Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
10
 
1
 
! Отговори
Премиера Денков преди 4 месеца
148 КАКВА СВОБОДА СА ТИ ДОНЕСЛИ ОКУПАТОРИТЕ НА БЪРГАРИЯ БЕ ОЛИГУФРЕН!
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ФАШИСТИТЕ ОКОЛО Един ден и на тях ще им се върне това "ДОБРО". С рязането на главите имам предвид!
131
1
 
7
 
! Отговори
Поздравиот Карлуково преди 4 месеца
До 2024 Аз пък съм Илон Мъск! Весела Коледа и ЧНГ!
130
15
 
3
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Този е най-свестният премиер до сега.
129
17
 
3
 
! Отговори
Най доброто преди 4 месеца
Правителство
128
0
 
0
 
! Отговори
до 132 преди 4 месеца
Който има регистрац ия да ги уведоми. Защото има и друг начин.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само не ми е ясно с какъв акъл русофобите обявиха, че този масов убиец бил русофил защото бил взел пример от Русия. Всъщност той не взема пример от Русия, а от терористи които организират и извършват атентати в Русия. Но русофобията е остро психично заболяване и страха замъглява разума, а злобата погледа и логиката на тези TBapu се върти единствено и само да търсят връзка за всичко и във всичко с източника на фобията си!
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами, че то фигурите от *** са по-живи от този на снимката.Боже! Каква трагедия!
125
1
 
6
 
! Отговори
Милиардер преди 4 месеца
Добре де, като си имаме кабинет, коя ни е премиерка в него. Академикът им ще излиза в майчинство, а след него и тази от Герб Габриел. Обикновено, 9 месеца след ебането, се ражда. ХАЙДЕ ДРУЖБЕНЦИТЕ. Мисирките да си слагат звездичките на други, а не на моите коментари. Честита 2024 г. Може и на помакините от Гоцето им Делчев да ги слагат.
124
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новият президент на Русия ще се казва Зеленски!!
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой луд ще дойде да прави инвестиции, докато крадците Боко о Шишо са в парламента, Това е равно на самоубийство!!
122
2
 
2
 
! Отговори
Терминатор преди 4 месеца
3 СУ 34,за 3 минути!
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има ли тук следящ за руска пропаганда.Триете за щяло и не щели иначе.А пускате на свобода руските тр***лове да пълнят с безмискици форума.
120
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Мисирките от Днес знаят какво е значението на ***. За това вместо букви ми слагат звездички. Аз си имам доста звезди на небето. Те не се само моите. А на тези от Герб са им го като на Анчето му. Слушаите песните на Владито ни Марков. Кои им ги звездичките. На тези депутатите и особено депутатките от Герба му на мутрата. Честита сглобка или не ко нов ПСА да им напиша. Те си ги ххпавят сглобките, те и си ги развалНе сме им виновни коментиращите. Имаме си просто само по единглас на изборите им.
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Където минете трева не никне
118
2
 
10
 
! Отговори
Зрител преди 4 месеца
Инвестиции с кораба "Верила" ли ?
117
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Те могат да бъдат поставени в пакет от 4 в обикновен контейнер за изстрелване. Тоест общият брой на ракетите може да бъде увеличен до 48 или дори 96 в зависимост от конструкцията на зенитно-ракетната система. Известният "Панцир-С1" участва в много локални конфликти в Близкия изток и Африка, а сега се използва активно в СВО в Украйна. Този опит предостави много данни за подобряване на неговата модернизация.
116
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Комплексът Панцир-СМ получи високоскоростни зенитни управляеми ракети, които увеличиха обсега на поразяване от 20 км на 40 км. Радарът също е обновен: сега той може да открива цел на разстояние до 75 км (от 36 км). Известно е, че ще има два варианта на новия Панцир - обичаен и без радар, но с увеличен брой ракети (24 на инсталация). Освен това ще има различни бази: верижни, морски и на БТР. Друго нововъведение: сега Панцир-СМ може да избегне пилеенето на скъпи боеприпаси за унищожаване на дронове, квадрокоптери и минохвъргачни мини - за тях има миниракети.
115
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Предполага се, че новият Ураган-1 ще бъде оборудван с автоматика, която ще увеличи скоростта на боеготовност и точността на стрелба.
114
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Руските военни получават на въоръжение ракетни системи 9К57-1 Ураган-1 на руско шаси БАЗ-69092. Първото известно появяване на този вариант 9K57 се случи през 2020 г., когато проектът започна да се разработва като част от отхвърлянето на продукти от беларуски предприятия, представлявани от MЗKT и MAЗ. Основното предимство на руската платформа е липсата на зависимост от чуждестранни доставчици. В допълнение, БАЗ-69092 е просто по-модерен от стандартното шаси на Ураган - ЗИЛ-135ЛM, което вече е на повече от 60 години.