Радев от Шипка: 3 март е червената линия на нашето търпение

"Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята"
Обновена: 19 авг 2023 11:57 | 19 авг 2023 11:45, Камелия Цветанова
392
Радев от Шипка: 3 март е червената линия на нашето търпение
Снимка: БГНЕС

Тържествена церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея се състои в подножието на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Честванията са под патронажа на президента Румен Радев.

Държавният глава произнесе тържествено слово по случай годишнината.

Още по темата

"Вече век и половина възкръснала България е на картата на Европа. Всички ние тук на върха, милионите граждани на Републиката сме българи и европейци по рождение, история и култура. Онези, които никога не идват на Шипка, вярват, че да си европеец означава да се отречеш от това да бъдеш българин. Това е саморазрушителен комплекс. Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иноризираш родолюбието", каза президентът, цитиран от БНТ.

Той заяви, че няма да допуснат онези, които винаги липсват на върха да "ни натрапят епопия на зачеркнатите", да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят как да изхвърлят Вазов от учебниците.

"Днес казваме стига. 3 март е червената линия на нашето търпение", каза той и беше бурно аплодиран от събралото се множество, което започна да скандира "3-и март".

След "епопеята на забравените" няма да допуснем онези, които винаги липсват на върха да ни натрапят "епопея на зачеркнатите", да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят как през годините да изхвърлят Вазов от учебниците".

"Европейска България има бъдеще само когато сложим край на политическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението. Което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийско ни трябва, а единение около държавността", заяви президентът и продължи:

"Днес казваме "НЕ" на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност, а политиката е конкурс по сервилност. Казваме "НЕ" на опитите за разграждане на държавността с превземането на институциите за користни политически и икономически цели. Днес слагаме край на обратното броене на разпада и заявяваме, че България ще пребъде", заяви още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: шипкарадев3 март
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
по времето на комунизма 3ти март беше забранен, откога на дъртите *** им е дожаляло за 3ти март. ИЗЛАГАТЕ СЕ. копейката да се уточни дали е *** или не
308
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя руски агент инсталиран да сее раздори е български патриот колкото сръбския външен министър
307
21
 
12
 
! Отговори
Moon Child преди 8 месеца
Никой не мрази 3-ти март, а само потвърждаваме, че това не е български празник, защото България е била поделена на Княжество България и Източна Ромелия между Турция и Русия. Освобождение - друг път! Дори Тодор Живков знаеше, че това не е наш празник и нямаше тържества и/или манифестации. За какъв национален празник бълбукат русофилите? Аман от неграмотни и ограничени червени тролейбуси.
306
6
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Много антибългарска и...платена ****мет,мобилизирана да...плющи срещу националния ни празник и президента Радев. Блажени са...верующите,тяхно е...царството небесно.
305
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има човеци мразещи Трети март.Има човеци мразещи и майка си.
304
11
 
10
 
! Отговори
Anti-Radev преди 8 месеца
До Щирлиц --- Радев е безгласна буква. Орязаха му всички материални пълномощия и се превърна в рупор на съветските си възпитаници. Ония от НАТО, САЩ и ЕС не го базарят за слива. Нека си приказва. Никой не му пречи.
303
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гордея се че Радев е Президент на България .Всички други са б.о.к.лу.ци.
302
6
 
0
 
! Отговори
Duhlev преди 8 месеца
Духачите на снимката, сиреч брас-секцията духат, като за последно. Президентина да се сеща!
301
18
 
13
 
! Отговори
Йордан преди 8 месеца
Червената линия на моето търпение отдавна свърши. Радев да се маха.
300
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
1000% подкрепям президента, изключително стойностен и точен в оценката си ДЪРЖАВНИК! Новите комунисти от ППДБ++ искат да ни вкарат в амнезия и изведнъж да ни кажат че не сме българи, да ни обезличат, те са просто една пионка в глобалното движение на лявата перверзия която заличава САЩ и запада като цяло....Късметлии сме с президент като РАДЕВ!
299
13
 
11
 
! Отговори
КОЙ МИ С.А В ГАЩИТЕ? преди 8 месеца
...ПИЛОТ, НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ... ПАРДОН - СЕЛЯНИН ОТ СЛАВЯНОВО
298
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
323 Долуписалият повдига един много важен въпрос - Докога ще подминаваме истинският ни национален празник, денят в който водени от апостолите българите се надигнаха срещу султана - 20 април 1876 г. Априлското въстание е нашата национална революция! 20 април е най-достойният ден в новата българската история, защото българите се надигнаха за своята свобода!
297
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо гърци и сърби не са направили 14 септември (Одрински мирен договор между Русия и Турция) за техен национален празник.????? Техните нациналнални празници са датите на които са избухнали техните въстания срещу Османската империя.
296
9
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Долу 3 ти март, долу Радев.6 ти септември е обединяващият празник Вън Радев и руските окупатори.РАДЕВ КАТ ПЪЙРДИТ И СЕ СТРЯСКА НА СЪН И ВЛИЗА ПОД ЛЕГЛОТО ДА СЕРЕТ ТАЙНО.ПРЕДАВА МИРИЗЛИВИ СЪОБЩЕНИЯ ДО ПУЙТКИН
295
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Пян_Гъ - а знаеш ли защо ни "освобождава" Русия? Защото ако не са го направили те, до две години щяха да са го направили австрийците. А при такова развитие с европейските имперски амбиции на царя щеше да е свършено.
294
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе евроатлантиците да ви питам, днес колко пъти сменихте пола, кажете си, кво толкова нали това са ценностите които защитавате
293
11
 
13
 
! Отговори
КОЙ МИ С.А В ГАЩИТЕ? преди 8 месеца
БИЛ СМЕЛ, РЕШИТЕЛЕН, ПИЛОТ, НАТОВЕЦ, ГЕНЕРАЛ, БЛЯ БЛЯ - СЕЛЯНИН ОТ КРУШОВЕЦ ПОСОЧЕН ОТ ГЕН. ОТ РУСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ОТГОВАРЯЩ ЗА БЪЛГАРИЯ, РЕШЕТНИКООВ И ТОЗИ НАШ ПРЕЗИДЕНТ СЕ ЗНАЕШЕ ОТ ПЪРВАТА МИНУТА, ЧЕ Е 100 % РУСКИ АГЕНТ ! И ЗАЩО ГО ИЗБИРАХТЕ ДВА ПЪТИ? И ЦЕЦКА И ПРОФЕСОРА ЩЯХА ДА СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ОТ ТОА!
292
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Само неудачници с робско самосъзнание могат да мразят 3 март" ... а с какво самосъзнание са неудачниците, които развяват чужди знамена на националния си празник?
291
9
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 месеца
"Защо на Шипка няма украински ,финландски и румънски знамена ?????" Защото са били няколко стотин човека (или малко повече) и защото ни освобождава Русия, а не несъществуващата Украйна, новоизмислената Румъния или Финландия. Разбра ли защо? Имало е и 1 японец. Искаш ли и японската знаме? Аман от функционална неграмотни.
290
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако 3 март ще е празник на който ще се веят руски знамена и ще се замерят български министър-председатели със снежни топки задето не играят по свирката на Москва ,такъв празник ми не трябва..