Денков: Завеждам дело срещу тези, които говорят за "хранилката на "Лукойл"

Приписват ми думи, които не съм казвал, посочи премиерът
Обновена: 25 окт 2023 14:28 | 25 окт 2023 14:25, Стела Стоянова
159
Денков: Завеждам дело срещу тези, които говорят за "хранилката на "Лукойл"
Снимка БГНЕС, архив

“По отношение на приказките за хранилки и други доста по конкретни обвинения, отговорът е ясен - завеждам дело срещу хората, които твърдят тези неща. Вече съм го решил.” Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти в Министерския съвет.

“В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, която казвам е, че “Лукойл” са поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми от типа, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, всъщност е по-скоро дезинформация. Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания. Законите трябва да се спазват”, категоричен бе Денков, предава "24 часа"..

Още по темата
Припомняме, че депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев заяви, че министри и депутати са били на "хранилка" в "Лукойл".

"Хранилката на "Лукойл" се оказва много голяма! На нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Текстът, който виждате пред вас, гласи, в преходните и заключителните разпоредби, че от 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от "Лукойл". По 2,9 млн. лв. на ден. Ще има извънредно заседание в петък. На него ще си проличи кои ПГ са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е как в 3-4 поредни парламента „Лукойл“ успя да събере мнозинство", заяви Добрев вчера.

Въпросите за това колко пари очакваме премиерът обаче препрати към Министерството на финансите и агенция “Митници”. 

За Шенген Денков коментира, че има още действия, за да бъдем приети. Трябва да се работи упорито и системно в дипломацията, каза премиерът.

Вчера на всички срещи и в Австрия ясно обяснихме аргументите ни и срещу тях нямаше възражения. Канцлерът каза, че няма никакви политически претенции, има проблем със затворените граници, на които има проверки между Австрия и съседните страни, уточни Денков. Разговорът продължава утре и вдругиден в Брюксел, когато има Европейски съвет, добави Денков. За 7 блок започва процесът, с който се структурира компанията, тя се финансира, която ще осъществи строителството, срокът е до 2033 г. Това са сериозни усилия, средства, реалната работа започва с това решение, каза още Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
МилицунерРобокоп преди 6 месеца
81 ЕПА ходете да метате павета аз почнах работа в жандармерията точно от тия чИнгета съм къде пазят на протестите елате да ви се отбиеме.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този е толкова розен, че с лекота може да бъде шедьовър в модерното изкуство.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно хранилката е голяма след като мишока Денков пищи.
76
4
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Според мен тия са хората на путин - които искат да унищожат всичко в бьлгария за да сме на колене пред русия , което вече стана Даже ни скараха с всички - с унгария , сьрбия , македонияБраво маладци в кавички
75
2
 
6
 
! Отговори
НПО преди 6 месеца
Протести, протести ще има ли на паветата срещу Пеевски и Борисов?
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 6556 Бойко на времето се хвалеше с Хемус - сега пари няма, и път няма ............ няма, щото оная дърта чанта, министърката на зеленочорапестия ги открадна. Факт.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Ох, ох, ох, щипътма по срамнитемичастиимигискубят, моля другарко,ЩЕГИ СЪДЯЯЯЯ И ЩЕ КАЖАНА ВСИЧКИИИИ..."""".....ЩОТО НЕМА КВО ДРУГО ДА КАЖА""" - Цитат от "Кафяви ***"
72
1
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 6 месеца
Изпраха целият герб , срещу който лаеха *2 г , обаче били честниВярвам ви ама надалиХляба поевтиня , милионите дето крадял герб , потекоха , заплатите вече са европейски и сме в шенгенИ нито патрон за украйна нали
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков, уволнете онова зеленочорапесто нищожество! Цяла България ще ви благодари!
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
''НЕ СЪМ КАЗВАЛ''!Дали Кирчо или ти , все същото е !Защо Прос100Кирчо прави САМОСТОЯТЕЛНИ АКЦИИ ?
69
4
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 6 месеца
Денков абе що избягаха и палестинците от сирия - я ни кажиПьк после води дела
68
1
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Разграничавайте свободата на словото от клевета. Щом смятате, че това, което казвате е истина ще спечелите в съда, но ако лъжете ще понесе те отговорност като всеки друг.
67
1
 
5
 
! Отговори
6556 преди 6 месеца
Денков, не се хвали с нещо в бъдеще време. Бойко на времето се хвалеше с Хемус - сега пари няма, и път няма. Фандъкова прави 800 метра от Ломско шосе в ливадите права отсечка 2 ГОДИНИ - мъчи хората с дупки, задръствания а сега шосето е на "Дунавски вълни" - Това е ГЕРП, това сте и вие от ПП-ДБ, защото шефа ви е един и същ - Делян Пеефски се казва!
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До да питам: Днес сглобкаджиите нещо подариха ли нещо на укрите? --------------- тц, има само едно дилдо и го пазят за тебе.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вчера гледах едно видео в нета, в което се подиграваха на кандидат кметицата, че била от ромски произход. Не можах да повярвам! Наглеците са толкова озверели от уплаха, че са се фашисизирали.
64
3
 
5
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 6 месеца
Стар съм вече но за кирчовците и демократите от ДБ съм го вдигнал самолета и ги пердашиме с колегата Пеефски докато мърдат!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен Г-н Премиер , защо Германия си отваря въглищите централи ............... това в некой *** вестник ли го прочете?
62
2
 
8
 
! Отговори
да питам: преди 6 месеца
Днес сглобкаджиите нещо подариха ли нещо на укрите? Оня продажник тагаренко подари ли някому нещо от армията, за която една пушка не е донесъл ? Оня женския "мъж" Денков изпълни ли дневните опорки на Галя от козяка ? Христо Иванов приключи ли със съдебната реформа, щото гледам баце е оправдан за мацката и сина му в барцелона ? Асена Василева колко милиарда дълг взе днес да зароби България? Все хубави работи с тия продажни мекерета, случайници, шарлатани, сглобени от жаждата им за власт!
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя бих го нахранил както сержанта нахрани редник Пайл във филмът на Кубрик: Пълно бойно снаражение.
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Г-н Премиер , защо Германия си отваря въглищите централи , а ние ги затваряме ? Защо сме в ЕС а минималната ни заплате е като в Африка , защо в целия ЕС храните са поне 20-30% по евтини , защо в Гърция дават помощи за тока на абсолютно всеки , защо в Кипър дават 50 000 евро за първи дом на лмади семейства , защо Франция не затвори нито един блок от ядрените централи , защо Полша, Унгария , Чехия не си затвориха заводите , защо Румъния има 3 пъти по висок стандарт , а ?