Нинова: БСП няма да подкрепи бюджета, антисоциален е

Левицата ще изготви алтернативен вариант
Обновена: 27 юни 2023 14:09 | 27 юни 2023 14:09, Анисия Иванова
64
Нинова: БСП няма да подкрепи бюджета, антисоциален е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

„Министър Василев запозна колегите от Бюджетна комисия с бюджета, който е подготвил. Ние няма да подкрепим този бюджет и изготвяме наш алтернативен". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.

„Това, което ни представи господин Василев, не решава нито един проблем с доходите на хората, не наблюдаваме решаване на проблемите на хората, този бюджет е антисоциален", подчерта още лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че бюджетът не решава нито един проблем с инфлация, цени, доходи и бедност и че в него няма сериозни заложени реформи в образование, здравеопазване и социалната сфера.

„Има и две бомби в този бюджет, които могат да объркат всички сметки на Василев. Той е предвидил приходи по ПВУ, а 10 от 13-те закони не са мръднали в НС. Вторият риск е конфликтът между редовното и служебното правителство за парите в Българския енергиен холдинг. Виждаме, че той се задълбочава. Над 1 млрд. лева се въртят между служебното и редовното правителство, без някой да даде смислен отговор какво се случва с тези пари, а министър Василев ги предвижда като приход. Така 2 млрд. лв. са под въпрос в бюджета", каза още Корнелия Нинова.

Фиксацията в дефицит под 3 % не работи за развитието на българската икономика и не е в грижа за хората, смята Нинова, и припомни, че от БСП предлагат дефицит от 4%, това са 1,6 млрд. лв. повече на годишна база". „Тъй като правим бюджет за половин година, ние предлагаме алтернативни мерки в рамките на половината сума – 800 млн. лв. в които сме ориентирали нашите политики. Насочили сме парите в икономика, растеж, инвестиция, социална политика, ориентирана към доходите на хората и общини и регионална политика. Като групи хора сме ги ориентирали към деца, млади хора и млади семейства, на второ място работещите бедни и на трето възрастните пенсионери", подчерта лидерът на БСП. „Ние ще предложим майчинството за втората година да е равно на МРЗ, увеличение на еднократната помощ при раждане на дете, и др. МРЗ да стане 50% от средната за страната, и настояваме това да стане от 1 юли. Настояваме и за увеличение на годишните надбавки", каза още тя.

Нинова поясни, че очаква гласуването на бюджета, вкаран от Василев, да не мине леко, а със спор между ГЕРБ и ПП-ДБ. „Очакваме проблем при гласуването на бюджета между двете управляващи коалиции, тъй като близо 3 часа те спориха относно удължаването на сегашния бюджет, затова очакваме гласуването на новия бюджет да не мине леко. Виждаме, че са се съсредоточили върху постове, а не върху закони, нищо не са свършили като мнозинство", обясни още Нинова, след което коментира, че БСП няма да подкрепи бюджета на първо четене, но между първо и второ четене те ще внесат промени в бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: БСПбюджетАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова: БСП няма да подкрепи бюджета, антисоциален е- ТЕБЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ПОДКРЕПЯ-ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"БСП няма да подкрепи бюджета" - ___ - Уъх! За късв сме! Става страшно!
29
0
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 10 месеца
Нинова още няма внуци, но и да има те ще са в Корея при другите баба и дядо. Рафи живее с корейка в Ню Йорк, така, че пратете я в Корея! На Нинова не и пука за българските семейства.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Корнелия сега се цупи щото не може да прибира комисионни от оръжие. Ще прави на инат. Виж, ако беше министър нямаше и гъг да каже.Другарката Нинова не случайно има име госпожа Лъжа.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи Нинова така извърта истината, че Гьобелс може да взима уроци от нея. Хем иска дефицита да е 6% хем реве да не се взимат нови заеми. Явно е измислила някаква нова математика в която липсата на едни пари се финансира от въздуха. Разбира се нейния електорат няма как да разбере тя какви глупости говори
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Антисоциален, защото правителството няма да тегли пари за да дава на калпак... е то не му е това работа, бе Корни.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво Корни, ти ще видиш сметката на комунистите!
24
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Не е зле Нинова да се замисли малко и за работещите, а не само за хората на социални помощи, щото ако още малко ни изцедят нас дето работим за да раздават пари на електората, ще си бием камшика от тая държава. В цял свят социалистите защитават работещите, само в България Нинова мисли само как да ни вдигне данъците за да раздава пари на калпак
23
0
 
9
 
! Отговори
Ще видите вие ... преди 10 месеца
Щом не дадохте поне 2/3 от министерските кресла на БСП и не направихте Корнито министър-председател, БСП няма да подкрепи бюджета! Разбрахте ли!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за пръв път синдикати да не искат бюджет
21
0
 
17
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 10 месеца
А може ли следващия бюджет да го изготви видния финансист, Другаря Румен Гечев?! Само това ще е Истински Бюджет. И като се размечтахме, една Ваня Григорова за Кмет на София! И като почне един "жизнь"...остави!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
при полуфалирала, разграбена държава тая какви социални иска?... да вземат на боко 300млн и да ги дадат на бедните ))))
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А аз ще подкрепя Нинова да си иде на село и да си гледа внуците. Стига толкова *** в политиката.
18
0
 
12
 
! Отговори
тоти преди 10 месеца
АЗ ако съм ,ще ВИ ОРЕЖА ЗАПЛАТИТЕ ,ЩОТО ОТ БЮДЖЕТА ВИ ХРАНЯТ МАДАМ социална помощ !!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За БСП е произведен специален "детектор на лъжата и двуличието", но поради ограниченият бюджет, не е бил закупен.Работи се и по версия за избиратели, "детектор за недалновидност и самозалъгване". Устройството ще се монтира към урните и ще проработва, при пускане на бюлетината. Спори се само какъв надпис да светва. ИЗМАМЕН или ЗАБЛУДЕН.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След поредната загуба от ГЕРБ Корнелия Нинова решила да се покрие. Сложила си бяла коса, забрадка и окъсано палто. За да се увери, че е добре дегизирана отива при една бабичка, която продава семки до стадиона и я пита:- Бабо познаваш ли ме?- Да, ти си Корнелия Нинова!- Как се сети бе, бабо!- Ама Корнелио, аз съм Румен Радев!
15
0
 
25
 
! Отговори
Чугуни комуняги преди 10 месеца
Само харчат и фалират! Лустрация и забрана на компартията!
14
0
 
19
 
! Отговори
Краси преди 10 месеца
Др.Румен Гечев ще изготви по-добър бюджет-да станем милионери!
13
0
 
16
 
! Отговори
мутрафонова преди 10 месеца
нинова , къде се беше скрила тия 3-4 дена ?
12
0
 
23
 
! Отговори
психелия избухна преди 10 месеца
Пълни глупости.Значи, когато Асен Василев направи бюджета и БСП беше в коалиция с ПП- беше социален, а сега не е социален, когато не са в коалиция.