Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 4 месеца
Театър! Обявете мобилизация и изпратете българската армия на фронта
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Академик Сплинтър да отива в канала.Този като говори взе да си вярва,от както е той и компания станахме по-бедни , но щасливи.
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Целта е ,да подчинят прокуратурата и да вземат правата на президента
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека Австрия наложи още по-сериозно вето на жълтопаветна България, която не охранява границите на ЕС!
149
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Алчни лъжци и крадци, които съсипват държавата и народа!
148
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 4 месеца
Ами, България празнува. Имаме си редовно правителство. Дори и бюджети за 2024 г. си имаме. Но и пчели, и пчелари си имаме. Да са ни живи и здрави. За да ядем мед. Хайде марайне, майне, чак рак ла де. Може и с Чай шукарие да е. Поздрави за политическите ни лидери. МАРКОВ Е. Събрали се 100 пчелички за медец. Мамино Анче. Другото е за политиците ни.
147
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Събрали се сто пчелички. Кой те мамче Денков излъга ? Другото е от песента на МАРКОВ. Ред е на Габриел. Нея ще я ПЧЕЛАРИТЕ. Тя нека си говори за Шенген и еврозоната, но пчеларите си правят сметките. А и си познават пчеличките. Те не са от политиците, но пък са си от истинските българите. Какъвто съм и аз. Нека и мутрата си мисли, че е вкарал някого си в еврозоната. Дори и мисирките може да му дават думата, за да се хвали. Маминото Анче, как ги излъгаха, че им го целия наръгаха. Ами, избирателите
146
0
 
12
 
! Отговори
Хах преди 4 месеца
Истинската цел на това, което някои наричат "кабинет" е от ясна по-ясна, необратимо ликвидиране на националният суверенитет на територията, която някога се наричаше държава! И тъй като народът спи непробудно, целта се осъществява безпроблемно!
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
3a чepтeжитe npeмълчaвa въnpekи, чe ca зa милиapgи? Kakъв ckpoмeн чoвek!
144
0
 
3
 
! Отговори
Избирател, 8 лв. преди 4 месеца
ВЛАК ПО РЕЛСИ ВЪРВЕШЕ. Не съм от БДЖ-то им, но песните му на Владко Марков са доста по-добри от тези на лидера им на ИТН. Те имаха мнозинство в някое от предишните НС, но понеже не стават за нищо, българите ги отсвириха, както сега и ще отсвирят тези от сглобката или не коалицията им. Може да сме бедни, но не и прости.
143
0
 
3
 
! Отговори
Певец е преди 4 месеца
От мънички до големи сме си българчета и българки. Вече сме на предпенсионни възрасти, но си ги обичаме песните, химиите и Българията ни. А и просто няма как да не им *** на политическите ни лидери. Те си мислят, че са важни. Дори и за слуги на нарора се изкарват. Но пък, обикновено слугите получават по-малки заплати от господарите си. Техните трябва да са 1/3 от средната. Така е със слугите. Приблизително толкова са и гласувалите за народните представители. Кой ги мамче излъга. Другото е от В.М
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ФАШИСТИТЕ ОКОЛО А на тебе, кой ти изряза мозъка?
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Браво на ПП E, те не искат да е хубаво. Искат да им е гадно. Сигурно от детството им идва.
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Много е трудно..НАЛИ , много е трудно , след една нощ , да се ПИШЕШ за ''атлантик'' , а какъ БЕШЕЕЕ!
139
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Добре де, България сигурно си няма правителство, а кабинет споредмисирките. Ами, щом си нямаме правителство, да правят отново избори политическите им лидери. Може и всяка партия дах си гласува промени в Конституциите. За смях стахаха, но те не го разбират. Ами, обяснете им го. Аз обяснявам само срещу заплащане. Особено когато не съм във ваканция. А сега съм.
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Браво на ПП...Да , в България останаха само БАНАНИТЕ , всичко ПРОДАДОХМЕ ! !
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Завърши реформата и ФЪФ СЪД. СИСТЕМА :Свалихме Каскета , и главата си остана СЪЩАТА !
136
13
 
3
 
! Отговори
Браво на ПП преди 4 месеца
Най доброто Правителство с най добрия премиер!Весели празници!
135
1
 
1
 
! Отговори
Певец от народните преди 4 месеца
Хайде инженер - химиците и инженерките ни химичките. Гюбеците ги играя само във вилната зона на Костенц, а тази за Белите ни манастирите ни я *** яв Златните ни пясъците ни. Ами, не съм завършил в СУ-то им, но ще му ги разкажа физикохимиите на премиерката им. А и няма как да е иначе, при положение, че г-жа проф. *** Соколова ми е писала просто отличен. Да ми търсят дипломата за кхн тези от СУ-то им.
134
8
 
2
 
! Отговори
Много е трудно преди 4 месеца
За гн Денков да е премиер на такана проста ограничена прослойка като БГ русофилите лош матерял батко!