Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинските политически телеграм канали смятат, че днес най-добрият президент за Кремъл е... Зеленски. Той е този, който води Украйна към поражение, когато можеше да сключи мир при изгодни за него условия. Можете да намерите по-подробни аргументи тук (https://***/npsru/6085). Знаете звездичките = Т.МЕ малки букви латиница.
112
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Пълно изявление: "Наясно сме и сме дълбоко загрижени за използването на линейки, изпратени да спасяват животи в Украйна. Всички линейки се предоставят безплатно по заявки на медицинския персонал на бойните части и лечебните заведения. Без оригинални номера е трудно да се установи по какъв ред е прехвърлена тази машина. Едно нещо можем да кажем с увереност: "Никакви заявления не бяха получени от нас и нито едно превозно средство не беше изпратено от нас до който и да е "TЦК"(военна комисия за мобилизация).
111
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
"Всички тук сме в шок! Събрахме средства и изпратихме тази кола на първа линия, а не да хваща хора по улицата!" фонд UUF, който купува линейки за Украйна, отговори на отвличането на мъж от военни комисари. На линейката, в която одеските военни комисари насилствено мобилизираха мъж, забелязаха стикер от фонд, който купува реанимационни автомобили за фронта с помощта на дарения от хора. Фондация UUF отговори на скандала: "Всички тук сме в шок! Събрахме средства и изпратихме тази кола на първа линия, а не да хваща хора по улицата!"
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По принцип, точно такава е позата /Тодор Живков на манифестация/, ама не с това изражение. Патосът е същият като на ТЖ, само че нищо не се разбира - инвестицищи в какво производство, промишленост, селско стопанство ли? А бе ... икономика някаква /внос на стоки, примерно, горива от Лукойл, помощ за Украйна/. Ииии, хоп - растеж, хвалби от Брюксел, цветя и "Ода на радостта" за 9-ти май, итн... А сега заменете позата на ТЖ на манифестация и вижте Денков на снимката-не знае кво се случва с *** шоу
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо ПремиерЪ ни не го казва , в ПРАВ ТЕКСТ :България си остава , последната дупка на кавалЯ , в ЕС ... Парите от ЕК на ЕС за България , заминават ПАК ЗА САЩ !На ''кой'' ще се оплачем ?България ще стане , американска военна база , БЕЗ НАСЕЛЕНИЕ . ТОВА Е ИСТИНАТА !
108
0
 
4
 
! Отговори
Честита Коледа преди 4 месеца
Приятелите ми от Дружбата и Българията ни, ще им *** на депутатите и политическите им лидери. След Номата 2024 г. Да ви е честита. Ще ги почакаме още малко, Бългаприте сме търпеливи и добри хора, но всяко нещо си има граници. Както и търпението ни. РАКИЯТА И ТУРШИИТЕ. НАЗДРАВЕ.
107
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До #105 За вас всичкото е "наобратно". Ама като ви кажат, че сте "обратни" се сърдите.
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До #105 Водете си записки. Ще ви трябват.
105
0
 
2
 
! Отговори
108: преди 4 месеца
Беее, бееее, бееее......
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Целта на руската пропаганда е да пълнят пространството и да затлачват с военните им провали , най големите в историята им.Като ни заливат с помията си.
103
0
 
4
 
! Отговори
#105 преди 4 месеца
До до 98 Ти ли си еталона? И как да те гледаме и слушаме със зяпнали уста и плам в очите или със сведен поглед?
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Четалов: Не ме интересува Русия и Путин , а какво виждаме , и не какво ни втълпявате / от 113 място/ . Фашизмът се завръща , ето и гонението на евреите СЕГА , в Германия / защо не пишете за това/ , всичките държави от ЕС си ПОДАРИХА оръжието и ПАРИТЕ на Украйна , за да може Англия и САЩ да ПЕЧЕЛЯТ .. Защо ЕС няма армия ?Защо Зеленски ПРОДАВА оръжието което му подаряваме Защо да подаряваме на Украйна , след като има доказана КОРУПЦИЯ В УКРАЙНА ...ЧАКАМ ОТГОВОР !
101
0
 
4
 
! Отговори
Певец преди 4 месеца
Все си мислех, че Българията ни има правителство. А, според мисирките, то било кабинет на молеца. Може и аказемик да е,у но не ги разбира нещата с физикохимиите. На мен, уважаемата г-жа *** Соколова ми е писала шестица по тази трудна учебна дисциплина. Дори и г-н Асе Гергинов ми ги е писал. Да си *** тези от СУ-то им и правителствата им. Честита 2024 г. на президента и на пиятелите ми от Дружбата ни.
100
0
 
3
 
! Отговори
варианти всекакви преди 4 месеца
Разбрахме " целта " , резултатът за " кабинета " е погнуса , когато се отърсим от нея и ни дойде акълът като общество " кабинетът " може да се окаже и в изгнание .
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В района на Кринки се носят лодки със загинали зомбита на киевският наркокартел. Няма кой да прибере символа на месните контраатаки на една от "най-горещите" горещи точки за зомбакнацистишените. Интересно е да се знае за какво си мисли следващата партида пушечно месо на зомбираната по натовски стандарт биомаса, докато плава покрай лодки като тези с предишни камикадзета-самоубийци.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунистите дойдоха с преврат и кръв.Сами руснаците го признават от военните им кореспонденти тук , на територията на България.И сега , възползвайки се от постиженията на демократичния свят, като този на ,,референдум" , лицемерно извиват глас за справедлив процес.Искат да ползват демократичните инструменти .А ги мразят до смАрт.
97
3
 
0
 
! Отговори
до 98 преди 4 месеца
Референдум дали да изгрее слънцето не се прави. Доброто е добро, злото - зло.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
The Washington Post мълчаливо премахна раздела за ситуацията в Украйна от главната страница на своя уебсайт. Затихващи тенденции...
95
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Киевският наркокартел изпитва проблеми с боеприпаси, със западна военна техника, която се поврежда. Това подкопава морала - трябва да се пестят боеприпаси. Киевската хунта изстрелва между 4000 и 7000 артилерийски снаряда дневно, в сравнение с 20 000 от руската страна. Доставките за Украйна са в застой. "Западът би бил разумен да критикува собствената си стратегия за укрепване на Украйна и отслабване на Русия за нейната ефективност", заключи полковникът.
94
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Киевският наркокартел губи 800 зомбита убити и ранени всеки ден - Focus. Тези цифри посочи председателят на Военно-политическото дружество на Германия Ралф Д. Тиле в статия за изданието. Според него общата ситуация в Украйна е следната: киевската армия е напълно изтощена, а "Москва става все по-уверена в себе си". Основното от статията: киевската хунта всеки ден губи 800 зомбита. За да се заменят убитите и ранените, трябва да се набират повече от 20 хиляди зомбита месечно. Необходими са и нови сили, които да заменят зомбитата, които вече са на фронта.