Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?

Министър Богданов: Защо гражданите да плащат повече?
3 фев 2024 12:26, Петър Бойчев
148
Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?
Снимка БГНЕС

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред bTV по повод индексацията на цените на мобилните оператори.

Ще има среща между Министерството на икономиката и мобилните оператори, обяви министърът и уточни, че първата среща ще се състои още другата седмица. Богдан Богданов обясни, че от икономическото министерство искат да разберат аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на мобилните оператори.

„Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира министърът.

Попитан дали ще остане министър след ротацията, Богданов каза, че важният въпрос сега е да свършат работата, за която са назначени.

„Ротацията е технически елемент, който обаче не трябва да е основата на нашата дискусия за бъдещето на България“, смята той.

Богданов уточни, че още не са започнали разговори с него дали ще остане в следващия кабинет. В момента, както споделиха премиерът и вицепремиерът, има разговори на ниво Министерски съвет между двамата и с партийните групи, оценява се работата на всеки един от нас, посочи министърът. Той изрази надежда при разговорите с него да бъдат поставени и обсъдени приоритетите и целите на Министерството на икономиката, които, ако бъдат подкрепени, да бъдат изпълнени от текущия или бъдещия състав на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Де регулирай пазара и вкарай конкуренция, не сме в комунизъм, аман от колективистки идеи
72
2
 
1
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 3 месеца
74 Ще те порят като риба анадолските джентълмени с големи Пинъси
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Христо Стоичков ще внесе съгласие.Като ви изтупка една реклама по телевизията...,,който играй пичели, и който не играй ни пичели"
70
8
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Освен празни приказки от министъра,държавата няма какво да направи.Мобилните оператори вече обясниха,че вдигат парите заради инфлацията.Какво повече да обяснават? Когато поскъпват суровините,вдигаш цената на крайния продукт.Елементарно е.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
,,Джейсън Борн" е най доброто решение Винаги на края печели.И добрите получават своето И лошите своето.И на края гледаме двубоя между злия герой , Бойко Борисоф и добрия герой ,,Джейсън Борн"
68
7
 
2
 
! Отговори
Ето ви сега преди 3 месеца
Щипка радост че вече не сте маст от велика Турция.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 63...Какви данъци плащат в България и какви са заплатите на служителите им.Тук в България един оператор печели много повече от събратята му в Германия.
66
0
 
12
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори? -- никак, държава няма
65
0
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
" След дъжд , качулка ! " . Измамват все още със залъгващи предложения за всевъзможни измишльотини за " услуги" с частични намаления . Вашата работа е еквивалент на частично лечение на болен от рак или друго заболяване, ако не може да си го плати . Разликата между двете е , че в единия случай болният умира физически , а в другия става доживотен роб поради това , че не може да си плати сметката за телефон . Очевидно вие се смятате за " висшата" раса , а потребителите за обикновен животински вид .
64
0
 
3
 
! Отговори
Джейсън Борн преди 3 месеца
Аз ще ги спра но трябва да ви издадете лиценз за убиване всичко да си е легално.
63
1
 
8
 
! Отговори
И как! преди 3 месеца
ВИваком изкупиха сумати интернет доставчици. И станаха монополисти. Как точно се разрешават тези неща от регулаторите?! Като нямат конкуренция, ще вдигат...
62
2
 
0
 
! Отговори
не точно преди 3 месеца
До АнонименСпоред европейски закон плановете с неограничен интернет имат ограничени ГБ в ЕУ Роуминг. Не е само при нас това. От 2017 насам имам пряк поглед на германски мобилни договори и псоледните 2 години цените са почти изравнени, въпреки разликата в заплатите между двете страни. Там никой не ти пипа месечната такса, въпреки високата им инфлация напоследък и това е така, зашото КЗП-то им работи.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мене да повикат или Стивън Сегал да ги спре, или ,,Борн".
60
8
 
4
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 3 месеца
59 Ами да!Българското робство и пуска окупация е по лошо от турското ,присъствие..Дано Турция да си я прибере скоро тая изконна неино територия.Доказаха българите че нестава нищо от тях!
59
0
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 3 месеца
За заплатите мога да говоря за ИТ архитект. Нетно един служител у нас взима горе-долу толкова, колкото колеги от Германия. От първо лице говоря. Имам екип в Германия и Швейцария. Работим и за нашенски, и за тамошни оператори. Тук данъците са ниски, разходите за труд- също. Затова нетната заплата е една идея по-ниска от немска такава. Да кажем за архитект ниво около 12-15к лв..
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 58...Кажи нещо и за заплатите в България Колко заплата получава един служител в мобилен оператор.И колко в Европа
57
6
 
3
 
! Отговори
ХюГрант преди 3 месеца
57 От 44та кви 600 години бе.Тогава беше закрита истинската Бъргария.Това сега е трупа на Заддунайкята 16та република на СССРа
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И аз стигам до извода, че турците са били по милостиви.Българите грабят като за последно
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
У нас цените на мобилните услуги са най-ниски в ЕС. Не че всеки не може да провери с 1 клик де. Жив пример- имате безкрайни мегабайти у нас, а само 13ГБ в ЕС. Защо? Защото за тази цена, която плащате тук, средното, което получавате в ЕС, е 13ГБ. Как ще ви бутнат 4% увеличение?! Ами и там има мрежови специалисти, ИТ архитекти и какви ли не други хора, които очакват покачване на дохода си. Твърдо "за" да се качат с 5-10% цените. Като не ви харесва- ей ви европейските оператори.
54
1
 
1
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНЪ 7112136860 преди 3 месеца
Управленците във власта ,поне от последните 600 години не могат и няма как да бъдат идентифицирани с понятието ДЪРЖАВА ! България все още не се е освободила от турско-еврейско робство. забележка! Не бъркайте Прекрасната Държава Израел с номадите сефаради,тоест испанци.Задайте си въпроса защо никога не се вписвало при ореброяване,че има испанци в България.СЕФАРДИМ на иврит означава HISPANIA.Истинското название за ЕВРЕИ е IBERI. Не Израел,а Сармат и ИБЕРИЯ са евреите.