Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?

Министър Богданов: Защо гражданите да плащат повече?
3 фев 2024 12:26, Петър Бойчев
148
Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?
Снимка БГНЕС

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред bTV по повод индексацията на цените на мобилните оператори.

Ще има среща между Министерството на икономиката и мобилните оператори, обяви министърът и уточни, че първата среща ще се състои още другата седмица. Богдан Богданов обясни, че от икономическото министерство искат да разберат аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на мобилните оператори.

„Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира министърът.

Попитан дали ще остане министър след ротацията, Богданов каза, че важният въпрос сега е да свършат работата, за която са назначени.

„Ротацията е технически елемент, който обаче не трябва да е основата на нашата дискусия за бъдещето на България“, смята той.

Богданов уточни, че още не са започнали разговори с него дали ще остане в следващия кабинет. В момента, както споделиха премиерът и вицепремиерът, има разговори на ниво Министерски съвет между двамата и с партийните групи, оценява се работата на всеки един от нас, посочи министърът. Той изрази надежда при разговорите с него да бъдат поставени и обсъдени приоритетите и целите на Министерството на икономиката, които, ако бъдат подкрепени, да бъдат изпълнени от текущия или бъдещия състав на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 3 месеца
Абе вие в България само будали ли сте останали с професия телефонисти, че ревете за някякви повдигнати цени на телефонните услуги, а за това, че ви хранят с имитиращи хранителни продукти сте ПАС ? В графиката за интелигентност вероятно сте на последното место, защото и зулусите в Африка вече правят интелигентен избор на главатарите си !
92
1
 
20
 
! Отговори
do 72 преди 3 месеца
До Алекс: Да логично - като вдигнат цената на хляба и ти се повишават телефонните сметки. Къде ви намират такива извлеци? Разходите им са същите, ама лакомията и алчността на шефовете им и политиците, които ги закрилят, е безкрайна
91
0
 
12
 
! Отговори
Ханко Брат преди 3 месеца
Имам идея така и гака в Бъргария влязоха много терористи от Ислямска държава Невоже ри да ги въоръжим и да ги пратим при мобилните оператори?
90
4
 
4
 
! Отговори
Нема да преди 3 месеца
Просъществува дълго най корумпираната държава в света!Ниски заплати високи сметки гадна храна мутри руски слуги прос ти ту зия навсякъде дрога!Тревата забранена.Незнам как ще я карате!
89
3
 
1
 
! Отговори
В Англия преди 3 месеца
Има оператори на които си предплащаш карта и гонопиш колкото искаш ако искашикогато свършат минетите и интернета си я зареждаш пак тази карта обаче ако искаш и ако не я запедиш те държиш пари!!!Но в Ковунистическата Заддунайкя уж робството било отминало Шипка- а - у!Освободили се били!Хахаха
88
5
 
2
 
! Отговори
Анадолу Манафесси преди 3 месеца
90 Ми оди си тогава в Руския блатно х ю м н е!
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Испания има румнски оператор DG, клиентите на този оператор си говорят помежду си безплатно, с другите оператори е 0,01 евро минутата на DG-combo минималното зареждане е 5 евро ! Вие в България не сте свободни, вие сте роби на политиците които сами си избирате и след това започвате едно плюене срещу тези които сте избрали ! Роби сте и на проsтия си акъл, а и не искате да признаете интелигентен чужд ! На будалата никой не може да му попречи да греши !
86
3
 
3
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 3 месеца
89 Майкя ти и баща ти са дърти Гомораши комунисти които са ли за ри Гъ за на БКП така като ти го лижеш сега на Путин и Русия Кюрд
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега разбрахте ли сега защо ви създадоха Вайбър, Фейсбук и др. Вие си лаете там, псувате и жалва те се, а те си ви бръснат , подстригват и доят в таксите. Трябват ви още 20-30години да го разберете,а до тогава "Приятни сънища и engoy"
84
0
 
14
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 3 месеца
Кратка справка.Например в Русия от Теле 2 предлагат 120 гб,неограничени минути,скорост 100 мгб за 850 рубли на месец или около 15 лв.А в Италия Водафон предлага 100 гб в 5 джи,неограничени минути и смс за 10 евро.Доста по добри цени от нашите.И на Запад и на Изток.
83
0
 
12
 
! Отговори
тарикати преди 3 месеца
глобул - 9.5%, виваком - 4.7%. На ментел не знам колко са, но е явен гладът.
82
2
 
1
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 3 месеца
76 КруВЪ Си Татарино това ти е най голямото постижение у жалкия живот да псуваш хората и са им копираш никовете.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо да попитам-има ли държава, преди да разтягане локуми за държавата и цените.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 80...Цените в България няма как да скочат двойно ,защото ще станат по скъпи от Германия.Например...Ако хляба в България е 3 лв, а в Германия 4 лв. Няма как да скочат двойно , защото тогава хлябът в България ще е 6 лв. А в Германия пак 4 лв.Обаче умници като тебе защо не кажат , че минималната часова ставка в Германия от 8 евро , стана 14 евро.Моята заплата от 1500 лв , 3000 лв . ли стана.
79
0
 
11
 
! Отговори
В Испания преди 3 месеца
На договор съм и имам възможност да сменям таксата от 0 до 20евро според минути и Gb. Защо няма такива оператори в България? Ами еднолично вдигнаха таксите на Боб и ме принудиха да спра да им плащам.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не бойте се.Всичко идва от Австрия.Там където комунистите през ,,прехода" изнесоха авоарите си.Всички фирми, оператори, държавно частни дружества от там са.Избирайте между 5 лв. и 5 лв....Дето вика Караянчева....,,Ами оди пеш бе!"
77
7
 
3
 
! Отговори
Моудератора преди 3 месеца
И тука налази руската гоморашка хомо чебурашня
76
10
 
5
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 3 месеца
При положение че цените на доста стоки и услуги хвърчат нагоре,мобилните оператори че ще вдигнат с 2 лв таксите не е чак толкова изненадващо и не е най големият проблем.
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Конкуренция??...Кво е туй?
74
0
 
7
 
! Отговори
като с бензина преди 3 месеца
Ще възраждат БТК, телефони с шайба за без пари, нали са умници, само пожари гасят, как пък веднъж не се сетиха какво да правят на време? Тези договори и общи условия са одобрявани, кога?, някой не се ли сети тогава, че е въпрос на време да станат нагли, освен, че алчни са били винаги!!!