Радев от Шипка: 3 март е червената линия на нашето търпение

"Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята"
Обновена: 19 авг 2023 11:57 | 19 авг 2023 11:45, Камелия Цветанова
392
Радев от Шипка: 3 март е червената линия на нашето търпение
Снимка: БГНЕС

Тържествена церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея се състои в подножието на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Честванията са под патронажа на президента Румен Радев.

Държавният глава произнесе тържествено слово по случай годишнината.

Още по темата

"Вече век и половина възкръснала България е на картата на Европа. Всички ние тук на върха, милионите граждани на Републиката сме българи и европейци по рождение, история и култура. Онези, които никога не идват на Шипка, вярват, че да си европеец означава да се отречеш от това да бъдеш българин. Това е саморазрушителен комплекс. Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иноризираш родолюбието", каза президентът, цитиран от БНТ.

Той заяви, че няма да допуснат онези, които винаги липсват на върха да "ни натрапят епопия на зачеркнатите", да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят как да изхвърлят Вазов от учебниците.

"Днес казваме стига. 3 март е червената линия на нашето търпение", каза той и беше бурно аплодиран от събралото се множество, което започна да скандира "3-и март".

След "епопеята на забравените" няма да допуснем онези, които винаги липсват на върха да ни натрапят "епопея на зачеркнатите", да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят как през годините да изхвърлят Вазов от учебниците".

"Европейска България има бъдеще само когато сложим край на политическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението. Което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийско ни трябва, а единение около държавността", заяви президентът и продължи:

"Днес казваме "НЕ" на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност, а политиката е конкурс по сервилност. Казваме "НЕ" на опитите за разграждане на държавността с превземането на институциите за користни политически и икономически цели. Днес слагаме край на обратното броене на разпада и заявяваме, че България ще пребъде", заяви още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: шипкарадев3 март
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
9
 
10
 
! Отговори
КАП. ПЕТКО ВОЙВОДА преди 8 месеца
ЗАЩО ДА ОБИЧАМЕ 3 МАРТ? ЗАЩОТО РУСИЯ НИ ГО Е ЗАВРЯЛА ДЪЛБОКО НА ТАЗИ ДАТА ЛИ?
288
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Българин - прав му път на президента, щом даже и ти признаваш, че е пътник.
287
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само неудачници с робско самосъзнание могат да мразят 3 март
286
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И един друг политически труп си сплотява електората на исторически връх в същата част на планината. И нейният електорат кажи-речи остана колкото се събира на върха. И тя има точно толков общо с историята на Бузлуджа, колкото ти с Шипка...
285
7
 
8
 
! Отговори
атлантик=комунист преди 8 месеца
Евроатлантизма е секта, стойте далеч
284
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо на Шипка няма украински ,финландски и румънски знамена ?????
283
7
 
6
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 8 месеца
До Долу Радеффф 305 Кой да го махне ? Това е наша работа, на избирателите. Два пъти настъпихме мотиката.
282
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има книга Измамата Сан-Стефано. Но кой чете в днешно време. Базира се на публично достъпните дневници на граф Игнатиев.
281
6
 
17
 
! Отговори
Радев е комунист, преди 8 месеца
лансиран от Кремъл, за да смучат руските компании от България до безкрайност. Така България финансира Москва и войната в Украйна.
280
8
 
8
 
! Отговори
Иван Вазов преди 8 месеца
Ще си просна зеления чорап на лоста за коремни
279
8
 
9
 
! Отговори
Конституция преди 8 месеца
То Радев е и единственият политик на висок пост, който спазва Конституцията и законите, а точно престъпниците им го обвиняват в нарушаването им :D И САМО ТОЙ гледа БЪЛГАРСКИЯ интерес и опитва да го прокара сред чуждите, за разлика от останалите, които сляпо защитават чуждите интереси и директно изпълняват заповеди на чужди държави (казаха си го в записа). И на изток, и на запад, и на север, и на юг не ни мислят доброто, а гледат себе си. САМО НИЕ можем да гледаме за нас си.
278
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Правете партия с професор Витанов и други порядъчно българи и провеждайте нацията!!!!
277
10
 
14
 
! Отговори
До 257 преди 8 месеца
Божеее, толкова робска психика не е нормално . Сам а искаш Путин да ти нахлузи хомота . Затова ли милиони руснаци бягат на запад и не само те . Погледни къде се развитите държави и къде хората живеят нормално . Луд/а за връзване си . Марш към Русия да се радваш на джуджето . Ние сме свободни хора.
276
9
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 296 преди 8 месеца
До Анонимен 296 - "Радев едно говори, друго върши." ----- Радев може би е единственият действащ политик, който ПРАВИ това, което говори. Допускал е грешки, не тези, които му приписват обаче и ги оправя САМ. Хората не са глупави - именно за това е най-одобрявания политик. Всички останали-партии, политици и т.н. казват, обещават, даже се кълнат в нещо, а правят точно обратното. След това вкарват целия арсенал на манипулация и пропаганда да замажат. Гледай филма "V като Вендета"-доста актуален ;)
275
6
 
13
 
! Отговори
Рундьо преди 8 месеца
... има доста злоба между зъбите.
274
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"По делата им ще ги познаете". Радев едно говори, друго върши. Иначе хубава реч.
273
10
 
7
 
! Отговори
бай работник преди 8 месеца
Що да не клекнем на Шорош и да затрием цялата Българска история. Предполгам че ако не бяха Руснаци щяха да дойдат от някоя Американска фондация да ни спасят от Османците и да ни покажат топлата вода и демокрацията...
272
6
 
6
 
! Отговори
Не се напъвайте преди 8 месеца
Тр*лове на сглобкаджиите-не се напъвайте-ако много силно се напъва човек...нищо хубаво не излиза :D :D :D Всичките ви методи са ясни: 1. Отричай това, което Е; 2. Наричай нещата с ПРОТИВОПОЛОЖНИТЕ имена (войната-мир, узурпирането на власт-демокрация, разграждането и овладяването-реформа и т.н.); 3. За каквото и да те хванат на тясно, говори за Русия; 4. Носи от 100 кладенеца вода; 5. Измисляй си; 6. Повтаряй напоително навсякъде. Е, Българите не се връзват и мислят това, което изказа Президентът
271
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'' Радев от Шипка '' .......................................... много отдавна обяснявам, че България ще се освободи от комунизма, едва когато младите дойдат на власт ... тези които са учили в Харвард, а не в москва. Сега това започва да се случва и хвърчат червени сълзи и сополи ... в това е цялата драма - поколението на Радев не искат да осъзнаят че живота им е минал напразно ... има го разбира се и фактoра руско посолство.
270
7
 
14
 
! Отговори
Румен коремното преди 8 месеца
Путин възхитен от Радев по начина който брани Руските интереси !