Нинова: Нито един социалист няма да подкрепи бърза промяна на Конституцията

Няма да позволим да се заличи 3 март, обещава лидерът на БСП
26 авг 2023 14:40, Красимир Ангелов
56
Нинова: Нито един социалист няма да подкрепи бърза промяна на Конституцията
Снимка: БГНЕС

"Искам днес да ви дам гаранции, че когато се опре в парламента до гласовете на БСП за бързата процедура за промяна на Конституцията, няма да се случи. Управляващите няма да получат нито един глас на социалист – депутат. Няма да се съгласим хора с двойно гражданство да ни управляват, а 3 март да бъде заличен като национален празник, както и да се направи псевдореформа в съдебната система. Ще срещнат най-силния отпор от БСП". Това заяви в местността Жабокрек, под Рилския манастир, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя участва в традиционния събор на социалистите от Кюстендилско и Благоевградско, където в края на август се отбелязва годишнина от акцията на партизаните от Рило-Пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

"Събираме се на това място, за да отдадем почит на антифашистите, дали живота си в борбата срещу кафявата чума. Но днес ситуацията е по-различна от всички други, когато сме били заедно тук - тече процес на подмяна на българската история, на заличаване на българската памет. Днешното поколение не знае що е българщина, що е родина, що е история и що е героичен български народ", каза пред събралите се социалисти Нинова.

"Ние категорично се противопоставяме на премахването на Паметника на Съветската армия. Знаете, че подменихме с наши средства счупената плоча, но това не спря онези партии, които не можейки да предложат бъдеще на народа си, го разделят и изправят едни срещу други, на база на миналото. Този процес получи своята кулминация в циничното предложение да бъде сменен националният празник 3 март", посочи още Нинова. В словото си тя изтъкна, че БСП е единствената партия, която е с история, идеология и със структури, и която може да се противопостави на този процес.

Партиите, които наричат себе си десни и евроатлантически, са представяни от деца и внуци на комунисти. Отказват се от бащи и майки, хулят семействата си. Човек, който може да се откаже от родителите си без срам, ще се откаже и от родината си, каза лидерът на социалистите.

Тя посочи, че "уж с цел промяна", в България се е върнал мутренският модел на управление на Борисов, "заедно с препирането и връщането му във властта".

Не сме се борили седем години с този модел, за да се предадем сега, каза още Нинова. "Няма да се предадем срещу новата власт – стара, но добавена с "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Излъгаха хиляди надежди за промяна, за да направят подмяна. "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт" са закрити, започнаха показните разстрели по улиците. Всеки ден мигранти. Инфлацията върви нагоре, горивата растат. В това правителство няма нищо европейско, нищо народно, защото ако първите правителства на Борисов бяха корупционни, тези са антинародни, заяви от трибуната Нинова.

Тя призова симпатизантите си да не губят вяра и надежда, че това може да бъде променено и посочи, че то може да се случи през местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Никой няма да те пита тебе, миризлива комунистическа мисирка! Ти си пълен бо-л-к!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нито един от 20-тина останали социалисти в БГ? На кого му пука.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дедовците на днешните десни са били агенти на ДС и партийни първенци, внуците са първенци на евроатлантизма. Винаги "В крак с времето". Винаги с властта, с Големия брат. Генът им е такъв.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Народът е много прос и се самоунищожава. Иска леви политики от десни либертарианци. Избира десни и ги обвинява в десни грехове. Все едно да пуснеш вълка в кошарата и да се оплакваш, че ти е изял агънцата. Да намериш и пуснеш друг вълк, от друга глутница, за да опиташ дали пък той не е един "Добър вълк Лупи". Не е. Ще търсим друг добър вълк. Трябва да го намерим - това е нашия проблем на народа. Не намираме добрия вълк, който да ни пази стадото. Да изберем куче ли? Не, не, ще търсим Добрия вълк.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гласувайте за десните фашисти и продължавайте да се оплаквате.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕРБСП
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕРБ И БСП Е ЕДНО И СЪЩО
39
2
 
5
 
! Отговори
Вън преди 8 месеца
Бегай у руша!
38
5
 
10
 
! Отговори
В близкото бъдеще! преди 8 месеца
След края на войната в Украйна никой няма да се съобразява с мнението на Нинова и нейните социалисти, защото всичките тия "социално загрижени патриоти" ще бъдат в нелегалност, спасявайки се от ударите на закона....
37
2
 
3
 
! Отговори
хюго капет преди 8 месеца
*** няма ли да браните? Или мая ви превари
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На верните на БСП им плащат сметките към Топлофикация. Е така ги задържат
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нинова " тупа топката " , с умисъл за да удължи безвремието в Държавата. Хиляди напуснаха" дългата чакалня" и въпреки политическите спирачки на БСП , Възраждане . Младите хора в ЕС се борят достойно с живота. Тук на младите хора им минава времето в очакване тридесет години
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другарке ваши гласове не са и необходими. А врявата от кремълски спонсорираните партии е голяма, ще ви уволняват както е тръгнало
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БСП-антибългарска,проруска партия! Как няма да е за запазване паметника на съветската армия,нали тази армия докара и държа комунистите на власт над 4 десетилетия в България!
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Народът гласува за измамници, за десни бесни партии. Народът се мисли за десен, защото има голямо желание да забогатее по някакъв начин и да мачка другите. Но това не се случва. Излъганият народ от десните измамници се надява следващите десни да го направят богат. Те биха подкрепили и връщане на робството, защото ще се надяват и ще си вярват, че ще бъдат робовладелци. Но пак ще бъдат излъгани и ще станат роби - по закона, който те сами са гласували за връщане на робството.
31
5
 
9
 
! Отговори
Лакърдичко преди 8 месеца
Чекай да га видим! ... Маааа те таа га познаам - най-големата лъжкиня у Мездра баце!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ, САЩ, ама не отиват в САЩ да живеят и крадат.
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия,Русия,ама сина в САЩ,на почивка ходи в Гърция!
28
4
 
12
 
! Отговори
дъра дъра дъра преди 8 месеца
каза нинова и отиде да седне на софрата в ТКЗС_то . хепи енд
27
6
 
14
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 8 месеца
Абе *** , кой се интересува вашето мнение . Отивайте в русия , северна корея , куба , венецуела , там може и да ви забележат , в България сте едно НИЩО .