Добрев: България има интерес "Росенец" да е държавно

Законопроектът е на ДПС
Обновена: 20 юли 2023 09:05 | 20 юли 2023 09:05, Стела Стоянова
26
Добрев: България има интерес "Росенец" да е държавно
Снимка БГНЕС

Законопроектът за отнемане концесията на пристанище „Росенец” е на ДПС. Сега той е коригиран, за да има срок, в който без условности пристанището да бъде отнето от концесионера. България има икономически интерес пристанище "Росенец" да е държавно. Това каза по Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев.

Делян Добрев отговори на критиките на президента Румен Радев, че именно ГЕРБ е дала пристанището „Росенец” на концесия през 2011 г. По думите му то е функционирало от 2000 г. по този начин, а 11 години по-късно партията на Бойко Борисов казала „Тези така и така ползват пристанището, дайте поне да им го дадем на концесия” и „Лукойл” започва да плаща. „Казусът „Лукойл” е достатъчно сериозен и могат да се намерят директни връзки с финансиране на войната”, смята депутатът.

Още по темата

Той коментира и цените на горивата у нас. По думите на народния представител литър от най-употребяваните нефтопродукти трябва да струва под 2 лв. Добрев е категоричен, че цената продължава да бъде надписвана.

„Реалистично е да се очаква, ако горивото е с руски произход и пристанището „Росенец” е държавно, държавата да установи, че това гориво е руско и да обложи вносителя „Лукойл” с 35 ст. и да ги върне на хората”, подчерта експертът и допълни, че според него цените се надписват от „Лукойл”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Росенецделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ви вярвам ! Вие сте за частния бизнес - ще го дадете на точните хора , в точното време ! Дадохте златото без пари , защо не спрете концесията на канадската фирма?
24
0
 
7
 
! Отговори
Аня от Горна Баня преди 9 месеца
Защо ,бе ,Делянчо , и там ли искаш да назначиш роднини , като в Община хасково ?!
23
0
 
0
 
! Отговори
Пришълецът преди 9 месеца
Не ти разбирам идеята, но не ми и дреме:)))
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подозирам че ще се превърне в нещо като варненсия ТЕЦ на агата. Държавата има огромен интерес да налива милиони в сметката на резко порезко
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България има интерес всичкия бизнес в държавата да е държавен!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Делянчо,а през 2011г.държавата нямаше ли интерес,та твоя "голем "банкянски политик"хариза "росенец"за 35г .на"лукойл".
19
1
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
Практиката у нас показва, че най-лесно и безопасно се правят финансови машинации под знамето на евроатлантизма. И затова бизнеса на Лукойл ще го получи ИНСА ОЙЛ, която е от кръга фирми на ДПС.
18
2
 
9
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
След година същият този Делянчо ще доказва, че държавата има интерес пак да даде Росенец на концесия. Но (естествено) срещу някоя и друга пачка или кюлчета. Този филм вече сле го гледали. А къде отиде борбата с корупцията? Няма, няма. ГЕРБ е наш (не)коалиционен партньор.
17
4
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 месеца
Приказката за кокошката, която снасяла златни яйца. Държавата печели от концесията. Какво ще спечели ако я отнемат от Лукойл? Държавата ще доставя нефта на Лукойл (но не евтин руски, а скъп западен) и ще получава пари за това, Лукойл ще вдигне цените на горивата и всички ще плащаме. Е, кой печели и кой е губещ?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС иска да отстрани Лукойл и да сложи техния човек Жоро Самуилов и неговата ИНСА ОЙЛ
15
3
 
10
 
! Отговори
pich преди 9 месеца
Защо не се активизирате така и за златото на България, което се изнася по безобразен начин от канадска фирма ????????Или така е наредено сега, предатели мамини ....
14
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Когато по-голямата част от ГЕРБ/ДПС ги видя с повдигнати обвинения, тогава някой може да ми каже, че България започва да се оправя, дотогава само празни приказки от сутрин до вечер!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Бойко Борисов казал Тези така и така ползват пристанището, дайте поне да им го дадем на концесия и Лукойл започва да плаща." А преди това Лукойл не е ли плащал? Сега като пак стане държавно, няма ли да плаща? Като е концесия, то пак си е държавно или не? Нещо на Дилянчу не мога да му схвана логиката ако има такава. Значи преди концесията е било държавно, но Бойко решил да го даде на Лукойл. Сега иска да развали концесията? Защо, какво налага това? Ако са интересите на България ок, но ...
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деляне, ами ти защо смяташ, че представляваш България? Защото и пишман пруфесора Тагарев също смята, че е България, и двамата *** довтасали от Канада и те са България, министърът на МП и той горкият е БГ и поне още 240 безделници в НС претендират, че БГ ги е избрала?! Това да не е инцидентна деменция заради горещото време? Интересно - все управляващите хваща; миналата година държа ПП-ДБ цели 7 месеци!
11
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Посолството е дало ултиматум на управляващите в НС или работите за нас или край с бизнеса и делата ще се размразят .
10
0
 
9
 
! Отговори
R.A.T.M преди 9 месеца
Добрев руски като не знаеш поне английски ползвай. https://telegraph.co.uk/world-news/2022/04/22/exclusive-france-germany-evaded-arms-embargo-sell-weapons-russia/ Като пишете сега купуваме евтино и не от Русия много се лъжете пак купувате руско гориво, но печалбата освен в Русия отива и по други касички. Погледнете отчетите на РФ да видите как я "съсипахте" тази държава с тези темпове скоро ще изпреварят ОАЕ
9
0
 
7
 
! Отговори
? преди 9 месеца
За 15 години ГЕРБ на Власт само подаряваха на Лукойл. Сега гледат да са в крак с новата реалност. Току виж пак спечелили някой глас на заблудените.Все пак Вълка мени козината си.
8
1
 
3
 
! Отговори
alex преди 9 месеца
тоз *** Добрев на две магарета сеното не може да раздели тръгнал мнение да дава
7
0
 
4
 
! Отговори
джукич преди 9 месеца
е защо буци го даде на партньора си на карти
6
1
 
1
 
! Отговори
Мали преди 9 месеца
За нещо от което яко печели ДПС - ДПС пише законопроект за крайния срок който ще бъде 2150 г. Държавата е превзета от партиите. Време е за народно възстание.