Заместник генералният секретар на НАТО Джоана на посещение у нас

Ще посети многонационалната бойна група на алианса
10 ное 2023 07:00, Елка Василева
79
Заместник генералният секретар на НАТО Джоана на посещение у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Постоянните представители на страните членки на НАТО и заместник генералният секретар Мирча Джоана ще посетят днес многонационалната бойна група на НАТО, която ще демонстрира оперативни способности за водене на отбранителна операция, на учебния полигон „Ново село“ в рамките на учението Iron Strike - 2023. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Действията на военнослужещите ще бъдат наблюдавани и от министър-председателя Николай Денков, министъра на отбраната Тодор Тагарев, посланиците на държавите, които участват със свои военни формирования в многонационалната бойна група, председатели на парламентарните комисии и парламентарни групи. Демонстрацията ще наблюдават още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на отбраната и на външните работи Атанас Запрянов и Елена Шекерлетова, съветникът по външна политика и политика за сигурност към политическия кабинет на министър-председателя Драгомир Заков, както и висши офицери от Българската армия и от структури на НАТО.

Учението се осъществява в изпълнение на плановете за подготовка на многонационалната бойна група, създадена в съответствие с мерките за усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от източния фланг на алианса.

Ще продължим да защитаваме съюзниците си на Черно море - Румъния, България и Турция, заяви заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за БТА. В навечерието на визитата си той благодари на България за това, което прави в рамките на НАТО. “България играе много важна роля. Тя е страна с великолепно геополитическо разположение, съседна на много важни региони на Черно море и на Балканите. Много е близо и до Средиземноморието и Близкия изток. Приносът на България е много последователен”, отбеляза Джоана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Южна Донецка посока. Времевски сектор. Тук всичко е същото. Продължават позиционните битки и взаимните атаки с дронове камикадзе. Работи и артилерия. Старобелска посока. Купянски район. Продължават ожесточени боеве в северните покрайнини на Синковка, както и в горските насаждения близо до Петропавловка. Няма големи промени на фронтовата линия.
35
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Понеже русофилите още живеят по времето от ,,Руско-турската война", и усещанията им за водене на бойни действия да от тогава . Задават глуповати въпроси Наблюдават от ханчето придвижването на бойните единици и цъкат .Дали да се освобождаваме или да си я караме по старо.Леб има.Винце се намира А балъци има.
34
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
Като цяло ситуацията директно показва прехода на зомбакнацистишена към втората фаза от плана на операцията за преминаване на Днепър. Това се доказва не само от предмостието в Кринок... Зомбитата на киевската хунта продължават да атакуват западно от Криноки, недалеч от жп моста. Зомбакнацистишена се опита да напредне по-на юг - в посока Песчановка и Подстепное. Зомбитата са открити и съответно покрити от артилерията на ВС на РФ. Загубите на зомбираната по натовски стандарт биомаса в този район са големи, но киевският наркокартел няма да спре, тъй като е намерил относително слабо място на ВС на
33
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Херсонска посока. Зомбитата на киевската хунта все още държат позиции в Кринок. Освен това зомбита на киевският наркокартел дори се опитаха да настъпят на юг и югозапад от Кринок. Важен нов елемент беше използването на хеликоптер от киевскиата хунта в района на Кринок, който действайки в района на рускто крайбрежие, изстреля неуправляеми ракети и отлетя обратно. Подобна дръзка тактика на зомбакнацистишените беше забелязана по-рано при Работино: зомбитата използват хеликоптери на изключително ниска височина, за да атакуват руските позиции.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Донецка посока. Авдеевски участък. Позиционните боеве около Авдеевка продължават. На северния фланг зомбитата на киевският наркокартел атакуват позиции, наскоро заети от ВС на РФ близо до Степовое (известно още като Петровское). На южния фланг основните събития се развиват на юг от Северново и самата Авдиевка. В югозападната част на Авдеевка все още има няколко сериозни укрепени райони на зомбираната по натовски стандарт биомаса, които пречат на придвижването на ВС на РФ от тази посока.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ отново заплашват Русия. Този път американците обърнаха хищния си поглед към Арктик СПГ 2. Историята със "Северен поток" може да се повтари. Съединените щати анонсираха нова терористична атака (акт на индустриален тероризъм): На 8 ноември 2023 г. помощник-държавният секретар на САЩ по енергийните ресурси Джефри Пиат каза: "Съединените щати се стремят да прекратят съществуването на руския Арктик СПГ 2. Нашата цел е да убием този проект."
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Соледарско направление. Артемовски участък. На южния фланг на Артемовск частите на ВС на РФ продължават да нанасят контраатакуващи удари в района на Клещеевка. Руските бойци успяха да се закрепят в източната част на унищоженото село, но няма смисъл да го задържат. Основната точка в този район е тактическа височина точно на запад от самата Клещеевка. Няма да е лесно да се превземе. На северния фланг ВС на РФ продължават да напредват към Богдановка.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китайските медии обсъждат възможен преврат в Украйна. Статиите пишат, че Буданов тайно се е срещал с представители на Сената на САЩ. Твърди се, че на срещата е обсъден въпросът за отстраняването на Зеленски поради решението му да отмени изборите. В същото време искат да поставят Буданов на негово място.
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е официалната версия за визитата на високопоставения човек от НАТО в България.Неофициалната е за ,,набиране на канчетата"..Напоследък един балкански герой самонадеяно вдига градуса на напрежението.Хвърля пак района в политическа криза.Макър да беше помилван и изпран.Не разбра , че с американците шега не бива.
27
12
 
3
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Българите сме с НАТО, ЕС и Украйна... добре дошъл
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е? Кога шъ влизаме в битката и с кого? ;)
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е бюджета на Германия за следващата година се режат всички разходи за живот, но затова пък рязко се увеличават разходите за смърт.Намяват се разходите в сферата на ибразованието, здравеопазването, социалното подопмаагане, .... но за смъртттт се увеличават рязко. Това е резултат от "Умните " действия на "елитите".
24
2
 
8
 
! Отговори
Ппдбгербдпс преди 6 месеца
Много измъчен ми изглежда тоя, да не е алкохолизиран американец?
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имаше един командос в Игри на волята, който не можеше да плува....за какво си говорим изобщто :)))
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Току-що по БНТ говореха за това, че в единствената в страната специализирана болница за деца НИКОГА не е имало апаратура за образна диагностика, никога не е имало скенер. От идването на новото ръководство през 2021 г. досега все още не са се намерили добра воля и пари да има. Междувременно разни лобита искаха строеж на нови сгради.... За какво се харчи в държавата: в последно време виждаме огромни разходи НЕ за живот, а за смърттт
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гатьо- аз съм командос и не мога да плувам, смех в залата за пловдивския селянин :)))
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако са като Гатьо баретите, дето не могат да плуват, да не се надява много румънеца...хахахахаха :)))
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НАТО ВЪН
18
1
 
8
 
! Отговори
Къф шеф си бе преди 6 месеца
каскет
17
10
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 6 месеца
Тия нещастници не си виждат посредствените си способности и не спират да създават напрежение в Европа! Събудиха руската мечка през 2014 година с Майдана в Киев и сега треперят на къде ще тръгне!