ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат

"Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза"
21 май 2023 12:12, Красимир Ангелов
144
ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат
Снимка: БГНЕС

Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС. Това се казва в резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ.

Агенция БГНЕС публикува нейния пълен текст:

Още по темата
"Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза, за която 12 годишното управление на Бойко Борисов носи основна отговорност.

Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС, осигуряване на парламентарно мнозинство за правосъдна реформа, процес по възстановяване на правовата държава, приемане на България в Еврозоната и Шенгенското пространство.

Отчита, че радикална, коренна промяна в българската политика няма да се случи бързо, лесно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дългосрочно и последователно политическо усилие и постигане на обществено съгласие за оздравяване на съдебната система, медийната среда, независимите регулатори и установяване на истинска, свободна, пазарна икономика и честна икономика.

Това усилие изисква запазване и продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията ПП-ДБ за предстоящите местни и европейски избори, и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г.

ПП ДСБ има последователна позиция за необходимостта от радикална съдебна реформа още от създаването си. Поради което, оценяваме като недопустимо и скандално случващото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни мерки за привеждането ѝ в състояние да прилага закона еднакво спрямо всички", се казва в резолюцията на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДПС е стара партия, членка на Европейския либерален съюз. Дала гласовете си за евроатлантическия курс на България, в ришителни, за държавата моменти. В тази безпрецедентна и опасна за съдбата на държавата ситуация, трябваше всички да се обидиним, за да излезем от тази незапомнена криза. Партии, като ПП,ДБ,БСП, които съботират този процес, са неотговорни и щи бъдат наказани на изборите.
43
1
 
18
 
! Отговори
junk-ата преди 11 месеца
Маладец! Так держат! Спасиба! Ще чакаме слънцето да изгрее и в Пропукатурата, след като видяхме, че вече е изгряло в ДСБ! А кой беше организатора на преврата срещу еврей-ПП в практическата му част? Ананас, микрофонът е Ваш! Заповядайте!
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Измисленото маломерно генералче,ще види повеки парламент само през крив макарон!
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Петте минути на гнома, който е в стихията си. Пази Боже...! Червенатаизмет, която остана от старото СДС, се събра в ДБ и стана патерица на децата, на комунистите- бивнесменчетага, шарлатанити от ПП.
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След толкова избори и обедняване вече предпочитам тиква пред това да търкам празно билетче от лотария!
39
6
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 11 месеца
Аз не искам да давам мандат нито на ГЕРБ нито на ПП, ДСБ, ДБ, БСП , ДПС и д-р от статуквото.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Решението е да махнете всичките тези клоуни, рапъри, шоумени, тикви, чалгари, комици иФатмаци и смешници, където ви вкараха в Турския Шенген, вместо в европейския Шенген.
37
12
 
6
 
! Отговори
браво Костадинов преди 11 месеца
"Трето, още веднъж заявявам, че когато Възраждане започне да управлява, всички украински туристи, представящи се за бежанци, ще бъдат експулсирани от държавата ни. Истинските туристи от Украйна, плащащи си сметките по хотелите, са добре дошли".
36
1
 
22
 
! Отговори
пенсионер преди 11 месеца
тия за седем месеца хвърлиха България в хаос и кризи а сега искат пак да са на власт, като ни обясняват че Борисов бил виновен :) ако го допуснем сме верно държава за закриване , щото ше ни управляват лодкар , шарлатани , парапетка и таткото на единия шарлатанин .
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе то вярно,че се наситихме на"управлението"на Борисов вече толкова години,ама и вие в твое лице,на Мравояда и останалата шайка шарлатанчета сте ми една алтернатива,че пази боже!
34
3
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 11 месеца
може да има еднопартиино или коалиционно правителство!!! такова нещо като експертно правителство няма и не съществува!!!
33
0
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
На по-простичък език: Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС сега. Ще се коалираме с тях на втория мандат!
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези наистина са прости!
31
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига вече с тоя Бойко Борисов. 12 години подред беше на власт и видяхме какво направи - България остава лидер по корупция и сива икономика в ЕС, а селяндурските му изказвания по медиите подкрепят този имидж на държавата. Има манталитета на дребен мошеник и си само си гласи схемичките - Капитан Аднреево, ЕС парите, магистралите и т.н. Още колко години искате да му дадете съвсем да се нагуши?
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е последното пребиваване на генералът-гноом в българският парламент!
29
8
 
8
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Обаче третият мандат се полага на третата сила.
28
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Такива като този на снимката не трябва да са в управлението, а на бесилото...
27
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 11 месеца
Експертно правителство, ама излъчено с консенсус, неутрално, за определен срок и задачи! А не с мандата и в полза на шарлатаните и и дабайската секта.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия наясно ли са, ще няма да влязат в парламента на следващите избори?
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борисов пречи най-вече на неколцина олигарси, които си внушиха,че те ще командорят България! Направиха си партии, ама големи дебели ги представляват и вече народа не кълве!