Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна

БСП и "Възраждане" са против
19 юли 2023 18:00, Стела Стоянова
189
Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна
Снимка БГНЕС

Комисията по отбрана в Народното събрание прие Проект за решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна, предаде БГНЕС.

От БСП и “Възраждане” се противопоставиха на предложението, но с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН проекторешението беше прието. При гласуването 10 депутати гласуваха “за”, 5 “против”, а “въздържали се” нямаше.

Проекторешението е внесено от Бойко Методиев Борисов, Ивайло Николаев Мирчев, Делян Славчев Пеевски, Десислава Вълчева Атанасова, Атанас Петров Атанасов, Христо Георгиев Гаджев, Кирил Петков Петков и Мустафа Сали Карадайъ. То цели страната ни да предостави бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването й, с отпаднала необходимост за нуждите на МВР.

От МВР посочиха, че подкрепят инициативата и застават зад нея. “На нас тази техника не ни върши никаква работа и даже ни пречи. За нас е важно тази помощ към Украйна да се осъществи в най-кратки срокове”, каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. “Ще предадем наличната техника във вида, в който е. МВР няма да се ангажира с ремонт”, добави той.

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов посочи, че нуждата на българската армия се определя от щатните потребности. “Всички наши формирования в момента са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим или не, а как да стане по-бързо”, уточни той. По думите му след като се обяви пакетът с бронирана техника с отпаднала необходимост за нуждите на МВР, Украйна ще каже от какво точно в подготвения пакет имат нужда.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ коментира, че те спорят през кое министерство да изпратят оръжието. “Призовавам да сме градивни, а не да си прехвърляме топката”, призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След изборите на съд -- за работа в полза на чужди интереси.
47
10
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 10 месеца
Леле петолъчките са в несвяст
46
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
Питат дрОгарЕте, протестират... - защо подаряваме, а не продаваме... - ще подаряваме дрОгарЕ, ще подаряваме, защото Украйна ни пази гъza...
45
6
 
8
 
! Отговори
ЧавеZ преди 10 месеца
От чие име се разпореждате ?! Който вади нож на народа си , от нож..
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да вдигнем данаците да подържаме 50 госишни кошници предлагам аЗ!!! Ся като излезем на протест с какво ще ни мачка полицията жандармерията и прочие?! Айде да се купят нови неща да ,че луканов как ще вика танковетв!! От утре 20процвнта данаците на горе! Да има за армията.
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Глуп..ави хора на кило. Украйна е бита карта. Рано или късно ще падне. Русия ще се отърси и възстанови използваното оръжие. Даже и в момента производствените мощности са на пълна пара.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще давате ,че и хоро ще играете!
41
4
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 10 месеца
Радев, ти ли си бе?
40
4
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Членството в ЕС и НАТО не ни задължава да подаряваме оръжие на Украйна. Това трябва да се припомни на нашите политици. И още - съгласно член първи от Северноатлантическият договор държавите-участници се задължават, в съответствие с Устава на Организацията на обединените нации, да уреждат по мирен начин всички международни спорове, в които могат да станат страни, без да застрашават международния мир. А да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин. Каза го и президентът Радев.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Даваме" или продаваме?
38
1
 
10
 
! Отговори
Ура преди 10 месеца
Колко скрап ще има за украинските роми ...
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да са бракми, но всеки ще спаси поне по едно Брадли!
36
6
 
21
 
! Отговори
Не мислите! преди 10 месеца
Тези бронетранспортьори, можеха да се използват от Гражданска защита, при наводнения, пожари, свлачища и земетресения! Тази техника е безценна при подобни бедствия! Защо не се мисли в такава посока, а лекомислено се предоставя на друга държава?!
35
2
 
6
 
! Отговори
Защо подаряваме? преди 10 месеца
Служители на БНР, НАП, НОИ, Държавна агенция "Архиви" и културните институти протестират пред Народното събрание за по-високи заплати. Според приетият от депутатите държавен бюджет обаче пари за повишаване на заплатите на служителите няма няма, но ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС гласуват в Народното събрание да подарим 100 бронетранспортьора на Украйна вместо да им ги продадем. Заклели са се в парламента да служат на интересите на българският народ, а служат на чужди интереси.
34
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
Ще ни трябва и доста време да почистим "Авгиевите обори" оsрани от резидента...
33
3
 
8
 
! Отговори
егати преди 10 месеца
До силно загрижЕнаами козлодуй, хемус, и парламента да им дадем
32
5
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 10 месеца
Жива верига на дунавмост, няма да ги пуснем
31
10
 
4
 
! Отговори
Истински българин преди 10 месеца
До 27. Мнението на увредени путински олигоффрени не е важно и не ни интересува.
30
8
 
2
 
! Отговори
Нехаресван от четящи преди 10 месеца
По - добре на зелените човечета , отколкото на ромските " братя и сестри " живеещи на територията на Република България .
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тия машини прякорът им е "колесни крематориуми"... По колко тела събират заедно с шафьора?