Гуцанов за Тагарев: Действията му може да ни вкарат във войната

Бил готов на всичко, за да се дават повече оръжия
Обновена: 5 юли 2023 21:18 | 5 юли 2023 21:07, Екип на Bulgaria On Air
134
Гуцанов за Тагарев: Действията му може да ни вкарат във войната
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Причината - предложението му сигурността на България в Черноморския регион да бъде подпомогната с разузнавателни средства от страна на съюзниците от НАТО.

"Причините не са една или две. В нашата декларация от миналата седмица нарекохме министър Тагарев не министър на отбраната, а "министър на войната". В интерес на истината, още по времето на управлението на Кирил Петков като министър-председател, имаше желание Тагарев да бъде министър на отбраната - ние се възпротивихме и казахме, че излизаме от управлението, ако този човек бъде предложен. Не само, че сме били прави, но се оказа и по-лошо положението, което и ние сме мислили", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов в предаването "Денят ON AIR".

"Още преди той да стане министър на отбраната, когато стана ясно, че ще бъде направено това предложение, офицерите от база "Граф Игнатиево" излязоха с едно писмо, което е безпрецедентно в историята на нашата армия. Офицери да излизат и да се възпротивяват против бъдещ министър", допълни социалистът.

Гуцанов отбеляза, че в БСП се притеснява от много неща.

"Можеш ли да наречеш офицерите, че са на това място, защото трябва да вземат заплати, а е трябвало цялата система на самолетите ни МиГ-29 да бъдат дадени на Украйна, защото не могат да изпълняват своите функции?! Как може такова нещо да се каже към български офицери?! Ако наистина тези наши самолети не са необходими, защо толкова много ги искат да заминат за Украйна? Защо са едни от най-ползваните самолети в света?", попита депутатът.

Според него министър Тодор Тагарев е започнал да коментира втората партида оръжия, която да бъде дадена на Украйна, без да е било уведомено Народното събрание.

"В САЩ всяко едно даване на въоръжение за Украйна минава през Конгреса и се одобрява и се знае. Това може да бъде обсъдено в Народното събрание. Не съм убеден, че всичко трябва да бъде засекретявано. Защо САЩ казват на каква стойност е въоръжението, което се дава, какво точно се дава за Украйна?", заяви още Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи България търгува от 60 години с много държави, но правителството и Народното събрание не са вземали решение не са давали оръжие за Украйна. "Чудя се как Петков говори в германското издание или просто реши да се похвали, за да се хареса на някого", допълни депутатът.

"Не един или два пъти през тези 34 години на промени се говори как България дава старото си съветско оръжие и ще се модернизира. От тази модернизация, която се говори, стигнахме до положение от 2400 танка, в момента да имаме под 10% от тях. Нашите танкове да се продават за 30-40 хиляди лева на старо желязо - толкова, колкото струва една от веригите на танка", подчерта Гуцанов.

"По същия начин се говори за самолетите, продадоха се на старо точно толкова, колкото струва техният ремонт. Ние се хвалим, че миналата година е купен тренировъчен самолет за Долна Митрополия, това е смешно, това е гротеска, на която сме свидетели", настоя депутатът от БСП.

"Отдавна Тагарев трябва да е притеснен заради това, че неговите действия могат да вкарат войната в България, във военен конфликт. Фактът е, че ставаме все по-съпричастни и даваме оръжие след оръжие. Тримата кандидати за президент в САЩ, без Байдън, говорят, че трябва да се върви за мирни преговори, а не да се дава оръжия, защото с оръжия мир не може да има. А нашият министър на отбраната, който се прави на "ястреб", е готов всичко да направи, за да се дават повече оръжия и да се угоди на някого", допълни Гуцанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: Гуцанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Магарев ни вкара вече във война.Гебрев го усети ,предупредиха го ,следващия път може да му се случи нещо по лошо.
54
15
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Тагарев е болест и вреден за България.Това е война на САЩ И РУСИЯ,ние къде се бутаме,Тагарев????????
53
13
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Гладни за власт са червените. Щом кви.. ча.т от кои..чи.ната действията са правилни.
52
8
 
13
 
! Отговори
бай Ламби преди 10 месеца
Еййй на татю комунистчето, дай му само страх да всява у народа бре!От две години само за война говорят тия обирджии на мандри.
51
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
'' може да ни вкарат във войната '' .............................. червена комунистическа гуца, ти вече си във война, единственото което държи войната далеч е смелостта и жертвоготовността на украинците, за разлика от такива като теб.
50
5
 
7
 
! Отговори
Друго си е преди 10 месеца
Фирми на правилните другари да правят ремонти всяка година на стари самолети за милиони и те да не летят! Същото е и с другите оръжия - да стоят на склад - за нищо не стават, но пък с охрана (не дай боже някой да ги открадне - ще паднат щатовете в МО!)"Каквото каже Решетников!"
49
9
 
13
 
! Отговори
Неграмотен преди 10 месеца
Половината от коментиращите са изцяло неинформирани. Словакия стана втората държава в НАТО която даде своите морално остарели самолети Миг29 на Украйна.България до като се натура да вземе решение войната и живота на самолетите ще свърши Иначе поздравления на Корнелия, Гуцанов и всички други в БСП които успешно затриват проруската агентурна партия. Искрено се надявам че следващата про европейска социалистическа партия няма да има нищо общо с това КГБ изчадие.
48
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тагарев е едно майцепродавно корумпенце. За тва и психодесните толкова го харесват - те имат фетиш към такива.
47
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тагарев трябва да е притеснен заради това, че неговите действия могат да вкарат войната в България)))Гуци, така или иначе , твоят кумир Путин казва ,че Русия воюва с цяло НАТО!
46
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава на Тагарев! Най-сетне министър на място!
45
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хаде стига глупости бе БСПри ***, истината е че искате да продавате оръжие през вашите фирмички за да лапате комисионни !До сега нито една страна не е вкарана във войната
44
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този говори големи глупости
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американската баба Корни не и пука . Тя ще ходи в Америка да си гледа внуците. Няма да отиде в Русия.
42
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миротворците, като тупаха топката една година, войната защо не спря?
41
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой няма и идея да напада жалката държава, която БКП БСП ни завеща преди време! Баща ти и *** Гуцанови от Гагаузово! Леш!
40
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалки бугараци остали един милион се дървят скоро турски и индийски втори и трети език убитаци
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много бърборите от бсп, ама нищо не правите!!
38
30
 
17
 
! Отговори
Предпоследният Соф. преди 10 месеца
Стига с тези комунистически простотии, военният министър си върши работата
37
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тагарев за 3 дни, стана най-известния българин! Благодарение на русофилите!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Бг а ромите копчене мое да кажеш а навън се зъбите гейиове убити