Как от свинщината, наречена Торта на победата, ще изскочи Радев

Тя бе изядена в името на компромиса
Обновена: 22 дек 2023 18:29 | 22 дек 2023 11:12, Петър Бойчев
256
Как от свинщината, наречена Торта на победата, ще изскочи Радев
Снимка БГНЕС

Софийската десница се задави здраво на новогодишното партийно парти. Тортата, украсена с ръце, глави и крака на мъже, жени и деца, и изядена с кеф и щастливи усмивки от стореното велико дело, може да бъде наречена по един-единствен начин – пълна свинщина. Свинщина, която изритва на преден план въпроси, които мен лично силно ме притесняват.

Още по темата
Живял съм 30 години във време, което наричахме по различен начин – комунизъм, социализъм, зрял, врял, развит и прочие обвивки на нещо, което не искам да се повтаря. Ако не беше дошъл 10 ноември, независимо дали е револция или дворцов преврат, и Желю Желев не беше премахнал софийското жителство, щях да съм още даскал в Жълти бряг. Пред пенсия, с надежда да остана като възпитател. И не ми казвайте какво му е да си учител. Видях какво е. И още си плюя в пазвата като си спомня. Имах два шанса за бягство – Кремиковци или конкурс за "Работническо дело". За първото нямах дупе, за второто възможности.      

За тези 30 плюс 30 години видях немалко, но не мога да избягам от един тип хора. Те строяха комунизма и се кълняха в СССР, и громяха и проклинаха гнилия капитализъм. И се хранеха хубаво от това. Сега същите рушат комунизма, кълнат се в САЩ и евроатлантизма, и пак доволно захлебват.

Тези същите ядоха и тортата с глави, крака и ръце.

На този паметник не му беше там мястото. Не съм сигурен дали даже е за музея. Стана вече ясно, че е заповядан, начертан и вдигнат под прякото ръководство на Кремъл. Това призна и се отказа от творението си един авторите му, големият български склуптор Любомир Далчев. Този паметник с руски шпагин не беше антифашистки. И не се крийте под удобния шинел. Той беше създаден за възхвала на великия Съветски съюз.

И моят дядо е участвал в последната фаза на войната. Но по никакъв начин не усещам паметта за него в този монумент. Поне никой за 30-те години живот в комунизма не ми казвал, че е в чест и на дядо ми. Да не говорим, че в онези години, ако някой кажеше, че това е антифашистки, а не паметник на Съветската армия, щеше да си има сериозни неприятности. Някой от партийните другари да го отрече?

Но въпреки това, пирът с тържествената торта, е свинщина. Демократите, дъвчещи парчетата с крака и ръце, ми заприличаха на партизани след обир на мандра, за пръв усетили сладостта на беззаконието. И после, като взеха, видяхме какво стана с идеалите.

Свинщина, факт. Сега да видим оправданието, което е пределно ясно. Не е естетично, но компромисът се прави в името на евроатлантизма, бюджета, конституцията и да не се върне Радев на власт със служебно правителство.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: тортарадевсвинщина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
14
 
4
 
! Отговори
Директно пуснахте преди 4 месеца
Копейка да ви пише статиите . Забравяте за факта че над 80 % от българите представени от партиите които са зад събарянето на *** го удобряват? Руското влияние в БГ ли упраелява медиите тук ?
174
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тортите явно са провокация! Можеха да си ги изпапкат и без медии и снимки! А може да са имали разстройство след това! Но това вече не знаем!
173
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пази боже слепо да прогледа! Що не си остана даскал на село? Сега си объркан исторически провинциалист! Май и ти си пял на манифестации "Шумете дебри и Балкани"! Наблюдавал си другарите отстрани демек! Айде,бе! Търсиш лична индулгенция ли,какво ли?
172
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мене ми напомня за ония безвкусни подаръци, когато някой ще се жени/омъжва.. То не са чаши с гърди, стиптизьори/ки, наргилета с фалоси и всякакви безумия. Едното може и да е леко пошло, но поне иглежда доста по-добре. А на тортата долу в ляво някой си е играл да сложи шлема на Iron Man! Ония от Дисни знаят ли, че им се гаврят така с творението за няколко милиарда $$? Защото... Мики Маус приема плащания и в левове. Сега остава да си прибера парите.. По закон са си техни. Доста скъпа "торта"..
171
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
като се хванаха на хорото, с злото дупедатите ще играят до край,а като дойде време да си плащат ще ревнат на умряло защото ще им вземат повече отколкото са получили..
170
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А , тортата на Първанов с опълченците на Шипка забравихте ли...??! Или повече ви боли като ядат съветския паметник , гиди предатели русофилски !
169
6
 
10
 
! Отговори
--- преди 4 месеца
Трябваше и хамавия бай дрън да е връз тортата ви Канибали .Хубав пример давате на децата и внуците си.
168
12
 
7
 
! Отговори
Пресоляване преди 4 месеца
По спокойно руски проксита. Все пак това е торта,все пак са *** метални фигури, нали....та вие не дадохте дори и една сълза за отрязаните глави на евреите, даже едва ли не защитихте терористите, като сравните тяхното варварство със защитата на евреите от бъдещи атаки. а сега оревахте Интернет за торта .....айде стига.....
167
5
 
6
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Аз пък съм от пограничен град и ме е яд, че са махнали откритите листове и сега цялата палач се изсипва тук в търсене на препитание.
166
6
 
22
 
! Отговори
Непозната преди 4 месеца
Не знам чия болна глава е родила идеята за тази торта, но този, който я е измислил и тези, които го организираха и се почерпиха, приличат по-скоро на п*сихопати.
165
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ега ви преседне тортата , то бива бива , но явно още копаем дъното ...
164
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди години реваха, реваха за мавзолея, щото им пречел. А можеше да се използва - беше климатизиран и вместо галерията отсреща да се чуди къде да си държи картините, щото й тече покрива например, можеше да е хранилище. Сега бутнахте паметника и "по европейски" ще си построите някоя многоетажна грозотия за милиони насред градинката. Или мол. Защото в София умират да строят по паркове и градинки. Затова и ПСА трябваше да остане, за да пречи на ламтутниците да ос...т всяко зелено кътче в града.
163
1
 
13
 
! Отговори
Браво на автора! преди 4 месеца
Н епрокопсахме от синове и внужи на номенклатурата , които сега са видни евро-атлантици. Факт мършави предатели и гладни бедняци са като прадядовците си са. Името си може да смениш но родовата обремененост не!
162
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е гавра, извращение. Дано някой ден това да се върне тъпкано на тези, които са го поръчали. Още по-жалко е за изпълнителите.
161
4
 
16
 
! Отговори
Тон преди 4 месеца
Марокански скакълци ,нищо не са създали, но затова грабят,продават,унищожават!
160
5
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
В сутрешния блок Цънцарова закова Пекинеза с въпрос - вие какво хапнахте от тортата,ръчичка ,главичка.....и пекинеза изгуби дар слово.
159
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кво станЪ с Петре Стоянович ?За какво се кахъри още , нали имаме вече БА-НА-НИ , ФЪФ Бг ?
158
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия управници Бате , надминаха ислямска държава , нищо не са построили , само събарят !!
157
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чак пък свинщинаа.Нека не издребняваме.За М.О.Ч.А. е болката.
156
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На тоя с флекса , дали ще му стигнат ''многото'' пари от флексуването , за лечение ?