Бойко Борисов: Некоалиция има, за да може да се движим напред

В четвъртък започват разговори за ротацията
9 яну 2024 15:07, Нели Христова
115
Бойко Борисов: Некоалиция има, за да може да се движим напред
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посетиха новопостроена градина в града.

"За децата на Търговище е това, а родителите им да работят. Работа, работа, работа...", поясни Борисов и разказа защо са облечени в градината. Причината е, че в сградата се изпробва парно и тя все още е студена, въпреки че е избрано най- топлото място.

Пазарът в град Търговище също ще бъде реновиран на стойност от 5,5 млн. лв. Новината съобщи кметът на града д-р Дарин Димитров.

Престои и преуствойство на стойност от 4,5 млн. лв. на сградата на бившата земеделска банка в града. В нея ще се помещават изложбени зали.

Д-р Димитров напомни, че сградата е знакова за Търговище - стара земеделска банка от 30-те години.

Очаква се също така и да се осъществят и други важни за града проекти. Три училища и детска градина ще бъдат цялостно реновирани, а 16 блока санирани.

"Амбицирани сме да се справим с всичко в името на гражданите на Търговище", поясни д-р Димитров.

Борисов отчете, че всички в града са много съвременни. Той напомни, че там и където няма кмет на ГЕРБ с Асен Василев е договорено пари веднага да влязат в общините и хората да усетят това нещо. Пример е Попово, където кметът не е от ГЕРБ, но ще се получат 14 млн. лв.

"Некоалиция има, за да можем да се движим напред", напомни лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и как се стига до Търговище в този студен ден. "С повече работа и с обща воля всичко се постига", напомни той. По думите му въпреки че местната организация е била против случващото се с ПП и ДБ, сега се вижда резултатът.

Лидерът на ГЕРБ коментира и Шенген и мнението, че трябва се бойкотира австрийският бизнес. "Според мен това е грешно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес именно написа положително становище и даде положителна оценка за приемането ни в Шенген. Той точно може да ни помогне и за приемането ни по суша", каза Борисов.

Преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от нас като условие да си ходи или да не си ходи. Преценката за работата трябва да бъде превърната в гласове за това правителство в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

"Мисля, че през тези 9 месеца се научихме на коалиционна култура. Спомнете си как направихме правителство. Дори моите предложения бяха да има на месец ротация, на 3 месеца да има ротация", каза Борисов.

"Всичко, което сме записали в споразумението, сме го изпълнили. Законите за Плана за възстановяване и устойчивост, Конституционната реформа, Съдебната реформа. Включително законите за Шенген, приемането ни в Шенген по въздух и вода. И пълноправен член на Шенген. Сега всичко ни е в ръцете. Мисля, че МВР работят много добре с гранични, както и митниците, за да отидем по-бързо за сухопътните граници", каза Борисов.

"Така че в тази ротация, това е като качване в орбитална станция. Никога не е правено, сложно е, но е единственото възможно в момента в България, за да има устойчивост", изтъкна Борисов.

"Практиката показва, че всяко прибързано изказване, носи пасиви", посочи той.

"В четвъртък в 8.30 започваме разговори - защото е коректно Кирил Петков да си дойде, започваме пакет по всички - регулатори, конституционни съдии, ротацията. Тук искам да кажа какъв ще бъде механизмът. Има две важни фигури", посочи той.

"Преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от нас като условие да си ходи или да не си ходи. Преценката за работата трябва да бъде превърната в гласове за това правителство в парламента. Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП и ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали", подчерта Борисов.

"В един момент се оказа, че здравният министър е на ДБ, а те казваха, че нямат участие в правителството", добави лидерът на ГЕРБ.

"В една спокойна обстановка още от четвъртък ще се решат въпросите. Целият този пакет касае и конституционните съдии. От мен няма да чуете нищо, преди да говоря с Кирил Петков, Христо, Атанас и другите колеги", увери Борисов.

Борисов посочи, че с Асен Василев имат много ясни уговорки за инфраструктурните проекти.

Лидерът на ГЕРБ коментира и Шенген и идеята, че трябва се бойкотира австрийският бизнес. "Според мен това е грешно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес именно написа положително становище и даде положителна оценка за приемането ни в Шенген. Сега те могат да бъдат мотор и за сухопътните граници", каза Борисов.

