Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?

Министър Богданов: Защо гражданите да плащат повече?
3 фев 2024 12:26, Петър Бойчев
148
Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?
Снимка БГНЕС

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред bTV по повод индексацията на цените на мобилните оператори.

Ще има среща между Министерството на икономиката и мобилните оператори, обяви министърът и уточни, че първата среща ще се състои още другата седмица. Богдан Богданов обясни, че от икономическото министерство искат да разберат аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на мобилните оператори.

„Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира министърът.

Попитан дали ще остане министър след ротацията, Богданов каза, че важният въпрос сега е да свършат работата, за която са назначени.

„Ротацията е технически елемент, който обаче не трябва да е основата на нашата дискусия за бъдещето на България“, смята той.

Богданов уточни, че още не са започнали разговори с него дали ще остане в следващия кабинет. В момента, както споделиха премиерът и вицепремиерът, има разговори на ниво Министерски съвет между двамата и с партийните групи, оценява се работата на всеки един от нас, посочи министърът. Той изрази надежда при разговорите с него да бъдат поставени и обсъдени приоритетите и целите на Министерството на икономиката, които, ако бъдат подкрепени, да бъдат изпълнени от текущия или бъдещия състав на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Роб на телефона си преди 2 месеца
Господин министър докато се решите да направите нещо, новите по-високи цени вече влизат в сила от днес 5 февруари и вече се начисляват във фактурите ни. Какво ще сторите при свършен факт???
112
0
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
До Анонимен 115: Национализации няма да можем да правим. От Брюксел няма да са съгласни, а ние сме държава с ограничен суверенитет, и още по-ограничени управляващи.
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
както с Лукойл отнема лиценза и национализира. После и банките, имоти и магазините. При имоти цени от 1000 $ в София е хиперинфлация. Борбата е с конфискация на заграбеното в държавата,
110
1
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
По ТВ пускат най-наглата реклама на А1 - отдолу върви лента на която пише " ....компанията с най-голяма печалба за 2021 и 2022 г. в областта на телекомуникациите". За чия сметка е тази печалба ? За сметка на джоба на абонатите,естествено.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаш довор с определена такса която сиоодписал и получаваш смс 10 %и държава си мълчи и не вижда когато се продава Булсат Ком Киро започва да дава и нарежда съвети
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще заиграят ,,Ганкиното".
107
1
 
10
 
! Отговори
незнайко преди 2 месеца
СПОКО!!! И там има,,НОТАРИУС'',КОЙТО ДВИЖИ НЕЩАТА.
106
1
 
9
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 2 месеца
Ето на румънците на колко говорят. Имат план за 6/12лв.https://orange.ro/abonamente/oferta-portare/
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щели да ги питат, боже този левак е министър, просто се маха клаузата и се глобят с процент от печалбите им да им изленат златни тези увеличения, също и за картел защото са се наговорили!
104
26
 
0
 
! Отговори
Бат Гошо преди 2 месеца
Аз пак продължавам да твърдя,че няма основание за санкция. Юридически валиден договор. Ясно и точно разписано всичко. Държава има. Закони има. Чл. 1 ал. 1: Кюрав карти не играе. Никой не е виновен на хората, които не си четат договорите. Ако на някой не му харесва че има частен бизнес, Северна Корея и СССР си търсят нови поданици. Там всичко се определя от държавата. Дори и късата каишка и тоягата, на която са хората.
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз не виждам оператор с какъв аргумент ще обори факта, че цените на услугите за повече от колкото аз получавам и предлагани в момента са по евтини от това което плащам. След като могат да дават повече за по-малко значи увеличението не е основателно.
102
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има окупационен американски режим, който се е настанил в министерския съвет
101
0
 
19
 
! Отговори
до 105 преди 2 месеца
До Българка: Ще отиде в бюджета за нови училища или болници и т.н. Тези наглеци разбират само от превъзпитаване с глоби. Защо в Руминия цените са 2-3 пъти по-ниски, при условие, че разходите (ток, горива и т.н.) са сходни? Отговорът е много ***. Регулаторите си вършат работата и има държава.
100
1
 
23
 
! Отговори
до 101 преди 2 месеца
Най-малкото може да им треснат една солидна глоба от примерно 100 млн. лв за нелоялна търговска пракитика ( чл. 68 г. от ЗЗП), ама няма желание
99
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много слаби телевизии!Повтарят едни и същи филми с години,изключват канали.Просто нямаме избор.Това не им пречи да вдигат цените.Наглост!
98
0
 
17
 
! Отговори
до 101 преди 2 месеца
До Бат Гошо .Може много да се промени, ама трябва да има желание у политиците и най-вече трябва да има държава.
97
30
 
1
 
! Отговори
Бат Гошо преди 2 месеца
Не мога да разбера къде е драмата. Това е договор между частна компания и частно лице. Разписал си се, значи си се съгласил. По цял свят това е практика. Индексация на цените според инфлационният индекс. Само в България политици теглят локум, сякаш нещо ще променят. И естествено, всичкото будала се вързва да се надява, че нещо ще се случи. За и сиамците, които още не са разбрали: Нищо няма да се промени! Нищо не може да се промени! Това е юридически валиден договор!
96
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква корупция и робство бълнувате? Това се нарича капитализъм. Ясно е че 90% от нещата които копуваме не са ни нужни, а 99% от цените са завишени за да повишават корпоративни печалби, но така работи пазарът. Има хора които и по 500лв на месец биха плащали за да си пращат селфита. Докато масите потребители си плащат поисканата цена и потреблението не спада, няма да спаднат и цените.
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе тъ.ак аз не искам някой да ми обяснява защо ще плащам повече, а искам да не ви плащам повече. На нас вече ни писна да ви слушаме глупостите. Изкарайте си главите от г30вете защото...
94
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
,,Ами оди пеш бе!."