Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски

Украинският президент имал излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела
382
Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски
Снимка: БГНЕС

С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна България на моралната карта на Европа". 

Това каза пред БНР бившият външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той сподели впечатлението си от личната си среща със Зеленски. 

Още по темата

"Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако трябва да го сравня с български герой - той е украинският Васил Левски. Това е човекът, който в момента освобождава своята държава, който е издигнал лозунга "Свобода или смърт", когото ние трябва да подкрепим. Той е един много загрижен човек, който представлява една нападната нация, топъл, добър, но и много тъжен. ... Зеленски се превърна в защитник на Европа, защото, ако не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е защитник и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния приоритетен лист на Европа. И докато не свърши тази война, за което ние полагаме усилия, тя трябва да остане първи приоритет за нас", коментира Паси.

По думите му членството в НАТО е гаранция засега, че Русия няма да нападне България.

"Начинът да бъде съкратена войната е като се помага на Украйна. Нищо друго не може да съкрати войната, освен помощта, която оказваме на Украйна", подчерта той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединяването на Украйна в НАТО трябва да стане веднага.

"Тя трябва да получи покана сега (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да приключи процесът. Но НАТО не трябва да поема ангажимент, че ще защитава окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени конфликти. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския договор. Един ден, когато Украйна вече стане член на НАТО, от тази позиция тя ще започне преговори с Русия как да се стигне до мирни споразумения, но това е много по-силна преговорна позиция", каза той и даде пример с Кипър, някогашната Западна Германия, Южна Корея.  

От интерес на България е да бъде заобиколена от възможно повече държави, които да са присъединени в НАТО, подчерта президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси подчерта, че пропагандата, свързана с отричане или оправдаване на военните действия на Русия в Украйна и на действията на руския президент Владимир Путин, е срамна и незаконна.

"Абсолютният приоритет на България, който е лесно постижим, е страната ни да си придобие обратно суверенитет на московския анклав на българска територия, наречен лагер "Камчия". Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска държава, достойнството на България не позволява това нещо да е тук", каза Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Соломон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евреина няма родина спокойно може да похарчи България досущ като евреина Зеленски, похарчил Украйна.
183
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
В същото време САЩ, както и други западни страни, изискват успех от зомбитата на ВСУ до септември тази година. В противен случай Украйна ще загуби подкрепата на Запада под формата на военна техника.
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде са обещаните от Запада най-технологични ПВО системи и радари, които "прихващат всичко"? В крайна сметка не става дума за хиперзвукови "Кинжали", а за крилати ракети Калибре, които обаче поразяват цели точно под носа на американските АУАКС, летящи над Полша буквално на сто километра от Лвов.
181
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Украйна се опитва да убеди САЩ, че се нуждае от повече време, за да започне успешна контраофанзива. Съответните преговори се водят от ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак. "Киев се опитва да убеди САЩ, че Украйна се нуждае от много повече време, за да започне успешно контранастъпление. Вашингтон продължава да оказва натиск върху Киев, изисквайки резултати", съобщават авторите на Military Review, позовавайки се на украински източници в ОП на Зеленски.
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След Лвов руските ракети ще полетят към Жешов.
179
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кочейковците не се спряха, не разбрахте ли вече, че една рубла е равна на един евроцент.
178
1
 
3
 
! Отговори
По комунистически преди 10 месеца
призив няма (може би фашистки има) да отнемеш от децата си и възрастните родители и да дадеш на ония нагли окраинци, които ги настаниха в много звездните хотели!
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През деня Въоръжените сили на Украйна предприеха контраатака в Донецко, Южно-Донецко и Краснолиманско направление. Всички атаки са отблъснати. Въоръжените сили на Украйна загубиха повече от 210 бойци, включително чуждестранни наемници, в южно-донецкото и запорожското направление за един ден. Загубите на въоръжените сили на Украйна по време на боевете в донецкото направление за денонощие възлизат на 180 военни и РСЗО "Вампир", производство на Чехия.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А България защо не изготви списъци на всички украинци в България от 18 до 60 години и не ги изпрати в Украйна да се сражават срещу Путин и руснаците които без причина и без повод нападнаха демократична и невинна и миролюбива Украйна. По официални данни в България има 72 хиляди украинци, поне 10 хиляди от тях са боеспособни, а може и жени да има доброволки за фронта да се бият срещу окупаторите които без повод и без причина нападнаха невинна Украйна.
175
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
По време на контранастъплението Украйна само проби външната линия на отбраната в някои сектори на фронта, без да влиза в битка с основната. Украйна обаче вече загуби много танкове, които западните страни й доставяха.
174
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Украйна търпи поражение заради "Линията Суровикин". Украйна не успя да постигне значителен успех по време на контранастъплението поради упоритостта на руската армия и ефективната отбранителна линия. "Таймс" пише за това, наричайки руската отбранителна линия "линията на генерал Сергей Суровикин". Така наречената линия Суровикин е огромна поредица от окопи, минни полета, бодлива тел, капани за танкове и огневи позиции, предназначени да забавят всяка украинска атака и да я превърнат в полигони на cMъpTTa, които могат да бъдат разбити от артилерия.
173
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лукашенко: Зеленски разбра, че няма да спечели и се опитва да излезе от тази ситуация.
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво става с контранастъплението, върнаха ли вече Крим в Укайна?
171
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато наркоманът е щастлив на екскурзии в Европа, войниците умират по бойните полета. Не е имало по-света такава нагла твар!
170
3
 
2
 
! Отговори
УРАААА.... преди 10 месеца
С ИДВАНЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ ---КОМУНИСТИТЕ ПОЛУЧИХА "ИНДУЛГЕНЦИИ" ОТ НАТО !!!/..опрощение на комунистическите грехове от БКП/ДС.../...ха,ха,хаааааааааа....ЛУД СМЕХ!
169
1
 
11
 
! Отговори
нема кинти преди 10 месеца
Този е свършил парите. Драска да го забележат от некое посолство
168
2
 
12
 
! Отговори
ШУТът ЕвроАТЛАНТИК преди 10 месеца
Паси не бива да се приема НА СЕРИОЗНО. Той е просто ШУТът на евроАТЛАНТИЗМА у нас. Към лица като Соломон Паси, Хр. Иванов (опитва се да надиграе ролята на ШУТ на демократизма у нас), Кирил П. и мн. други - няма смисъл да им се обръща кой знае какво внимание, само им се прави допълнителна реклама. Други са лицата и не се показват публично. А настоящото изказване на ШУТ-а вероятно има за цел единствено ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО (от СТРАТЕГИЧЕСКИ значими за нас неща като ядрените реактори за АЕЦ).
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За пари всичко прави Пасито,това е положението.Като знаем и на този баща му какъв е бил,се убедих ,че чедата на всички върли комумяги ,са американски слуги.
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Монката в час ли е?
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако ни смъкнат и гащщите да ги пратят в окрайна още по ще сме на моралната карта