избори, че да се продължат далаверите и кражбите с посредниците, които ни натресоха! Последното за което им пука, е състоянието на държавата! А тая работа с някакви "реформи", отдавна се разбра, че е прах в очите на балъците! Ако имаха желание, досега сто пъти да са го направили!
58
1
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 11 месеца
Аз пък мога. И то е с поддръжката на едновремешните т.нар мафиоти
57
1
 
26
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 11 месеца
Джудже генерал!
56
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя Атанас Атанасов, освен със сърдитата муцуна с друго немога да си го спомня...
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес е ден за размисъл! Утре ще гласуват дали да се гласува!
54
3
 
29
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
много ше ми е кеф ако утре десет от ппдб подкрепят Габриел , не от други партии а точно от ппдб :)
53
28
 
1
 
! Отговори
Василев преди 11 месеца
Зад ГЕРБ,ДПС,Гешев,Борисов,Пеевски са живковистите мародери!!!Сега ги удрят отвън по крадливите ръчички, за да може по-ефективно да се усвояват парите от еврофондовете, а не само една елитарна шайка да се пръсне от преяждане буквално и в преносен смисъл!Агент Джош Макгивън!ЦРУ!!!
52
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Избори!
51
3
 
31
 
! Отговори
HMLF преди 11 месеца
Категорично - това беше от вас! Лятото в канала! Ако преди това безкрайно простият народ не ви начупи кратуните де!
50
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шарлатаните всички до един повтарят на всякъде едни и същи безсмислици, фантазии и жалки опорки. Аз те мразя не искам нищо общо с теб да имам и не те подкрепям .... Но ти трябва да ме подкрепяш и да ми дадеш власта и парите без да деля с теб... Нещо подобно лансират по медиите тези дебелокожи нехранимайковци. Да смееш ли или да плачеш Майко българийо до къде я докарахме.
49
2
 
23
 
! Отговори
бай Ставри преди 11 месеца
Експертно правителство от експериментатори управляващи само старт-ъпи
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Експерти по доноси :) Ще докладват в Брюксел и Вашингтон.
47
2
 
28
 
! Отговори
Народ преди 11 месеца
Ха, ха! Тоя мисли, че народът не му разбира високопарните глупости, които говори!Защо си мисля, че някой ден, все пак, ще има съд за продажните предатели на България!?И няма да има посолство, което да ги спаси от народния гняв и нетърпимост!
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искаш да кажеш експериментатори, а не експерти - също като Про100 Киро и Кокорчи?
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гном Атанасов искал да се пенсионира като народен представител и много му било важно за пенсията да е шеф на НС. Ама не си дава сметка, че при нови избори отива и канала.