ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника

Искрен Митев защити "Школо", компанията – повод за гордост, не продава лични данни
198
ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника
Снимка: БГНЕС

От ПГ на ПП излязоха с декларация във връзка с твърдения, че компанията "Школо" ще продава данните на българските ученици на британска фирма.

Искрен Митев отсече, че това е дезинформация, която цели да внесе страх, гняв, несигурност и разделение в обществото.

"Дезинформацията е оръжие на зловредно външно влияние", каза той.

По думите му дезинформацията подкопава демокрацията, а тези които използват дезинформация подкопават авторитетите, предизвикват социално напрежение и насилие.

"Дезинформацията предизвиква страх, паника, омраза. Дезинформацията е зловредна намеса от външна страна и работи най- добре към определени групи. България е страната с най-податливо население на дезинформацията. Слухове, клевети и неточна информация са пуснали дълбоки корени в медиите и социалните мрежи. Това е стар похват и се търси злонамерена информация.

Но няма да махаме нито паметника на Шипка, нито ще приемем 6000 мигранти, нито останахме на студено без руски газ, Путин не ни е казал, че ни е приятел. Целта на тези спекулации е страх и паника, знанието е сила, а силата на истинната може да преодолее всяко препятствие, образованият човек мисли критично и проверява всяка информация и точно заради това дезинформацията атакува младите", каза Митев.

Според него дезинформацията е придобила чудовищни размери и е насочена към децата, а в последните дни българката фирма „Школо“ е била обвинена неоснователно, че продава данни.

"Школо" е повод за гордост, че една българска компания работи добре", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
8
 
! Отговори
Искре Помниш преди 3 месеца
ли в Тоалетните на посолствоТО как се Обичахме?!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като чета коментарите има доста смислени 20 харесвания 2 нехаресвания. Това са 10% облъчени мислители или дисиденти. Може би има шанс за тази държава , просто трябва да се събудим
141
0
 
9
 
! Отговори
Щаши преди 3 месеца
И на ПП-ДБ нямаме вяра. Едно говорят,ама друго правят. Люлинския кмет си взимал асансьор за 400К (четиристотин хиляди). Това кметство небостъргач ли е? 150 етажа с администрация.
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американски медии :''В Европа започва повсеместна рецесия '' !Написа го и Бг-медия . В света има милиони медии , затова истината никога не може да се скрие , все от някъде ще се промъкне !
139
0
 
7
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
Нищо конкретно!Ученически учебникарски дефиницийки за дезинформацията изобщо!Кажи кой е автора или авторите на тези дезинформации,коя е истинската информация за тези проблеми?Посредствена работа като на Тагаренко вчера отговорите също бяха ...изобщо!
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Българин---Защо има мега протести на Запад , и за какво протестират ?
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фашистите спряха руските телевизии.
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Българин... "Българинът'' от Факултето пак изпълзя !Според теб , важното е да си направим ''кефа'' , въпреки нещастието !Ние сме една трохичка от случващото се , и има една поговорка :Доброто теле бозае от всички крави .... Ако си достатъчно грамотен за да я разбереш - поговорката !
135
0
 
6
 
! Отговори
насират се от страх преди 3 месеца
Politico: Европа се тресе от перспективата да остане с Путин един на един
134
1
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Да отричаш нещо което е истина и да го обявяваш за дезинформация, какво е? Не е ли пак дезинформация?
133
1
 
9
 
! Отговори
няма да измръзнете преди 3 месеца
2023 г. Белгия е купила 2 пъти повече газ от Русия в сравнение с 2022. Няма, няма да измръзнате без руска газ.
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 123. Ами незнам човече, твоя си работа щом си ОК да те управляват хора с такъв нисък интелект, само защото ги подкрепя посолството. Аз не съм и ще търся начини да ги махна.
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става със завода за електромобили на Кирето, отвориха ли го вече? Колко работни места?
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е-НТЕРЕСНО , защо вече и западните медии пишат това , което пишат и руските / според надписите на плакатите на протестиращите в Запада СЕГА :''Не четете руските медии , четете ЗАПАДНИТЕ , тук пишат същото , врагът не е Москва , а Брюксел , Берлин и Париж '' ... КАК ДА ГО АСИМИЛИРАМЕ , КЪДЕ Е ''ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА'' ?
129
1
 
6
 
! Отговори
ъхъ преди 3 месеца
Сегашните ПП$ДБ-та се имат за нещо уникално, изключително и връхтъ на еволюцията. Миячите на чинии като оня от ЮАР също. А са толкова добре описани още в "Криворазбраната цивилизация"! Не са помръднали ни на йота в мозъчното си развитие, горките.
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че вие и сега сте на руска газ, бе тyтманици, и цяла Европа е на руска газ. Без руската газ ще ви замръзнат евporейските гьзове от студ.
127
9
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
По-добре скъпа американска газ отколкото да се навеждам на Путин и на Русия.
126
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/123 "Каквото решат от ПП-ДБ това ще става! Имат съкрушаващо юнозинство от 2/3 в законодателната власт. На руските кппейки не им остава нищо друго освен да вият безпомощно." - Така е. И дано обявят мобилизация и влезем във война с Русия в защита на евроатлантизма за който на 2 Април 85% про'с'таци гласуваха. Искрено се надявам това да стане факт. За доброто на България!
125
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с изчегъртването? Изчегъртаха ли вече ГЕРБ?
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борец срещу дезинформацията!