Денков: Завеждам дело срещу тези, които говорят за "хранилката на "Лукойл"

Приписват ми думи, които не съм казвал, посочи премиерът
Обновена: 25 окт 2023 14:28 | 25 окт 2023 14:25, Стела Стоянова
159
Денков: Завеждам дело срещу тези, които говорят за "хранилката на "Лукойл"
Снимка БГНЕС, архив

“По отношение на приказките за хранилки и други доста по конкретни обвинения, отговорът е ясен - завеждам дело срещу хората, които твърдят тези неща. Вече съм го решил.” Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти в Министерския съвет.

“В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, която казвам е, че “Лукойл” са поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми от типа, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, всъщност е по-скоро дезинформация. Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания. Законите трябва да се спазват”, категоричен бе Денков, предава "24 часа"..

Още по темата
Припомняме, че депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев заяви, че министри и депутати са били на "хранилка" в "Лукойл".

"Хранилката на "Лукойл" се оказва много голяма! На нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Текстът, който виждате пред вас, гласи, в преходните и заключителните разпоредби, че от 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от "Лукойл". По 2,9 млн. лв. на ден. Ще има извънредно заседание в петък. На него ще си проличи кои ПГ са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е как в 3-4 поредни парламента „Лукойл“ успя да събере мнозинство", заяви Добрев вчера.

Въпросите за това колко пари очакваме премиерът обаче препрати към Министерството на финансите и агенция “Митници”. 

За Шенген Денков коментира, че има още действия, за да бъдем приети. Трябва да се работи упорито и системно в дипломацията, каза премиерът.

Вчера на всички срещи и в Австрия ясно обяснихме аргументите ни и срещу тях нямаше възражения. Канцлерът каза, че няма никакви политически претенции, има проблем със затворените граници, на които има проверки между Австрия и съседните страни, уточни Денков. Разговорът продължава утре и вдругиден в Брюксел, когато има Европейски съвет, добави Денков. За 7 блок започва процесът, с който се структурира компанията, тя се финансира, която ще осъществи строителството, срокът е до 2033 г. Това са сериозни усилия, средства, реалната работа започва с това решение, каза още Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
9
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 6 месеца
ПП, ДБ, ГЕРП и ДПС са една и съща фирма. ПП са по маркетинга и рекламата, ДПС са връзки с инвеститорите, ГЕРП са специалисти по усвояването и отчетността, ДБ са правен отдел! Баце е прокуриста, Пеефски е шеф на надзорния съвет. Кирчовците са изпълнителни директори. Денков е рекламно лице на компанията.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На тоя сигурно му викат в посолството лидъл ънсофистикейтед бастард.
57
3
 
9
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Смятам ако изрел иска да се разправи в газа ведньж завинаги - просто им пуска денков и сглобката
56
3
 
6
 
! Отговори
галя: преди 6 месеца
ИЗЯВЛЕНИЕ ДО: Цялата педерастирала зган, т.е. до избирателите на ПП и ДБ (слугите пеефскиму). Уважаеми дрогарки и дрогари, скъпи евро-леворезбари, моля вдигнете си курвуизиралите зад ници и в неделя гласувайте за единствения по-мъж от тримата фаворити за столицата - г-жа Ваня Григорова! П.С. От посолството!
55
2
 
4
 
! Отговори
Къса памет тъпашка преди 6 месеца
Преди 6 години един човек изведе половин София на улицата да протестира, сега е баш командирът.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До41 . А сети се защо . Германия е 90 милиона . Няма атомна централа / спряха я тази година/. Милиони частни доставчици на зелена енергия имат . Германия е Европа. България е с нисък продукт на населението. Работят повече в сивата икономика от колко на светло. Тя не е Фактор.
53
2
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Минавах преди -2 дни не видях един сириец , честно имаше само наши ора
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Барабар Петко /Денков/ сО мъжята !
51
10
 
4
 
! Отговори
TheKingOfTheOrange преди 6 месеца
По добре Пеевски да оправлява отколкото гнусни комунисти и рус0р0би
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иде зима, иде студ, тоз мишок ще плаче в шок. Веднъж вече го биха в един подлез, явно не си е извел поука.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ужас..Минавал ли сте СКОРО от там , ...същото е , гъмжи !
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хрантутник бягаи на село
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като почнал ! Очаквам дела срещу хората които затвориха блоковете на АЕЦ , на хората които подариха златото , на хората които раздадоха концесиите м на хората които заградиха със сини зони все едно име бащения , на хората които въведоха здравната каса , на хората които въведоха ЕРП, на хората които унищожиха цялото производство , на гората които убиха 3 милиона българи , на хората които крадоха от поръчки , магистрали ,и какво ли още не .Започвай и не спирай !
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БахтиПозора... Що , нали сега са ''атлантиците'' на власт които ИЗБИРАТЕ , тик-Ви-Те и шаралататаните , под ръководството на Пеевски .
45
1
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Брате щом палестинците от сирия избягаха до един оттук смятайПомните ли какво беше на халите ,цум , женският
44
2
 
3
 
! Отговори
Форс преди 6 месеца
Трябва да бъдат дадени на съд и другите слагачи на Галя от посолството
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руския слугинаж в БГ му лепват тези думи на очилаткото, сакън рашките да не плащат данъци в БГ, почват да се изнервят северноизточните монголци :)))
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До13. Обясниха ти ясно. Лукойл е давал подкупи за да не плаща данъци по българското законодателство . И когато е давал подкупчета. Лукойл си е представял че СПОКОЙСТВИЕТО му е осигурено в България. Да но условията се промениха и шашмата лъсна. Владимир Некрасов умря и остави нещата в мрак. Денков е прав , че трябва да ги съди за лъжите. Сега тия руски. К е л е ши реват.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гусин Премиер /временен/ , защо Германия си търгува с Русия , а за нас не може ?
40
5
 
2
 
! Отговори
БахтиПозора преди 6 месеца
34 Ами да Българския Хамас ни управлява от 44та