ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника

Искрен Митев защити "Школо", компанията – повод за гордост, не продава лични данни
198
ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника
Снимка: БГНЕС

От ПГ на ПП излязоха с декларация във връзка с твърдения, че компанията "Школо" ще продава данните на българските ученици на британска фирма.

Искрен Митев отсече, че това е дезинформация, която цели да внесе страх, гняв, несигурност и разделение в обществото.

"Дезинформацията е оръжие на зловредно външно влияние", каза той.

По думите му дезинформацията подкопава демокрацията, а тези които използват дезинформация подкопават авторитетите, предизвикват социално напрежение и насилие.

"Дезинформацията предизвиква страх, паника, омраза. Дезинформацията е зловредна намеса от външна страна и работи най- добре към определени групи. България е страната с най-податливо население на дезинформацията. Слухове, клевети и неточна информация са пуснали дълбоки корени в медиите и социалните мрежи. Това е стар похват и се търси злонамерена информация.

Но няма да махаме нито паметника на Шипка, нито ще приемем 6000 мигранти, нито останахме на студено без руски газ, Путин не ни е казал, че ни е приятел. Целта на тези спекулации е страх и паника, знанието е сила, а силата на истинната може да преодолее всяко препятствие, образованият човек мисли критично и проверява всяка информация и точно заради това дезинформацията атакува младите", каза Митев.

Според него дезинформацията е придобила чудовищни размери и е насочена към децата, а в последните дни българката фирма „Школо“ е била обвинена неоснователно, че продава данни.

"Школо" е повод за гордост, че една българска компания работи добре", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
7
 
13
 
! Отговори
Горноница преди 3 месеца
Дезинформацията е приоритет на ПП ..например че Русия ще ни нападне,че Те не са марионетки на посолството на ул Козяк... ."Крадеца вика-дръжте Крадеца"
162
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дезинформацията е била и си остава нещо зловещо. Тази сутрин,по тв-бнт,един полубългарин,натикал синът си в грабителската партия герб,ломоти против президента ни,човекът,който стърчи над всички пхсевдо патриоти и българи.Аланкоолу,какво си дал ти на България? Нищо! Андрей Райчев,с няколко думи,затвори плювалника на подлогата,решил да си оправдае гюндюлюка.
161
2
 
4
 
! Отговори
до 159 преди 3 месеца
И законово несъгласните с официозите да се бесят. Законът трябва да се казва, съгласно твоите виждания "окончателно решение".Вместо слово, в закона да е записано, че на такива, като теб им разрешено свободно и доволно до грухтят!
160
2
 
11
 
! Отговори
София преди 3 месеца
Това са пинизите им,да си върнат доверието в хората,за Евроизборите.И после пак ще искат да си правят каквото им наредят.Дано и на вас ви светне лампата срещу тези измамници.Как смениха рязко курса и ще борят дезинформацията точно тия които изгнорират хората,особенно техния си електорат
159
3
 
6
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
ще стоим на студено когато затворите тецовете, а до тогава ще внасяме ток и то много, евтин разбира се
158
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мерки, законови мерки трябват да се вземат срещу руската пропаганда. С призиви и заявления няма да стане. Това вече не е свобода на словото, а злоупотреба със свободата на словото.
157
3
 
11
 
! Отговори
Цв. преди 3 месеца
С мотото за Дезинформация, някакви псевдополитици се опитват да оправдаят цензурата, която искат да въведат от страх, че има много инакомислещи хора, с интереси, различни от евроатлантическите им простотии. Това Искренчо не е демокрация, а гнусна диктатура на страхливци!
156
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца.... Факт е, Школо е продадена. Тези, които уж са против дезинформацията, всъщност я практикуват най-много
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До пияница мистик---И без да казваш че си пияница , много добре се вижда!
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До пияница мистик...Ами какво ДИРИШ тук , айде при Зелето , за зелето.Бори се като прсе с тИ-квЪ !
153
2
 
8
 
! Отговори
до пияницата преди 3 месеца
Много отрано си почнал днес. Недей така, ще си съсипеш и телесното здраве. За мозъка ти явно е вече късно, но направи нещо поне за черния си дроб.
152
4
 
8
 
! Отговори
Да се забранят? преди 3 месеца
До пияница мистик: Така действа всяка диктатура, в това число и евроатлантическата. Една от първите им жертви е свободата на словото.
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То се знаеше :"Аз съм българче ,.... но искам да живея във чужбина "...И върховното "Бългаско селфи '' /Захари Бахаров/ !Аман от примитивни управляващи в Бг !!!!
150
13
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Докато не се спрат коментарите под големите новинарски сайтове, така ще е. Защо "24 часа", "Труд" и други големи новинарски сайтове нямат коментари, замисляли ли сте се? Тук се лее откровена путлеpacтка пропаганда. Даже не се крият, ами си пишат на руски език. Аз лично ще се боря да се спрат коментарите под новинарските сайтове, а аз имам силата и волята, повярвайте ми. Ще ви остане дрогаре пyтлepaси само да си пишете един на друг в Телеграм, а не да промивате мозъците на младите
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България всичко е обратно , стига се до там , че се опорочи и математиката , вече половината на 1 000 не е 500 , за едни е 200 , за други -- 900 .Кой както иска така да го разбира , но вече 34г., важи правилото на герб /Баце / :ТУКА Е ТАКА ..!МЕРСИ !
148
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГЕРБ ПРОТИВ ДЕМОКРАЦИЯТА
147
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американска газ , сваляш надписа а под него ---''руска газ'' !
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 123 Ти ще виеш двойно повече, защото техните решения ще ти се стоварят на главата от сега нататък
145
0
 
10
 
! Отговори
КртъкОтговор преди 3 месеца
коя е истинската информация -- Информация от Министерството на Истината. Ако не ви харесва сте Путинисти. хахаххаххахаххахаххаххахахаххахахаххахахаххах
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СЛЕД като в България всички медии пишат само ЕДНОСТРАНЧИВИ неща , тогава , как ще убедите народа в Бг , и да говорите за ''ДЕЗИНФОРМАЦИЯ'' , и какво означава дезинформация . Всеки гледа нещата от свой ЪГЪЛ , лошото е че в Бг медиите са само в единият ъгъл , ... ЗА ПАРИ !Истината къде е , и защо има прекалена ЦЕНЗУРА , КАКВАТО И ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА , НЕ Е ИМАЛО ?Това показва , КОЛКО СМЕ СЕ ''ПРОМЕНИЛИ'' .