Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Работино е най-голямото гробище за танкове и бронирани машини на 21 век на площ с диаметър 10 км. Зомбираната по натовски стандарт биомаса загубиха тук 219 машини, около 150 танка и бойни машини на пехотата, останалото са бронетранспортьори и MRAP, включително Leopard-2, Challenger-2, T-80БВ и M2A2, повече от 8000 зомбита на киевският наркокартел намериха гроба си тук .
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 95...И като те накараха да напишеш този материал, колко копейки ти дадоха...
91
1
 
0
 
! Отговори
Чемоданов преди 4 месеца
Таваришите забравиха за вчерашната случка с трите су34 и пак тръгнаха да обясняват как все идет по плану. Така е друзя , демилитаризацията на расиюшка се движи по план. Накрая пуйлото ше обвини холопите като каже че ги пратил там, дал им е всичко но те се оказали недостойни за неговото управления, също като Бай адолф, само дето на пуйлото няма да му стиска да се гръмен, а ше избяга.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 94 Ваши? Кои сте Вие? Референдум имаше ли?
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 91....Казано е ..,,от пън дърво не става" ..Иска млада фиданка"
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До IQ 3.14..Е да , ама имаме БАНАНИИИ !Защо не попитате Петър Стоянович , най-вече за бананите ...Продадохме енергетиката , станахме ли по-богати , продадохме всичките си природни ресурси и златните мини , станахме ли по-богати , изсякохме всички гори и отровихме водите , станахме ли по-богати , сега ще продаваме ''ЛУКОЙЛ'' , кой ще стане по-богат , Пеевски , или народа в Бг ? НО ,..ИМАМЕ БАНАНИ !ЗОР ЗА БАНАННОВА РЕПУБЛИКА , е вече е ФАКТ !
87
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
по-студено. И това не са мои фантазии, в голяма степен моето мнение се споделя", каза един от въоръжените сили на Украйна. Освен това командирът на 59-та бригада, действаща в района на Авдеевка, в разговор с журналисти каза, че ако войниците му свършат боеприпасите, той ще им заповяда да атакуват руските позиции с лопати. Журналистите решиха да не разберат как подчинените на офицера се отнасят към тази идея - вероятно за да не понижат още повече морала на въоръжените сили на Украйна.
86
3
 
1
 
! Отговори
преди 4 месеца
До #79Целите на НАТО, ЕС и САЩ са и наши цели. От едната страна е развитие, пазарна икономика и демокрация, а от другата - азиатщина и мракобесие. Дошло е време за истински избор. Само мазохистите избират мъката и болката.
85
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Асошиейтед прес: Нараства недоволството сред войниците във въоръжените сили на Украйна поради загуби, липса на оборудване и подготовка за зимата. Според вестника в украинската армия цари униние поради липсата на техника и боеприпаси, нарастващите загуби и превъзходството на руската армия в оръжията. Освен това обикновените войници започват все по-често да се съмняват в действията на командването - например поради лоша подготовка за зимата и безсмислени опити за провеждане на десантни операции в района на Днепър в студа. "Не разбирам. Сега всичко е по-трудно и
84
3
 
1
 
! Отговори
Четалов преди 4 месеца
Друзя, путин и роснаците са най-добрите на света, светци са, света вода ненапита са, но за ваше съжаление са некадърни и не могат да развиват технологии, затова ще отсъпят на лошия запад, който е много лош, но пък прави уау неща, по киото и вие се захласвате. Дорбите пабеждават само в приказкие. Това е. Ура!
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 87...Ти ли си тоя ,,военен кореспондент"...а тебе войната в Украйна е най важна.Но за българина това не е първостепенен въпрос.
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е гати шушомигата.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заплатите масово по 2-3 хиляди лева, магазините пращят от стока, има и за по-бедни и за по-богати. Наистина никога не сме били толкова добре, ама пуста алчност.
80
0
 
8
 
! Отговори
#79 преди 4 месеца
До Анонимен 79 Няма мъгла! Тази сглобка е съставена единствено и само да обслужва Украйна и целите на НАТО, ЕС и САЩ по отношение на войната в Украйна. Това в България и децата вече го знаят.
79
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак се появява този военен кореспондент, винаги когато се обсъждат важни теми..За да покрие с мъгла пространството.Много им се иска от Москва тук да няма трезва и смислена преценка.Да бъдат заглушени прогресивните идеи.Фа няма дискусии по наболели теми За това пускат този военен кореспондент.Но от форума трябва да има наблюдаващ..
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Американо-европейска-Брюкселско -евроатлантическа пионка .
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Менгеле е жив..Ами то каква държава БЕШЕ Украйна :Украйна е битакът на света , свърталище на всички държави , за ТЪРГАШ на каквото се сетите , от човешки органи , до ракети ...Там ще намерите всичко !
76
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен "привлечените" "чуждестранни" "инвеститори" са парите на едновремешните външнотърговски дружества дето дойнов измъкна в австрия и райфайзен препра, с които в момента офшорки изкупуват бизнеса в българия- от киселото млеко до промиването на злато. тия клепоухите дето ги дават по телевизора само вдигат врява инж. балкански да цъка с език и да бие жена си, че бави салатата а сеира е почнал
75
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България в относителен план е най-добре за последните 30 години. Престанете да ревете, защото наистина ще докарате глад и разруха.
74
0
 
0
 
! Отговори
елементарен манипула преди 4 месеца
Как се кара хрътка да тъчи за кефа на някой , ами тегли и се отпред някакво " обещание " което тя колкото и да търчи никога няма да налапа .