Вежди Рашидов се оправда: Думите ми са извадени от контекста

Това, което казах, касае американски журналист, твърди той
7 авг 2023 22:35, Нели Христова
230
Вежди Рашидов се оправда: Думите ми са извадени от контекста
Снимка: БГНЕС

Казаното от мен е извадено от контекста - то касае американски журналист. Това обясни депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов относно коментара му в пленарна зала при включени микрофони и последвалия скандал.

"Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек", обясни Рашидов.

Според него всички са се хванали "за една атрактивна дума" и никой не е чул нищо за самия закон. "Аз ще се извиня на хората, ако някой се е разпознал. Аз не визирах никого. Но винаги мога да се извиня на българските майки и деца", поясни още той.

Вежди Рашидов подчерта, че ние имаме закон, който обаче не се прилага. "Не съм позволил аз това момче да избяга, нито аз съм го пропуснал, да не бъде арестуван", поясни още той.

Според него определени думи са извадени от контекста и услужливо са използвани срещу наго от определени хора. "Аз съм горд човек – днес съм казал, че ще си подам оставката и ще го направя. Не ми е първа мечта да съм председател на комисията. Аз съм вече възрастен човек – имал съм всичко, честно и достойно съм си вършил работата", каза още той пред bTV.

Припомняме, че по време на една от почивките Вежди Рашидов каза на колега: "Има и сега закони. Кво чешеме езици?! Всички к**ви се събудиха и се сетиха след 15 години, че са изнасилвани“. последва остра реакция от страна на ПП и извънредно заседание на парламентарната група на ГЕРБ.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Вежди РашидовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
5
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 8 месеца
До една жена: Проституцията в България не е легална. Друг е въпроса, че се правят, че не я забелязват.
169
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хем се извинява, ама и се оправдава.Повече от ясно е че след тези думи извинението му е фалшиво и не на място.Питам колко години този човек беше допускан в елита след като се знае що за т....р е.След всичките му изцепки дойде и видов ден.Оставката не само от Герб, а и от НС.Иначе доказвате в НС и политиката едно:гарван гарвану око не вади.Нали така.Това е вашият избран с аплодсменти титан на мисълта и обединението- председател на НС.Срам и позор.
168
0
 
3
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 178 Защото е бизнес за много пари и изобщо не е доброволно. Не публични домове, а свободна практика, т.е. жените, които искат да упражняват най-древната професия, да не бъдат подчинени на никого. Защото това е престъплението - сводничеството. Самата проституция е легална.
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Думите ги казах когато съм бил само на 2 малки уискита. После като ударих още 2 и разбрах, че съм сгрешил. Извинявам се. Повече няма да се изказвам трезвен"
166
0
 
7
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Веждичката 176 Не ги коментирате, но там е проблемът :) Тази пост соц к.о.ч.и.н.а, в която живеем срива духовните ценности. Да, младите жени биват манипулирани от тв, соц.мрежи и обкръжението си и искат пари. Начините да ги спечелят са сведени до три неща - талант и/или къртовски труд и кариера в чужбина, но не всяка го може; мъж с пари, а у кого са парите в България; проституция. Много тъжно и веждито е част от тази м.р.ъ.с.о.т.и.я не от днес, и не от вчера. А какво правим ние? Спасяваме се
165
0
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 8 месеца
К..ви могат да бъдат и лица от мъжки пол.
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Остава висящ въпросът: Защо властите се пазят да легализират публичните домове, с обосновани услуги и цени? Да плащат данъци и осигуровки (поне здравни)! Развратът се шири у нас привидно безконтролно, въртят се големи сиви пари, това съпроводено с безнаказано насилие, страх и унижение!
163
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Вежди Рашидов визирал ситуацията с известния американски актьор Кевин Спейси, който беше обвинен в няколко сексуални посегателства от свои колеги (мъже!), но накрая съдът го оправда.Въпреки че обвиненията срещу Спейси бяха предявени от МЪЖЕ, а не от жени, както се очаква, че би предполагала думата "кви" е насочена към МЪЖЕ! Защото Спейси е гй. Жените нямат нищо общо в неговия случай!
162
1
 