Той посъветва българския бизнес да изпрати делегация в Австрия, която да поиска пълното ни приемане в Шенген.

Борисов напомни, че и там, където няма кмет на ГЕРБ, с Асен Василев е договорено пари веднага да влязат в общините и хората да усетят това нещо. Пример е Попово, където кметът не е от ГЕРБ, но ще се получат 14 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Г-н Борисов, очакваме следното ви изказване да бъде: Ние трябва да станем НЕдържава, та да ни приемат в Шенген! Все пак завършихте навремето за Пожарникар, а не за милиционер, та да правите такова екзотично изказване. Дали пък напредналите години не са причина за него: природата си взема своето.
78
0
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
Нема такава държава, която да спечелила от некоалиция. Но нашата ще изтрае дълго. Посолството е гаранция за това. Чакаме да се върне Тагарев-Тагаренко от САЩ за да научим новините.
77
2
 
3
 
! Отговори
339 преди 4 месеца
ПП и ДБ трябва да се вслушват повече в думите на Борисов,особено по външнополитическите въпроси.Обигран и ловък е,и най вече интуитивен политик.А както знаем,интуицията е майка на победата.
76
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
ББ чакал просто Киро да си дойде?! Безобразие, българският народ да зависи от този напушен с кристали парапет! Закопахте ни и продължавате да ни тъпчете нагло! Ама щом ви търпим и не обърнем остена, ще си играете игрите!
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече сме на ръба на пропастта! Лошото, е че не е нужно някой да ни бута. Ще скочим сами.
74
1
 
4
 
! Отговори
alex преди 4 месеца
да бе дебела мутро - некоалиция има да може да крадете от еврофондовете че парите там се разбределят на ново министри едни 2-3 милиарда годишно
73
1
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
изпечен мошеник.
72
0
 
5
 
! Отговори
хммм преди 4 месеца
Не.ли Ристова космясалата лелка която си е цензурирала собственото име в сайта заради народната любов отново се е развихрила в триенето на коментари, внимавайте с послушното куче на властта, заради такива *** сме на това положение!
71
0
 
8
 
! Отговори
lplo преди 4 месеца
некоалицията е нужна да може да закопате България но ще си платите за всичко умници
70
9
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Голем е Борисов Напред
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цитат: <Той посъветва българския бизнес да изпрати делегация в Австрия, която да поиска пълното ни приемане в Шенген.> Ама защо бизнесът да ходи, Бг границата с Турция, не с Гърция/тя е в ЕС, нищо че е пълна с емигранти/, се пази от АВСТРИЯ, Гърция и почти цял ЕС, а Бг не е в Шенген. Щом като не дават на Бг да е в Шенген, какво правят АВСТРИЙЦИТЕ и всички останали тук. Правителството да уреди Шенген иначе тези пазители на Бг границата не са необходими тук.
68
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 месеца
НеКоалиция има щото иначе идеш при мене!
67
1
 
11
 
! Отговори
Христо Стоичков 2 преди 4 месеца
Май не разбрахте, че този е пулограмотен льольо, крепи го единствено МВР с техника и от Козяк16 защото им е удобен!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
80, в третия свят не сме. Днес наричат третия свят Глобалният Юг. Ние не сме страна от Глобалния Юг. Ние сме страна-прислуга в IV-я Райх.
65
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Напред към ЕС, еврозона и зелената сделка, това е пътят.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За да може да се движим напред към фронтовата линия в Окрайна ли?
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Такова развитие има в България, че от ден на ден се чудя в третия или четвъртия свят сме. Положението е нетърпимо! Разруха, неподдържана среда, хаос и непрофесионализъм! ГЕРБ имат най-голямата вина и след тях са ДСБ! ДПС са за разстрел! Всички тия опоскаха тая държавица!!!
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 78 Абе още не сме ,ама ако още продължаваме да храним мизерници от най-бедната със сигурност ще станем
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това за движенето напред го слушам от 20г., но тогава поне бяхме на едно ниво с Румъния и бяхме пред Сърбия и Македония, сега сме най-мизерната държава в цяла Европа и всички ни се смеят, голямо напред няма що
60
0
 
8
 
! Отговори
тъп но тарикат преди 4 месеца
Тикве , нали каиш , че са пуни с некадърност бе бащице , какъв вървеж напред те гони .