Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна

БСП и "Възраждане" са против
19 юли 2023 18:00, Стела Стоянова
189
Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна
Снимка БГНЕС

Комисията по отбрана в Народното събрание прие Проект за решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна, предаде БГНЕС.

От БСП и “Възраждане” се противопоставиха на предложението, но с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН проекторешението беше прието. При гласуването 10 депутати гласуваха “за”, 5 “против”, а “въздържали се” нямаше.

Проекторешението е внесено от Бойко Методиев Борисов, Ивайло Николаев Мирчев, Делян Славчев Пеевски, Десислава Вълчева Атанасова, Атанас Петров Атанасов, Христо Георгиев Гаджев, Кирил Петков Петков и Мустафа Сали Карадайъ. То цели страната ни да предостави бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването й, с отпаднала необходимост за нуждите на МВР.

От МВР посочиха, че подкрепят инициативата и застават зад нея. “На нас тази техника не ни върши никаква работа и даже ни пречи. За нас е важно тази помощ към Украйна да се осъществи в най-кратки срокове”, каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. “Ще предадем наличната техника във вида, в който е. МВР няма да се ангажира с ремонт”, добави той.

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов посочи, че нуждата на българската армия се определя от щатните потребности. “Всички наши формирования в момента са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим или не, а как да стане по-бързо”, уточни той. По думите му след като се обяви пакетът с бронирана техника с отпаднала необходимост за нуждите на МВР, Украйна ще каже от какво точно в подготвения пакет имат нужда.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ коментира, че те спорят през кое министерство да изпратят оръжието. “Призовавам да сме градивни, а не да си прехвърляме топката”, призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
13
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
Добро решение, тези машини ще спасяват животи! Всеки спасен човек може да промени света! Всеки човек е ценен! От "Възраждане" газ пикаят...
67
0
 
8
 
! Отговори
Наздрае преди 10 месеца
Споко, макетата си пратиха отдавна остатъка от нашите подарени танкове на Украйна + още някви ръждини, така че ко се косите, отдавна сме с двата крака, наздрае.
66
5
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
Те вече американците се отказват да пращат, ние се натискаме. Много сме умни.
65
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Танковете на македонците сипаха но....Бетеерите на урките и те ще ни сипат....
64
3
 
5
 
! Отговори
Петко Киряков преди 10 месеца
Аз имам една пушка кремаклиика и една сабя дамаскиня и тази комисия ако може да се намъкне в някой музей ще събере неотразими оръжия за защита на на онези дето ни освободиха от турско робство укрите, а май те бяха !
63
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Давайте оръжие, после да не се чудите защо ще плащаме репарации.
62
5
 
6
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Нощеска и днеска руснаците разковаха укринските пристанища за износ на зърно по море.... Така, че наще шамшали да очакват як дъмпинг на цените... ===)))
61
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
Путин го шамарят отвсякъде... - от Вашингтон, от Брюксел, от Хага, от Киев, от Пекин, онзи ден от Анкара, вчера от Претория, а сега и от София... - пита се колко още ще издържи...
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Струва ми се че такива решения се взимат на референдум,а не от комисия от 15 човека! Едно време партията казваше какво да правим! Нищо не се променя,променя се само името! Едно време се казваше социализъм,сега се казва демокрация! От 15 човека и половина избрани от малцинството!
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И миговете и миговете!
58
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев пикае кръв :D
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко Методиев Борисов, Ивайло Николаев Мирчев, Делян Славчев Пеевски, Десислава Вълчева Атанасова, Атанас Петров Атанасов, Христо Георгиев Гаджев, Кирил Петков Петков и Мустафа Сали Карадайъ.. Войнораздухалите юди на страдалното ни Отечество! Вечен позор и незабавно изгнание от България! Голи и боси към Украина
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще вървят омесени с брадлитата и руснаците ще се ошашавят по кой да стрелят!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие разбирате ли,че на 89% от българите,този Изобщо Не им " симпатизира"???-:(((
54
4
 
6
 
! Отговори
ей, боклуци преди 10 месеца
и 1000 БМП,та да им дадете все тая, всичките ще станат на скраб, и тези които са гласували да им ги дадем да заминават като екипаж.Русия не можете и няма да е победите, казаха ви го вече няколко американски генерали, къде продължавате да се натискате между шамарите за шепа жълти стотинки продажници.
53
3
 
9
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 10 месеца
Това като награда за включването на Диляна Гайтанджиева и други журналисти в списък за екзекуция.
52
8
 
7
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
Чебурашките отнесоха пореден звучен шамар. Но те са свикнали. Животът ги шамаросва всеки ден.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако БТР-те наистина са толкова скапани трябва да ги носят до там та белким не се повредят.
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ужас копейките са в истерия :)
49
5
 
2
 
! Отговори
Баба Тонка преди 10 месеца
Кога е живата верига? Да ви нося минерална вода!