3
 
! Отговори
Истински Седесар преди 8 месеца
Десните интелектуалци сне готови да преглътнем много повече от гафа на нашият идеологически партньор в името на борбата с призрака на комунизма!
161
2
 
7
 
! Отговори
Веждичката преди 8 месеца
Добре, грубо и тъпо изказване, което обаче не отразява мъжкото отношение към жените като цяло, жал ми е за жените, които твърдят че масово мъжете така разсъждават, жал ми е защото самите те са се обградили с такива "мъже"...За конкретната Дебора...когато си лягаш с индивид като този, отразяващ един мутренски типаж, идеализиран от доста жени, търсещи лукс и привилегии, трябва да си пределно наясно, че някой ден ще ти се случи нещо подобно... не коментирам обществото и закона и съдебната система..
160
2
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
Деградирал пиандурник! Дори да бъде коментиран е излишно. Това е човек болен, който няма място в политиката, еле пък - в пленарна зала. Добре е, че му подадоха оставките. Но е недостатъчно - петно е върху цялата им група. Борисов отдавна трябваше да усети тая цъкаща бомба със закъснител. А това, че мотоляви някакви объркани "извинения" и за момент не променя убеждението, че е завършен алкохолик и женомразец. Типичен!
159
0
 
10
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
Случаят с Уайнстийн не е толкова възмутителен, колкото си мислите. Сегашното разследване и обвинение идват от същите, които тогава са го назначили и са му позволили да върши това. А днес имат други цели и го жертваха. Жените тогава не са се страхували от самия Уайнстийн, а - от покровителите му. И сега точно те им дават възможност за възмездие. Всичко е една измама. Справедливост няма.
158
2
 
3
 
! Отговори
До Подкрепям. преди 8 месеца
Това, драги ми Смехурко, не е изказване.Изказване е да излезеш на трибуната и с аргументи да защитиш своите убеждения ,а не под мустск да мрънкаш и ръсиш обиди.
157
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
Не е виновен. Като е пиян човек, какво ли не казва :)
156
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ето какво мислят бг мъжете за бг жените.ЗА ТОЗИ НЯМА ОПРАВДАНИЕ.ОСТАВКА.
155
8
 
12
 
! Отговори
Подкрепям преди 8 месеца
напълно изказването на Рашидов. Прав е!
154
1
 
6
 
! Отговори
баба преди 8 месеца
Вярно е, че всички мъже, говоря за България, без изключение се радват, дето не са жени и също без изключение се жалват, като им се роди момиче, знам от моите синове. За мен лошият си е лош, независимо от пола.
153
3
 
5
 
! Отговори
една преди 8 месеца
До девширме, дето особено българката му е виновната - кой е сводник, кой върти търговия с наркотици и зарибява децата ни, кой върти далавери като Хр. Бисеров напр. дето го забравихме със стотиците милиони евро, кой оправдава в съда явни престъпници, кой преттттттрепа сума ти народ по пътищата пиян или без книжка, кой трррребе баби за двайсет лв, не се оправдавай с етнос, пак са мъже няма да има място да пиша. В огромната си част мъже, женомразецо! Може тук - там да има и някоя по изключение.
152
5
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
това недоразумение до кога ще се мотае в политиката заради заплатата и пенсиятатова е позор за тези които гласуват за него
151
6
 
8
 
! Отговори
Девширме - 21 век преди 8 месеца
Българинът и, особено, българката забравиха мъките на своите предци, принудени да дават децата си за еничари, заплащайки т.н. кръвен данък за падишаха. Използването на инцидента със света Дебора Заралийска се използва за пробутването на Истанбулската конвенция. Тогава Българан и Българана ще познаят още по-голяма мъка - да дават чеда дори не за еничари, а за търговия с органи или за забавления на педофили, сключили еднополов брак.