Радев пита: Кой даде на концесия пристанището Росенец?

Служебното правителство не е удължавало концесията, заяви той
19 юли 2023 11:37, Нели Христова
225
Радев пита: Кой даде на концесия пристанището Росенец?
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят консецията на Росенец като прибързана и некоректна. Според него това предложение може да е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар.

"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години.

Още по темата
Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното правителство не я прекрати, защото се водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция", каза той.

Държавният глава присъства на тържествена научна сесия по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Форумът започна с панихида за участниците в Илинденско-Преображенското въстание, която беше отслужена от Мелнишкия епископ Герасим и от духовници от Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
президент продължава да крепи руските интереси в България.
154
0
 
3
 
! Отговори
General преди 9 месеца
веднага изпратете s-300, преди да дойде нашият ред
153
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
EwroGerberAtlanticite не им харесва въпроса, който е толкова порЗт колкото техният лидер - Боко даде и подписа концесията а сега го играе опозиция докато е във власта и иска да я махне но знае, че това ще доведе до милиони загуби за България, но на кого му пука? Нито на П$ткиПромяната нито на Да,Америка а най-малко пък ГРОБ, които са решили да доведат България до просешка тояга!
152
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има ли някой неоплют от Юмрук Московски- колко злоба има в тоя човек...Те това е моделът БАДЖАНАЦИТЕ...
151
20
 
18
 
! Отговори
Клеций II преди 9 месеца
Мазното президентче продължава да крепи руските интереси в България.
150
11
 
14
 
! Отговори
? ? ? преди 9 месеца
Радев или Решетников пита ???
149
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РЕШЕТНИКОВ, ОТКЪДЕ ГО НАМЕРИ ТОЯ СЕЛСКИ БЕК БЕ? САМО ИНТРИГИ ЗАБЪРКВА!
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В случая няма голямо значение коя котка е черна и бяла, а дали яде мишки. Да, яде.
147
15
 
27
 
! Отговори
Железният Феликс преди 9 месеца
Много плюете Радев и сега определено е модерно, да го облеете с помия. Обаче човекът задава съвсем обикновен и простичък въпрос, на който има съвсем обикновен и простичък отговор - правителството на ББ за 35 години. Явно, отговорът явно, изобщо не интересува умнокрасивите дЯсни демократчета от градски тип, и те бързат да оплюят Президента! И тъй като в Чалгаристан никой, никога не разсъждава, за това сме и на този хал. Кебапчетата на промоция плюс гадна чалга и ултраселтащина - видими резултати
146
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чиъ агент е Радев? Как чий - руски! Предизборният му щаб е пълен с бивши агенти на ДС.
145
1
 
3
 
! Отговори
Сплинтер преди 9 месеца
Ако беше мъж, щеше да му каже името.
144
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев,недей забравя,че и ти имаш голям грях,в стремежа си да разкараш шайката крадци от ГЕРБ ти ни натресе тия шарлатани,които в голямата си част са наследници на ченгета и висши служители от ДС!
143
5
 
4
 
! Отговори
До147 преди 9 месеца
Ами чи тъй де,къде по приятно е да ти се *** онова простоватото Кире или пък Бокича да ни залъгва колко харно си битуваме?
142
15
 
17
 
! Отговори
Абе да му се не види преди 9 месеца
Кък пък на една снимка тоя не излъчва нещо позитивно? Дори и в най-приятните за него изяви, уж се хили, пък погледът му злобен и мнителен. Много е крив, тоя - нищо авиаторско няма в него. Авиаторите са смели мъже, симпатяги, знаят цената на живота и го живеят с широко сърце.А днешната вест яко го е спекла. Вече много мустанаха черните точки пред мацквата ;)
141
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека вместо да приписват грехове на служебното правителство, управляващите си спомнят, че правителството на Борисов даде на концесия пристанището за 35 години. Само за пет месеца служебното правителство събра данъци от Лукойл в размер на 180 млн. лв. два пъти повече отколкото всички редовни правителства преди това за 15 години. Надявам се, че управляващите са си направили добре сметката и днешното решение няма да отрази негативно на цените на горивата.
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предстои да видим дали предложението на управляващите за прекратяване на концесията на Лукойл на пристанище Росенец е в резултат на някакви корпоративни апетити, или кризисен пиар, за да забравим по-бързо кой ни докара посредниците за 30% по-скъп руски газ, кой не премести в България регистрацията на Лукойл по време на редовното си управление.
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е коректно да съдим за децата на Държавна сигурност по техните родители. Това по скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо битие с линчуване и то жестоко линчуване на всички, свързани с ДC, а днес издигат точно такъв кандидат. Това осветлява двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика", каза Радев.И продължи: "Що се отнася до самия кандидат - за мен човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си!"
138
6
 
20
 
! Отговори
До147 преди 9 месеца
Правилно,викаш дебелият крадец който нанесе толкова вреди на България включително и подписването на тая концесия,да продължава да дърпа конците в едно с "променители и демократи" а Радев трябва да го хулим!Ей,туй ПП/ДБ/ГЕРБ/СДС сте евахти дебелооките?
137
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не сте предали цялото изявление на президента? Това, което представяте е едва една четвърт от речта на Радев и разбира се сте пропуснали частта, която не е удобна на вас и управляващите. Що за журналистика правите?
136
8
 
20
 
! Отговори
До155 преди 9 месеца
Абе по спомен твоят идол който се съортачил с малките шарлатани и днес се е навел до земята подаряваше кученца на другаря Путин и изтегли многомилиарден заем за да му прокара тръбичката през България,гледам нещо много къса ти е паметта?