Радев пита: Кой даде на концесия пристанището Росенец?

Служебното правителство не е удължавало концесията, заяви той
19 юли 2023 11:37, Нели Христова
225
Радев пита: Кой даде на концесия пристанището Росенец?
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят консецията на Росенец като прибързана и некоректна. Според него това предложение може да е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар.

"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години.

Още по темата
Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното правителство не я прекрати, защото се водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция", каза той.

Държавният глава присъства на тържествена научна сесия по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Форумът започна с панихида за участниците в Илинденско-Преображенското въстание, която беше отслужена от Мелнишкия епископ Герасим и от духовници от Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
28
 
17
 
! Отговори
Митев преди 9 месеца
А аз питам: Румен Радев БЪЛГАРСКИ президент ли е или посланик на Москва в България, та толкова ревниво пази руските интереси?!
134
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Другарят Радев е путинофил а не русофил! Всеки путинофил е фалшив русофил!!!
133
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Въпросното прекратяване на концесията,означава,че Лукой ще прекрати своята дейност във България,което автоматично прави цената на горивата които ще зареждаме,по скъпи с едни 20-30 процента!
132
0
 
11
 
! Отговори
До153 преди 9 месеца
Пак ти обяснявам,договорът е сключен през далечната 2011 година и той е за срок от 35 години,ако нещо Радев е съгрешил,то това е,че съгласно дерогацията която България получи от ЕС за преработката на руски петрол до края на 2024 година,той не прекрати съществуващият договор като възможност страната ни да се възползва от въпросната дерогация!!!
131
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не може гълъбът да не влезе в гълъбарника поне за три години. Няма да го храним само по министерства и президентства, време му е за годините затвор , заедно с Масларова
130
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
#155 24 години остават ,от общо 35 значи са минали 9 ако можеш да смяташ....Иначе за Ради Радев ака Р.Радев - върви стремглаво надолу с последните си изказвания
129
2
 
22
 
! Отговори
До Наблюдател преди 9 месеца
На 12.05.2011 година имаме подписан договор между Борисов и неговото първо правителство за 35 годишна концесия на терминал Росенец с руснаците,какво удължаване те гони бре?
128
15
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Хубаво, ама защо Радев взема отношение след като неговите служебните са потвърдили удължаването с още 24 години на концесията? Ако беше задал въпроса кой го е подписвал преди удължаването, щеше да има някаква тежест! И след като у имало предварително договор, защо е трябвало да бъде удължаван! Радев май, пак нещо послъгва?
127
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
абе пак некаква врътка праат с Лукойл, уж развалят концесия па после да не се окаже, че с нашите пари че им направи петролопровод до некое гръцко пристанище. Мутро-шарлатанската коалиция е способна всякакви далавери да измисли
126
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Игнорирайте го тоя, той сам ще се опровергае. До скоро западът воюваше с русия до последния украинец, сега обратното - Украйна иска да воюва за сметка на сапада, който не иска. А стадото блее ли блее.
125
6
 
19
 
! Отговори
1234 преди 9 месеца
До Анонимен 151 Ами не е той. Всъщност никой не е удължавал концесията. Тя от самото начало (2011 г.) си е за 35 години, без право на продължаване.
124
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боко да развали концесията на Дънди Прешъс Металс, която удължи преди да му зтече последния мандат като премиер.
123
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как кой, ти! Не се крий зад перушината на проскубан гълъб.
122
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е добре да разваляме концесията. Пак ще плащаме нахалост.
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко кой,сега от ЕС го натиснаха.
120
4
 
13
 
! Отговори
Анализатор преди 9 месеца
Банкята е раздавал държавата ни,като нива на определен арендатор.Чудят се българите,защо турската партия,33-години върви след Боко и му мирише запарения въздух.Днес Доган Дръндарски,вече официално седна на "гишето",където се раздават порциите на българите.
119
4
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ преди 9 месеца
ЗА ТЕБ ГЛАСУВАХ СЪС ТЕБ СЪМ, НО НЕЩО НЕ ВДЯВАШ. МНОГО ГРШКИ ПРАВИШ ПОСЛЕ ХЛЕНЧИШ. ТОВА Е НЕ ПРИСЪЩО ЗА ИСТИНСКИ ВОЕНЕН ОФИЦЕР ПИЛОТ. ТИ СЪЗДАДЕ ТЕЗ НЕКАДЪРНИЦИ МУТАНТИ КИРО КОКОРЧО И СЕГАШНАТА МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛКА.МНОГО СЕ ИЗДЪНИ БРАТО.
118
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз съм Радев убавеца-вечният ерген.На Балкански полустров няма друг кат мен.И вчера имаше освиркване на тържеството за Левски....
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как кой? Оня от сараите. А сега дали е съгласен да развали концесията?
116
20
 
19
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 9 месеца
Не можа да понесе резла след срещата със Зеленски и продължава да атакува правителството.Четворната коалиция не донесе високите цени на горивата-такава беше обстановката в цяла Европа.Хайде да бъде коректен.Когато неговото правителство вдигна парите за членове на бордовете-пълна тишина.Още чакаме Газпром да се обади на неговия енергиен министър.Радев показа истинската си същност-типичен русофил.Вече не критикува 12-год.управление на ББ,от което не можем да се отървем,нито пък прокуратурата.